Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Nikšić i Konaković služe se satanizacijom Bošnjaka i SDA
MEHMEDOVIĆ: TRAŽIM HITNO ISTRAGU O PRIJETNJAMA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. April 2023. 15:04:54
Šemsudin Mehmedović, član Komisije za nadzor nad radom OSA-e i državni zastupnik BiH, zatražio je hitnu istragu povodom izjava o prijatnjama sa kojima se služe Nikšić i Konaković a sve u cilju satanizacije Bošnjaka i SDA:

- Zaboravili su neki da je došlo do promjene na čelu OSA-e, da je sada direktor Almir Džuvo, a mogu misliti kakva salva optužbi bi bila da je još Osmica!

OSA je morala imati informacije u roku od 2 sata, jer je jednostavno utvrditi porijeklo takvih poruka, ne samo u ovom slučaju već i u sličnim ranije.

Prijetnje Nikšiću i Konakoviću služe da se obaviještajnim metodama satanizira SDA i politika koja je prepreka nekim medjunarodnim faktorima da se OHR i instituacija Visokog predstavnika u BiH zamijeni tihim protektoratom Srbije i Hrvatske nad BiH i modelom regionalne kancelarije za stabilnost u BiH koju bi činili Hrvatska, Srbija i Turska. Znamo da su i od jednog medjunarodnog predstavnika dolazile izjave iz kojih se moglo naslutiti koje su države „dobrodošle“ da se miješaju u BiH pitanja, ali se to dalo naslutiti i iz narativa i izjava Milanovića.Plan je da se nakon prijetnji smrću Nikšiću i Konakoviću, 5 aprila iste poruke upute Schmidtu i ambasadorima SAD, Britanije i Njemačke a vjerovatno i prijetnjama za teroristički napad na sjedište OHR-a. Ta priprema je već izvršena nizom dojava o postavljenim bombama u sarajevskim školama. Sve bi to bilo argumentovano porukama sa jučerašnjih protesta ispred OHR-a „Schmidt odlazi“. Ovim mojim istupom bi trebao biti preduprijeđen taj plan o smrtnim prijetnjama Schmidtu ili terorističkim napadom ili prijetnju sjedištu OHR-a. Zato pozivam SDA da zatraži smijenu odgovornih u OSA zbog neadekvatnog postupanja u slučaju pribavljanja obaviještanih podataka o osobama ili izvorima koji su planirali ove prijetnje Konakoviću i Nikšiću te da se zatraži vještačenje turske i njemačke obavještajne službe oko prijetnji Konakoviću i Nikšiću. Očito je plan da se od Bošnjaka naprave teroristi po modelu kakav su primjenjivale obavještajne službe Tuđmana, Miloševića, Bobana i Karadžića, ali i da se dalje produbljuje jaz između bosanskog političkog bloka do te mjere da se međusobno prijetnjama smrću nikad više ne uspostavi jedna politička snaga na očuvanju BiH. Ne nasjedajte na to, i čuvajmo korektne političke odnose sa obje strane. Čuvajmo Bosnu i Hercegovinu, vlast će biti i proći, a tragovi ostanu negdje duboko urezani!, - napisao je Mehmedović na FB profilu.

VRHOstali prilozi:
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif