Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Na Bjelašnici, u Babinom dolu, bespravno srušena kuća Muhameda Švrakića
SLUČAJ RUŠENJA PLANINSKE KUĆE NA BJELAŠNICI OD STRANE OPĆINE TRNOVO DOBIJA SUDSKI EPILOG
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. December 2022. 14:12:59
Na Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje protiv Općine Trnovo, načelnika Ibre Berila i ostalih zbog rušenja planinske kuće na Bjelašnici, u Babinom dolu, u vlasništvu Muhameda Švrakića, o čemu smo vas izvještavali ranije.

Čuli ste priču kako je odluka Općine iznad odluke sudskih instanci. Čuli ste i za priču u kojoj Općina može poništiti rješenja resornih ministarstava. Čuli ste, jer smo vam je prenosili u nastavcima.


Srušena je vikendica, planinska kuća, po nalogu načelnika Općine Trnovo i općinskih službi.
Podsjećamo vas kako je Općina izdavala saglasnosti i, kao i svi koji su makar jednom došli na Bjelašnicu, znala za objekat, te da su rješenja kojima se nalaže rušenje objekta donijele osobe bez potrebne stručne kvalifikacije, kako je to i utvrdilo nadležno ministarstvo.

Također, pokrenut je proces legalizacije prije nego je srušen objekt u Babinom Dolu.
Sve to je ignorisano. A danas je priča dobila i sudski epilog, objavio je Hayat.ba.

Muhamed Švrakić očekuje pravdu za bespravno srušenu kuću

border=0 width=680>

U srijedu, 07.12.2022. godine, održana je glavna rasprava po tužbi Muhameda Švrakića kojem je bespravno srušena kuća na Bjelašnici, u kojoj je živio.

- Svjedočenje i dokazi koje je iznijela tužena strana općina u svoju odbranu su dokazali da je kuća apsolutno bila sagrađena u skladu sa zakonom i svim dozvolama, a to je potvrdio i pomoćnik načelnika za urbanizam općine Osman Smijećanin kroz svoje svjedočenje, čak je priznao da postoji ugovor sa starim vlasnikom da se za kuću nije moralo plaćati ni korištenje zemljišta.

Sve one lažne priče i teorije načelnika Ibre Berila kojima je lagao javnost da sam bespravni graditelj su pale u vodu i pokazale da su laži za javnost, kaže Švrakić.

Prema riječima vlasnika Švrakića, svjedočio je brat bivšeg vlasnika rahmetli Mehe Dauta i potvrdio priče koje su kružile da je kuću sebi lično želio uzeti načelnik općine Ibro Berilo.

- Svjedok je tačno rekao obzirom da je bio na svakom sastanku sa bratom i načelnikom, da je lično načelnik izveo bivšeg vlasnika rahmetli Mehu i svjedoka i izabrao mu lokaciju gdje će se kuća graditi.
Kada je kuća završena od starog vlasnika načelnik općine je zatražio mito i korupciju "ti ćeš Meho meni lično jednu ovakvu dati a ja tebi plac za 20 novih kuća da napraviš etno naselje", dokaz toj priči je i izdati dokument općine od strane načelnika Pismo namjere da općina se obavezuje da da plac za postavljanje 20 takvih kuća, tvrdi Švrakić

- Završne riječi su zakazane za februar 2023. godine i po svemu bi pravda trebala biti na mojoj strani jer i nalazi sudskog vještaka pokazuju da kuća nije kompletna srušena jer na terenu su ostali temelji objekta, podrum i kompletna infrastruktura što znači ja sam još u posjedu.

Dokazana je jedna stvar najveća, a to je da sam apsolutno imao legalno sagrađenu kuću, a da ju je Ibro Berilo srušio isključivo pokazujući mišiće i snagu korumpiranog sistema ove zemlje i političkih kriminalaca, zaključio je Švrakić.

VRHOstali prilozi:
» PREMINUO POZNATI BH. GLUMAC ALEKSANDAR SAŠA PETROVIĆ
Anadolu Agency (AA) | 28. January 2023 15:17
» DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 14:04
» SVE MOŽE ZA VLAST
Bošnjaci.Net | 27. January 2023 13:42
Ostali prilozi istog autora:
» DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
27. January 2023 14:04
» SVE MOŽE ZA VLAST
27. January 2023 13:42
» ZAUSTAVITI NOVI ATAK NA SREBRENICU
22. January 2023 14:42
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif