Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


U PAZARIĆU JE SVE ISTO, SAMO SU ARŠINI SABINE ĆUDIĆ DVOSTRUKI
Procitaj komentar

Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 17. August 2023. 14:08:05
U Zavodu Pazarić ponovila se situacija od prije četiri godine. No, akteri su različiti, pa u skladu s tim očigledno i aršini.

Da se kojim slučajem sve ovo dešavalo prije samo godinu dana gledali bismo političku aferu svjetskih razmjera. Tada je, Sabina Ćudić bila opozicija, a danas je vlast, kao i Njihova stranka.

Danas im je važnije stati u odbranu laži kojima su organizatori SFF-a obasuli bh. javnost, nego oglasiti se o zlostavljanju štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Telekom Srbije i Radoš Bajić bez milosti su pokazali da su na SFF-u znali za promociju filma koji veliča četnički pokret, pa da su se iz Sarajeva čak interesovali kada će biti gotov kako bi bio uvršten u takmičarski program. Jednako je lažna i zatečenost snimkama iz Pazarića.

Osim medija, na stanje je upozoravala Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom FBiH. Tri mjeseca po kabinetima u Vladi, njihov zahtjev za smjenu direktora Zavoda Pazarić skuplja prašinu i niko se po tom pitanju zvanično ne oglašava. Od ministra rada i socijalne politike, na sastanku održanom krajem juna su dobili informaciju da je “zadovoljan radom direktora Pazarića”. Prije šest mjeseci posali su i zahtjev da se održi vanredna sjednica na ovu temu. Ni nakon brojnih upita i slanja urgencija, do sada niko nije odgovorio!

Kada je tadašnja federalna zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić prije četiri godine objavila fotografije koje svjedoče o nehumanom tretiranju štićenika u Zavodu Pazarić javnost se uznemirila, uslijedile su brojne reakcije, protesti "građana", tražene su ostavke Uprave, nadzora, odgovornih iz vlasti generalno.

No danas su Ćudić i NS vlast, pa nije zgodno tražiti ostavke.

Državna zastupnica Ćudić će 20. jula 2023. godine za N1 na pitanje o stanju u Zavodu Pazarić odgovoriti da je "sasvim sigurno značajno bolje".

Na osnovu kojih informacija je takav neprovjeren i netačan zaključak iznijela u javni prostor? Kada je zadnji put posjetila Zavod? Kako komentariše najnoviji video snimak kojeg je objavila Aljazeere Balkans o zlostavljanu štićenika?

Državna zastupnica ne odgovara na pitanja koja smo joj postavili. Nismo ni očekivali. Nema ni protesta. Danas su isključivi krivci uposlenici Zavoda.

“Ne očekujete valjda da ministar i direktor spavaju ovdje”, poručiće ministar Delić. Prije četiri godine očekivalo se.

Sraman je i napad na novinarku Aljazeere po principu "ubij glasnika".Nedoraslo bježanje od preuzimanja odgovornosti i prebacivanje odgovornosti na druge, zaposlenike zavoda. Osim toga, od novinarke Aljezzere traženo je i da otkrije izvore i surađuje s Tužilaštvom. Takvo što nije traženo od Sabine Ćudić koja je prije četiri godine odbila dati informacije s ciljem “da zaštiti uposlenice koje su prijavile slučaj”, a u strahu da ne dožive "odmazdu".

Zar i to nije dvostruki aršin?

To što Sabina Ćudić ne odgovara, mnoge i ne iznenađuje. Ulaskom u državni parlament ona je svoje ciljeve ostvarila. Interesantna je šutnja aktuelne opozicije, koja ne shvata da više nije vlast.

/Foto: Slobodna Bosna/

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif