Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


POČELA GRADNJA LUKSUZNOG HOTELA "VISITOR" NA OBALI PLAVSKOG JEZERA
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 23. August 2023. 18:08:04
Plav, (Media Biro) Danas je svečano obilježen početak gradnje hotela “Visitor” u okviru ekskluzivnog rizorta na obali Plavskog jezera. Investitor kompleksa vrijednog oko 12 miliona eura je Jasmin Šarkinović, vlasnik izuzetno uspješne kompanije “SAMONT” iz Paderborna, u Njemačkoj, koji je porijeklom iz Plava. Partnerska kompanija iz Crne Gore je Montenegro Stars menadžment i biće zadužena za nadzor gradnje i upravljanje ovim turističkim sadržajem. Postavljanju kamena temeljac za budući hotel Visitor prisustvovao je predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović.

“Drago mi je što smo se danas svi okupili povodom postavljanja kamena temeljca za izgradnju hotela Visitor, najveće privatne investicije u istoriji Plava. Mi Plavljani kada govorimo o turizmu uvijek volimo da se prisjećamo bliže istorije kada je radio hotel Plavsko jezero, kada smo govorili da je više turista u Plavu, nego u Budvi. Danas ponovo imamo jedan renomirani hotel kojim će upravljati firma iz Budve, baš kao što je bio i slučaj sa hotelom Plavsko jezero. Kada uzmemo sve ove informacije u obzir, ja želim da vjerujem da je hotel Visitor i njegova izgradnja kamen međaš u turističkoj djelatnosti opštine Plav. Vjerujem da ćemo nakon što se ovaj hotel završi govoriti o turizmu u Plavu prije izgradnje ovog hotela i nakon izgradnje hotela Visitor. 12 miliona je veliki iznos za državu da investira na sjeveru, a mi imamo čovjeka koji je porijeklom iz ovih krajeva, koji je otišao još dok je bio maloljetan, koji je ostvario svoj puni potencijal u Zapadnoj ekonomiji i Evropi i riješio da taj novac investira u Plav,” ispričao je Canović.

Canović je na ovoj izuzetnoj investiciji zahvalio Jasminu Šarkinoviću, te kazao da je na ovakav način dokazao da je veliki domoljub. Osim toga ukazao je i na velike benefite koje ovaj hotel može donijeti Plavu, te istakao da oni nisu usko vezani samo za turizam.

“Ovaj hotel će doprinijeti promociji kulture Plava, ovaj hotel će doprinijeti promociji bisera prirode koje imamo u Plavu, on će doprinijetu ukupnom razvoju privrede u Plavu, zbog toga kažem da će biti kamen međaš na osnovu kojeg će ukupni privredni ambijent u Plavu krenuti naprijed. Vjerujem da će svi ugostitetljski objekti, hoteli, moteli, restorani imati koristi od otvaranja ovog hotela. Otovriće se nova radna mjesta, napraviće se novi lanac koji će uticati na “krvnu sliku” Plava,” podvukao je predsjednik Opštine Plav.

Na sjajnu turističku posjećenost koju je Plav imao prije 50, 60 godina podjestio je i suvlasnik Hotels Group Montenegro Stars, Žarko Radulović, koji je domaći partner na ovom ambicioznom projektu. Prema njegovim riječima, izgradnjom hotela će se pokušati vratiti stara slava i iskoristiti sav prirodni potencijal koji ovaj grad nudi.

Veliki značaj hotela je i što će otvoriti značajan broj radnih mjesta za lokalno stanovništvo, Visitor će imati 50 stalno zaposlenih, dok će u sezoni raditi 90 ljudi. Radulović kao suvlasnik izuzetnog hotelskog brenda kakav je Montenegro Stars menadžment spreman je da zainteresovanima za ovu poslovnu priliku ponudi i kvalitetnu obuku u hotelu Splendid.

“Stanovništvo ovog kraja od jeseni, pa do otvaranja hotela može da radi u kompaniji Montnegro Stars, da uče, da ih osposobimo različitim vještinama i da postanu kvalitetni radnici kakvi su potrebni ovom hotelu, da bi se nakon tog perioda vratili u Plav i radili tamo gdje žive. Spremni smo da prihvatimo 50 ljudi da u sljedeće tri godine rade kod nas, imaće isti tretman kao i ostali radnici, pritom će imati poseban program gdje ćemo na ubrzani način pokušati da ih osposobimo za razne funkcije, zavisno od afiniteta svakog pojedinca,” istakao je Radulović.

Hotel će imati 50 soba i dodatnih deset u Depandansu u kojem će biti uređen moderni svadbeni salon. U oviru hotela Visitor naći će se restoran i restoran-banket sale, spa centar, ljetnja bašta, a planirano je da se rekonstruiše nekadašnji Jedriličarski klub i obnovi Ribnjak. Oko Plavskog jezera ce biti uređeno šetaliste i Vidikovac.

“Ovaj hotel će biti ponos prvo Plava, pa onda cijelog ovog kraja i Gusinja, Rožaja, Andrijevice, Beran, a i na kraju Crne Gore. Ovo će biti pravi hotel koji će raditi na nivou na kojem rade svjetski hoteli. Posljedica toga je da se ljestvica diže, te će svaki naredni investitor morati da računa na Visitor i da se ravna prema njemu. Sa mnogo saomouzdanja unaprijed na sebe preuzimam da će ovo biti mnogo uspješan posao sa mnogo radosti,” ispričao je Radulović, objavio je portal bizniscg.me.

VRHOstali prilozi:
» SVI MORAMO BITI SREBRENICA
MINA | 17. June 2024 19:20
Ostali prilozi istog autora:
» ANELA FETIĆ: USPOMENE
13. March 2024 13:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif