Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


DR. ZILJKIĆ: KURTĆEHAJIĆU, PRETJERAO SI, ZAKOČI!
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mersim Ziljkić
Objavljeno: 11. August 2023. 16:08:27
U posljednje vrijeme zbunjivanje našeg naroda koji je decenijama, može se sigurno reći i vjekovima, raspamećivan, susret popisu u BiH i CG pokušaj smanjenja procenta Bošnjaka koji su se značajno izjasnili u zadnjem popisu sa znakovima tendencije jačanja tog procenta u BiH i RS, CG, očito u visikim procentu a koji je očigledno nekome zasmetao pa im je izgleda to zapalo u oči, a ako Bog da, i u grlo.

Vidno izgleda a i prijeko im je potrebno svesti taj procenat bar sa dosadašnjih 53% na 49%, što bi bio zadnji u nizu pokušaja ostvarivanja rezultata genocida, nad Bošnjacima i njihovog definitivnog nestanka kao državotvornog naroda u BiH, a i u dijaspori koji Bosnu vide kao svoju maticu i garant svog opstanka u budućnosti i garant u supristavljanju podlim nakanama u najavi asimilacije kao što su CG, RS, Kosova, RH…!

Otac srpske nacije, kako mi u Sandžaku kažemo, ime mu se ne pomenulo i zemlja njemu i sličnim kosti hakala, htio je reći, ako se u Bosni proglasi bosanska nacija, a u nju uđu i bosanski Srbi, da onda "Srbi nemaju više šta tražiti u Bosni ukoliko se usvoji i proglasi bosanska nacija Bosanci …”.
Šti znači, da bi to porazilo vještački i lukavo izveden projekat srbizacije bosanskih pravislavaca koji je tada a i sada dostigao vrhunac. To bi značilo i "krepavanje” tog projekta i u konačnici vjekovni praz njihove velikosrpske politike i pretenzije.

Zato se nikad Srbin a ni Hrvat neće izjasniti kao Bosanac, nikad pa ni tad jer im je đavo popio pamet do te mjere da su se samoukinuli, za korist strane države i njenih vjekovnih asimilatorskih projekata.

Ovaj pokušaj pojedinaca, poput našeg nekad velikog Bošnju (a sad nešto drugo) o prijatelja prof. dr. Suada Kurtćehajića i drugih, sad baš preispitujemo naš odnos prema njemu i sličnim koje smo iskreno gotivili i podržavali dok su bili u “bošnjačkom saffu” da od Bošnjaka koji je svakako u Bosni i Bosanac, kako u svom umišljenom (nažalost) nakanu reče prof. Kurtćehajić, "preobrati“ ( re-komunizuje, čitaj ateizuje ili pokrsti sve isto) u Bosance. Haman nekoliko procenata zbunjenih i lakomislenih će ih poslušati nesvjesni šta rade, koji zbog YU nostalgije i komunizmu tj. TITI, uz to i očito averziji prema muslimanima i islamu pa i uz to i odbojnisti prema Bošnjacima, čisto iz islamifobnih niskih nakana, neodgovornom predpostavkom i tezom da se bošnjaštvo treba predstaviti našem čovjeku “staromodnim” (zbog većine Bošnjaka koji su i muslimani) primitivnim i prevaziđenim a bosanstvo treba podmetnuti i posmatrati “modernim, prirodnim, državotvornim, jezički ispravnijim”, … te da se treba uložiti svi napori (vjerovatno iz pohlepe ili neke obećane nagrade, ili ja mislim iz umišljenosti, najvjerovatnije) te da će bošnjaštvo “uništiti Bosnu a bosanstvo prestaviti kao jedini spas za opstanak Bosne”.


Ovo je u najblaže rečeni iritirajuće i degutantno da to dolazi od bar u zadnju deceniju propagatora bošnjaštva poput prof. Suada Kurtćehajića, dok je bio uz rah. Muftiju Muamera Zukorlića.
Pretjerao si, zakoči, dok još imaš vakta! - napisao je Dr. Mersim Ziljkić.


Auto je predsjendik Bošnjačko američke nacionalne asocijacije /BANA/

VRHOstali prilozi:
» U SARAJEVU PROMOCIJA ROMANA "MJESEC JE OTKRIO TAJNU"
Bošnjaci.Net | 05. December 2023 17:03
» EU JE PONIZILA CHRISTIANA SCHMIDTA
Bošnjaci.Net | 05. December 2023 14:30
» IZRAELSKI RATNI ZLOČINI NE BI TREBALI OSTATI BEZ ODGOVORA
Anadolu Agency (AA) | 05. December 2023 14:08
» BRAZILSKI PREDSJEDNIK U BERLINU: CIVILI PLAĆAJU CIJENU RATA U GAZI
Anadolu Agency (AA) | 04. December 2023 21:51
» EKONOMSKI PATRIOTIZAM - KUPUJMO DOMAĆE
Abdulah Daul | 04. December 2023 18:57
» PREMINUO PISAC I PJESNIK HADŽEM HAJDAREVIĆ
Anadolu Agency (AA) | 04. December 2023 14:56
» VELIKI BROJ POGINULIH U IZRAELSKIM NAPADIMA NA POJAS GAZE TOKOM NOĆI
Anadolu Agency (AA) | 03. December 2023 13:01
» UNICEF: DA LI JE ČOVJEČANSTVO NAPUSTILO DJECU U GAZI?
Anadolu Agency (AA) | 02. December 2023 15:11
» GAZA: "MOLIM TE, OPROSTI MI, MOJ MALI SINE"
Bošnjaci.Net | 01. December 2023 15:20
Ostali prilozi istog autora:
» IGRAJTE FER PLAY!
03. September 2017 02:15
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif