Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


ČIMBURIJADA IZ ALUMINIJSKE FOLIJE!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 29. March 2023. 14:03:37
Kada naša javnost pročita „Dnevni avaz“ ili posluša Nermina Nikšića u njihovim govorima i pisanijama, ukoliko nisu neposredno uključeni u našu realnost svakodnevnice, mogu i povjerovati lažima ili tendencioznim tiradama.

Ovakve skandalozne izjave Nermina Nikšića, ukoliko su istinite, a piše Fahrudinova novina, ironija je života i lakomislene nedolične informacije, za našu javnost koja nije realno upoznata sa činjeničkim događajima.

Nikakvo čudo nije, da to upravo prenosi „Dnevni avaz“ i da Neka tako nešto izjavi, za predloženog kandidata za ministra u vladi Federacije, gospodina Anela Kljaku! Zašto?

Prije svega kao dobar poznavalac i dotičnih ličnosti i neposrednih događaja, u vezi njihovih aktivnosti i trenutnih pozicija, kao i pripadnosti pojedinim strankama, veoma meritorno i istinito, mogu našoj javnosti prenijeti istinitu priču i saznanja.

Kao neposredni profesor Elektrotehničke škole u Mostaru, na istočnoj i zapadnoj strani grada, Anel Kljako je bio moj izvanredni učenik, pametan i vrijedan, odgojen i vaspitan po istinitom i realnom bontonu ponašanja, istinski o njemu sve najljepše.

Njegovo angažovanje u gradu Mostaru, na društveno-političkom terenu, kao član stranke SBB, čiji sam osnivač u ovome gradu i lično učestvovao i pripadao, kao i njegovo daljnje napredovanje, koje sam pratio, može biti izuzetno i pohvalno.

Docnije, šta se dešavalo unutar stranačkih aktivnosti i odnosa, nije mi bilo poznato, a još manje razlozi njegovog napuštanja ove stranke.

Mogu, mirne duše i sa moralnom odgovornošću uvijek napisati, da je moj učenik Anel Kljako uvijek bio dobar, uljudan i pristojan omladinac, izrastao u ozbiljnog čovjeka, pametan i dobro nam prispio u našu zajednicu, daj Bože da nam je još više ovakvih.

Lažne su i nedolične priče u kontekstu njegovih krađa na izborima, što nikako njemu nije niti bilo potrebno, jer isti je svojom aktivnošću i racionalnim dobronamjernim pristupima u aktivnostima naših pozitivnih stremljenja, bio uvijek prihvatljiv, podoban i rado viđen kod građana ovoga grada, otuda je samo slika i prilika za predsjednika Ogreševića i njihovu stranku, koji su Anela predložili za ministra.

Sa ovoga stanovišta, iskrene čestitke tim članovima i rukovodstvu NES-a, koje je i prepoznalo vrijednost ovoga kandidata.

Realnije i uputnije je svakako bilo, da se „Dnevni avaz“ sa mišljenjima Fahrudina Radončića, više kritički oglasio i osvrnuo na nedolično ponašanje i djelovanje samoga Nermina Nikšića, u prethodnom njegovom statusu premijera vlade Federacije, odnosa i ulizničke politike sa HDZ-om, kriminalcima, uzurpatorima i lopovima, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i sve do Dragana Čovića, kao i njegov stav „srbomrzca“ koji je sve Srbe iz Aluminija protjerao bez ikakvog obeštećenja.

Naime, dok je dijelio državnu i radničku imovinu i zvanično sa ovim kriminalcima, finansijski kapital od 44% je darivao Miji Brajkoviću, koji je u vidu dionica obilato darivao svoje Hrvate, mizerne dionice po sedam je dodjelio dijelu Bošnjaka, a sve Srbe je ostavio na cjedilu, bez dionica i bilo kakvog dioničarskog udjela u vlasti firme.

Zašto, ne reći ili napisati o krađama u Mostaru HDZ-ovih čimbenika i ponekog Bošnjaka, iz ostalih stranaka u navedenim izbornim krađama, ili zašto to u ovome gradu Mostaru Gradonačelnik ne može nikako biti iz reda Bošnjaka, već godinama, ili neki Srbin nedaj Bože.

Neka javnost iz BiH i moga rodnoga Sarajeva, znaju iz prve ruke, sa istinom i informacijama, da je nama u našoj vlasti, politici i svim drugim društveno -političkim aktivnostima, u našim Parlamentima, u Gradskom vijeću grada Mostara, naša domovina jedna i jedina, procvjetala bi i prije proljeća.

Njihovi dogovori i sporazumi, sa HDZ-om i SNSD-om, tim nacionalističkim i rušilačkim strankama, vode nas samo dublje u ambis propasti, bijede i siromaštva naših građana, koji često i ne misle svojim glavama, čitajući i slušajući ovakve laži i demagoške stavove.

Sve čestitke mome sjajnom učeniku, visokom intelektualcu i građaninu ovog uzavrelog grada, Anelu Kljaki na mjestu ministra u novoj vladi Federacije, sa žaljenjem da na čelu ima „ulizicu“ iz reda Bošnjaka, velikog jarana i prijatelja sa planetarnim nacionalistima, kriminalcima i pobjeglim lopovima, Mije Brajkovića i inih HDZ-ovaca koji su „hercegovački div“ firmu Aluminij doveli na status patuljka.

VRHOstali prilozi:
» ZA IVU KOMŠIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. May 2023 14:09
» O (NE)RAZLICI IZMEĐU ISTRAŽITELJA MUSTAFE DRNIŠLIĆA I IVE KOMŠIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. May 2023 13:09
» ALEKSANDAR RADOMAN - POSVEĆENOST NAUCI I CRNOJ GORI
Božidar Proročić | 27. May 2023 20:21
» MEIN KAMPF PRIČA O MRŽNJI (8)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 25. May 2023 21:47
» PRESLAGIVANJE BALKANA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. May 2023 20:06
» KOMEMORACIJA HASANU HADŽIAVDIĆU
Bošnjaci.Net | 21. May 2023 14:44
» IN MEMORIAM - HASAN HADŽIAVDIĆ 1933. – 2023.
Bošnjaci.Net | 21. May 2023 01:22
» U ARIZONI PRITVOREN ZLOČINAC SINIŠA ĐURĐIĆ
Eset Muračević | 19. May 2023 18:30
» PORAZ NJEMAČKE REVOLUCIJE (6)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 19. May 2023 13:45
» PROGLAŠENJE REPUBLIKE (5)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. May 2023 13:48
» PREVIRANJA NA POLITIČKOJ SCENI NJEMAČKE (4)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 14. May 2023 19:52
» MOJ OMAŽ DOAJENU BOSANSKOG JUNAČKOG NOVINARSTVA SALIHU BRKIĆU – MOSTARCU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. May 2023 19:44
» POLARIZACIJA SOCIJALDEMOKRATIJE (3)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. May 2023 18:28
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI SE MOŽE ILI TREBA ZABORAVITI?
07. February 2023 17:25
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif