Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


DINO REDŽIĆ ZA TV NY 1: SRETNI SMO DA BUDEMO DIO DJEČJEG OSMJEHA
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 29. April 2023. 18:04:15
Njujorški restorani „Uncle Paul's Pizza“ – na Times Squeru, srce Manhattana, Pizza Factory – Long Islad City, Sushi Factory - Long Islad City, Amici Amore - Long Islad City, na popularnoj televiziji NY 1 voditelji su sa oduševljenjem najavili gosta emisije Dinu Redžića, koji sa svojom braćom i pratnerima suportira Fondaciju „Make a wish“ (Zaželi želju), kako bi vratili osmjeh na licu djece sa opakom bolešću, kojima pomaže pomenuta fondacija.

- Fondacija “Make-A-Wish” je moja omiljena dobrotvorna organizacija koja radi izuzetno dobre poslove i pomažu preko pola miliona djece sa teškom bolešću, da im ispune bar jednu želju, - kaže Dino Redžić koji je sa svojom braćom Agom, Hajrom i Adisom su poznati u New Yorku i šire kao veliki pregaoci, vrijedni radnici i dobrotvori, koji nikada nisu zaboravili svoj zavičaj Plav i Gusinje, svoj Sandžak, Bosnu, Kosovo... odnosno tamo gdje je potrebna njihova podrška i pomoć. Dok pomaganje Fondacije “Make-A-Wish” djeci sa teškim oboljenjima je najbolji primjer njihovog suosjećanja i humanisti. Dakako uključujući i njihove vrijedne poslovne partnere poput Era Berishe, Eda, Hama i drugih.Na pitanje televizijskog voditelja, kako su osmislili da pomažu fondaciju, Redžić kaže, da 10% od profita svih njegovih restorana donirat će za korisnike Fondacije “Make-A-Wish”.

- Možete li samo zamisliti šta samo za nas znači vratiti osmjeh na licu djece sa opakom bolešću. Sretni smo da budemo dio toga osmjeha, kaže Redžić čiji je rad su pohvalili voditelji i jedna od čelnica pomenute fondacije.

Redžić je također naglasio da će pored nabrojanih restorana biti uključen profit tek otvorenog Butcher Bros Steakhouse (1410 Highland Ave, Cheshire, CT 06410).

Gail Tweedy, zadužena je za odose sa javnošću i obraćanja ispred Fondacije “Make-A-Wish”, ona je posebno istakla kako su došli na ideju da Redžić i partneri kroz usluge u restoranima pomognu fondaciji i djeci sa opakom bolešću.

Svi oni koji žele suportirati pomenutu fondaciju to mogu uraditi direktnom uplatom putem web sitea: wish.org.


Fondacija Make-A-Wish je neprofitna organizacija osnovana u Sjedinjenim Državama koja pomaže da se ispune želje djece s teškom bolešću u dobi od 2+1⁄2 do 18 godina. Fondacija Make-A-Wish je osnovana 1980. godine sa sjedištem u Phoenixu. Organizacija djeluje kroz svojih 59 ogranaka smještenih širom Sjedinjenih Država. Make-A-Wish također posluje u skoro 50 drugih zemalja širom svijeta kroz 39 međunarodnih podružnica.

U proljeće 1980., sedmogodišnji Christopher James Greicius (13. avgust 1972. – 3. maj 1980.) liječio se od leukemije. Težio je da bude policajac. Američki carinik Tommy Austin sprijateljio se s Chrisom i radio s Frankom Shankwitzom i službenicima u Odjelu za javnu sigurnost Arizone kako bi isplanirali iskustvo koje će podići Greiciusovo raspoloženje. Chris je proveo dan kao policajac, vozio se policijskim helikopterom, dobio policijsku uniformu skrojenu po mjeri i položio zakletvu kao prvi počasni patrolar javne sigurnosti u istoriji države. Greicius je ubrzo umro, ali je njegova želja postala inspiracija za organizaciju Make-A-Wish.

VRHOstali prilozi:
» GENERAL MEHMED ALAGIĆ – SMRT OD NEPRAVDE
B.net | 07. March 2024 14:06
Ostali prilozi istog autora:
» ANELA FETIĆ: USPOMENE
13. March 2024 13:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif