Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


DUŠMANI SA ZAPADA I ISTOKA NAM GOVORE „NEMA BOSNE“!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 07. October 2022. 23:10:32
Međutim, ima Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine, lijepe, ponosne i prkosne, sve dok su nam naši sokolovi njeni čelnici.

Građani su shvatili svoje lične obaveze i želje za bolju budućnost, kao i opstojnost naše domovine, te su svojim glasovima u dovoljnom broju poklonili iste svojim nadama i kandidatima koji nam uvjerljivo obećavaju da će stameni ostati i dalje na branicima naše domovine.

Ona će ostati, opstati i postati normalna civilizovana i demokratska, visoko socijalna zemlja, pandam mnogim državama Evrope, kao članica Evropske unije i NATO saveza.

Mlađani su to momci, bivši Titovi pioniri i omladinci, koji nisu zaboravili Titovo vrijeme i njegov put, Denis rođen 1975. godine, Željko rođen 1964. godine.

Visoko obrazovani intelektualci, iskusni pošteni i pravi kadrovi, patriote, domoljupci i branitelji svega državnog i društvenog zajedničkog dostojanstvenog suživota, svih njenih građana i naroda u jednakopravnosti i ljudskosti.

Zato smo kao građani ove napaćene države, u agresorskim pokušajima njenog uništenja, od susjeda sa zapada i komšija sa istoka, od veliko srpsko-hrvatskih nacionalističkih i uzurpatorskih snaga, ruku na srce, od Hrvatske i Srbije, doživjeli apsolutnu agresiju.

Svakako su im u tim njihovim lošim, suludim i zločinačkim ideološkim nakanama, rođenim u Karađorđevu izvorno od njihovih tvoraca, poglavnika i oca hrvatske nacije i njihovog grobara Franje Tuđmana i vožda veliko srpskoga aspiranta „velike Srbije“ Slobodana Miloševića, pomagali i domaći sramni nacionalistički elementi, nacionalisti SNSD-a sa Miloradom Dodikom i HDZ-a sa Draganom Čovićem.
Na osnovama moga iskustva, veoma iskusnog i dugogodišnjeg aktivnoga djelovanja u društveno političkom životu i naše bivše Juge, kao Republički i Savezni parlamentarac, visoki intelektualac i izuzetni patriota svoje i naše Bosne i Hercegovine, kao jedine domovine, isticao sam i agitovao u predizbornom periodu da sa ovom dvojicom kandidata, u ovome vaktu,može samo biti Bosne i Hercegovine.

Bio sam prorok i obistinila su se moja nadanja i vjerovanja u našu građansku svijest i zajedničku dužnost, da na izborima istinski podržimo ova dva naša kandidata, darovali smo im „zlatne glasove“ do njihove pobjede.

Zato se i radujemo sa ushićenjima i željama da nastave svoj put koji su nam i obećavali. SRETNO.

Međutim, ostaje nam žal da mnogi uticajni međunarodni faktori, koji su nam dokazani prijatelji, još uvijek nisu prepoznali mnoge naše unutrašnje „krtice i rušitelje“ u našem državnom sistemu vlasti, njihovoga djelovanja već punih tridesetak godina.

Prije svega, u kontinuitetu su na sceni „rušilački blizanci“ guslar iz Laktaša Milorad Dodik i njegov jaran orguljaš iz Mostara Dragan Čović, sa njihovim nacionalističkim strankama SNSD-om i HDZ-om i inim kadrovima, istomišljenicima.


Prohujale su godine netrpeljivosti, redovni blokada u parlamentarnim aktivnostima i donošenju ključnih zakona za našu budućnost te brži pristup Evropskoj uniji i NATO savezu.

Isto tako, daleko se otišlo u njihovim negativnim i suludim nakanama da se država apsolutno razvlasti, u interesu genocidnih tvorevina RS-a i HB-a, što je rezultat nedostatka istinskog postojanja i djelovanja jake pravne države i njenog sudsko- tužilačkog resora, koji bi sve to osujetio, a vinovnike već poodavno otpremio gdje im je i zasluženo mjesto.

Istina je, da pokušaji raznih, rekao bih „papirnatih sankcija“ nekih uticajnih država, kao SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, bili su samo mrtvo slovo na papirima, bez efikasnih mjera kažnjavanja ovih naših „štakora“.

Neshvatljive su i permanentne optužbe i lažne demagoške tirade našeg susjeda sa zapada, vlasti Republike Hrvatske i njihovog HDZ-a, sa posebnim negativnim, sramnim i nedostojnim ponašanjem njihovog predsjednika Zorana Milanovića.

Njihovo mješanje u naše unutrašnje uređenje i aktivnosti, u naš integritet i suverenitet, dozlogrdile su i Bogu i ljudima, kako bi to naši stari govorili.

Tako, hrvatski predsjednik Milanović komentariše izbore u BiH: “Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti. HDZ jednako hrvatski narod“. Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.
Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u supstanci s tim. /citat iz dnevnih medija/

Što se tiče inicijativa nekih stranaka u Saboru, kao i stranke Most, da se Željko Komšić proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže.

Nastavio je “Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa lično i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa”, rekao je Milanović.


Dakle, informativna medijska kampanja laži našeg hercegovačkog HDZ-a i HNS-a i njihovih kadrova, već je poodavno nadmašila lažnu Gebelsovu doktrinu laži u namjeri da se na taj način stvori neka istina.
Mi mostarci, koji smo doživjeli silnu agresiju , urbicid grada, progone i ubistva stanovnika nehrvata, brojne logore širom Hercegovine, njihovu diskriminaciju i teror „ pod ustaškom ćizmom „ ponajbolje znamo i osjećamo šta ovo sve znači i čemu vodi.

Zaista je velika i sramota kada predsjednik Hrvatske Zoran Milanović javno ističe, kako je Hrvatska oslobodila Bosnu i Hercegovinu.

Pitamo se, kao njeni građani, nije li ovo i velika zahvalnost koje je Franjo Tuđman sa odlikovanjem „babi" rah. Aliji Izetbegoviću tadašnjem predsjedniku BiH dodjelio odlikovanje i izbjegao tužbu sudu u Hagu za njihovu direktnu agresiju.
Međunarodni sud u Hagu je rekao svoje za UZP hrvatske komponente, djelimično, a sve ostalo neka ostane našoj istoriji.
Moramo se kao građani priupitati za sve protekle godine, da li je Republika Hrvatska ustvari njihova velika nacionalistička stranka HDZ i obratno, kako bi nam bilo i sve ostalo mnogo jasnije.

Nasuprot ovih sa zapada, komšije sa istoka Srbija i njena vlast sa Vučkom i saradnicima, sa svojim velikim nacionalistima iz genocidne RS i Miloradom Dodikom sa njegovim saradnicima, neumorno sanjare o velikom „srpskom svetu“ sa velikom Srbijom, a koalicionog partnera kao čuvara njihovih interesa u BiH, nalaze u svojim sljedbenicima i nasljednicima sa Blajburških polja i Ravnih gora.

VRHOstali prilozi:
» ŠEHIDI, HEJ MILJENICI, GDJE STE VI? GAZIJE, HEJ POBJEDNICI, (T)KO STE VI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 31. March 2023 14:03
» ČIMBURIJADA IZ ALUMINIJSKE FOLIJE!
Mr. Milan Jovičić | 29. March 2023 14:21
» NEMOJTE VIŠE DA SE LAŽEMO
Sead Zubanović | 27. March 2023 17:54
» REFLEKSIJE O RAMAZANSKOM POSTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. March 2023 16:54
» PUTINOVE PRIJETNJE NUKLEARNIM ORUŽJEM
Božidar Proročić | 27. March 2023 14:05
» OD VELIKOSRPSKOG ŠVERCERA SA BEOGRADSKIH ULICA, DO DIKTATORA!
Mr. Milan Jovičić | 26. March 2023 23:26
» LITERARNI ASPEKTI KUR'ANA
Mehmed Meša Delić | 26. March 2023 23:08
» SRETAN VAM DAN BOŠNJAKA CRNE GORE, DRAGA BRAĆO!!!
Božidar Proročić | 22. March 2023 17:26
» SUDBINSKA PITANJA ZA BOŠNJAKINJE I BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. March 2023 19:27
» MIŠO SMAJLOVIĆ, ČOVJEK PRIJE SVEGA
Sead Zubanović | 19. March 2023 12:19
» NI NACIJA NI GRAĐANI?
Dr. Harun Hadžić | 17. March 2023 13:57
» ANESTEZIRANJE VJEROM
Edin Zećirović | 17. March 2023 13:34
» BORBA ZA UKRAJINU JE BORBA ZA EVROPU BEZ FAŠIZMA I GENOCIDA
Božidar Proročić | 17. March 2023 12:53
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2023 15:10
» BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Suad Bešlić | 09. March 2023 15:18
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI SE MOŽE ILI TREBA ZABORAVITI?
07. February 2023 17:25
» SAMOVOLJA
22. December 2022 17:33
» DOMAĆA POLITIKA, UZ MEZU I PIĆE!
12. December 2022 12:40
» KAKAV UČITELJ, TAKVI I UČENICI
05. December 2022 16:52
fastvee.gif
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif