Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


MINISTAR NEŠIĆ S NAORUŽANOM PRATNJOM POPISIVAO BOŠNJAKE KOJI SU OTIŠLI NA DŽUMU
Procitaj komentar

Autor: NAP
Objavljeno: 08. May 2023. 14:05:10
(Patria) - Na email adresu Novinske agencije Patria stigao je dopis uposlenika Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine u kojem se ministar sigurnosti Nenad Nešić optužuje za svojevrsni progon Bošnjaka u tom ministarstvu.

Dopis nije potpisan, tačnije pošiljalac se predstavlja kao Bošnjak, Bosanac, demobilisani borac, te zaposlenik Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

“Želio bih zamoliti da objavite jednu, po meni za nas Bošnjake strahovito ponižavajuću (a apsolutno istinitu vijest) koja je uznemirila sve Bošnjake u Ministarstvu sigurnosti.

Prekjučer, u petak, 5. maja 2023. godine, tačno na zvuk ezana ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić sa 4 savjetnika i 2 naoružana tjelohranitelja je obilazio kancelarije Ministarstva sigurnosti, te izvršio raciju u Ministarstvu sigurnosti i pravio spiskak nas Bošnjaka koji smo otišli na džumu”, navodi se, između ostalog, u dopisu, piše Patria.

Dodaje se da je Nešićev savjetnik Dobrica Kucalović (poznat kao vođa protesta protiv prelaska poslanika u stranku Jelene Trivić) uredno bilježio imena onih koji su izašli na džumu.

“Kolegice Bošnjakinje, muslimanke, su bile izuzetno isprepadane i uznemirene, posebno zbog činjenice da je ministar Nešić (kojem je ovo bio prvi ulazak u kancelarije zaposlenih na 4 sprata zgrade institucija BiH - 11. do 14. sprata od kako je preuzeo dužnost - valjda mu je iz poniženja upoznati se sa muslimanima a da ih ne maltretira) imao izuzetno neprijatan napadački stav, bez pozdrava koji je podsjećao na fašističke racije. Da li se to opet sprema odstrjel nas koji radimo u državnim institucijama i idemo na džumu samo zato što smo Bošnjaci?”, pita se autor dopisa.

Kako navodi, Bošnjaci u Ministarstvu sigurnosti BiH moraju trpjeti “ovakve progone jer niti jedan od probosanskih ili tzv. bošnjačkih ministara u državnoj vladi ne brine o nama Bošnjacima u bilo kom od ministarstava u kojima nema ministra ili zamjenika iz reda bošnjačkog naroda”, piše Patria.

Pošiljalac ističe da su ogorčeni ponašanjem ministara koji dolaze iz kvote bošnjačkog naroda.

“Prepušteni smo na nemilost velikosrpske strategije razvaljivanja Ministarstva sigurnosti i brutalnog utjerivanja straha u Bošnjake. U više od 10 godina koliko radim u Ministarstvu nikad se nije desilo da je bilo ko popisivao Bošnjake koji su otišli na džumu a posebno ne ovako brutalno i otvoreno uz oružanu pratnju. Na ovakvom upadu bi mu i Arkan u Bijeljini pozavidio. Naravno, nećete mi zamjeriti to što pišem sa lažnog e-maila, ali strah od progona i represije Nešićevih srpskih udarača je veliki. Ne zbog toga što se bojimo već zato što smo u svojoj državi manjina a i zato što niko od vladajućih Bošnjaka neće stati u našu zaštitu. Zato vas, nezavisne medije, molim da objavite ovu vijest jer je istinita. Neka je demantuju ako nije istinita”, kaže se u dopisu.

Navode iz dopisa pokušali smo provjeriti i kontaktirali ministra Nenada Nešića, ali do objave ovog teksta njegove reakcije nije bilo.

VRHOstali prilozi:
»
Detektor.ba | 15. July 2024 16:49
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif