Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


VELIKOSRPSKO HUŠKANJE NARODA NA BALVANIJADU
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 09. September 2023. 16:09:16
Nakon što je Milorad Dodik izdao naredbu MUP-u paradržavne genocidne tvorevine da uhapsi i deportuje visokog predstavnika Christiana Schmidta, ako se kojim slučajem pojavi u dijelu Bosne i Hercegovine pod njihovom kontrolom, koji se tretira da je genocidna ostavština srpskih ratnih zločinaca Karadžića, Mladića & comp., a sada u njoj gospodare još uvijek slobodni ratni zločinci i kriminalci koji obnašaju visoke funkcije u manjem entitetu ali i na nivou države Bosne i Hercegovine, iz koje samo izmuzuju financijska sredstva a ruše državu gdje stignu.

Dodik je zaprijetio visokom predstavnku Schmidtu, koji imenovan od strane Vijeća sigurnosti UN-a, time je u državi Bosni i Hercegovini ključna osoba u tumačenju i provođenju Daytonskog mirovnog sporazuma:
- “Ako (Schmidt) dođe na neki sastanak u Rs bit će izbačen. Ne možemo mi to znati, ali policijske stanice će imati zadatak da ako se ta bjelosvjetska lupež nalazi u Rs dužni su da organiziraju jedinice i da ga izbace. I to će se desiti”, kraj citata.

Ovakve izjave su direktna prijatenja visokom imenovanom međunarodnom zvaničniku, ali i ujedno rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Nakon Dodika oglasio se i Nenad Stevandić, kojeg sumnjiče za ratne zločine nad Bošnjacima, postoje dokazi, video snimci, čak porodice žrtava genocida tvrde da postoji predmet u ladicama Tužilaštva BiH, ali Stevandić ne samo da se slobodno šeće već je na visokoj poziciji predsjedavajućeg Skupštine manjeg entiteta. Sada je jako zanimljiva mantra kako ratni zločinac Stevandić izvlači kriminalca Dodika iz septičke jame u kojoj se poodavno naglavačke nabio, posebno nakon prijetnji i izdavanja naredbe MUP-u radi hapšenja i deportacije visokog predstavnika Christiana Schmidta iza kojeg su stale zapadne sile a osudili Dodikove izjave. Čak je i sam visoki predstavnik najavio odlazak u dio Bosne i Hercegiovine koji je, više nego očito, pod okupacijom sljedbenika velikosrpske genocidne politike.

Nego da ne ispadne da samo Dodik laže, a zna se da su šampionski nadmašili umrlog oca nacije Ćosića, sada Stevandić pokušava da iz septičke izvuče i poliže šta je laktaški vožd Dodik izmetio. Dodatno, Stevandić izjavama huška srpski narod na balvanijadu, što je vrlo opasno zbog eskaliranja sukoba širih razmjera, a namjere su više nego jasne, da je to pokušaj velikosrpskih separatista cijepanje države Bosne.

S obzirom da je visoki predstvanik najavio odlazak na sastanke u manji bh. entitet, a Dodik & comp. očito da su u strahu da sprovedu hapšenje i deportaciju visokog predstavnika, jer nisu svjesni šta ih čeka. Najzad, nije Schmidt bošnjački civil, da bude uhapšen, deportovan, zlostavljan, popljačkan, prebijan i ubijen, kako je to bio slučaj 1992., sa bošnjačkim izbjeglicama u Crnoj Gori nad kojima je Đukanovićev i Bulatovićev MUP vršio racije, hapšenja i deportacije na kamu bratu im po zlu Karadžiću.

Nego uz Dodika je sa izjavom uskočio Nenad Stevandić, kojeg, ponavljamo, žrtve ali i neki srpski parlamentarci javno prozivaju za ratne zločine nad Bošnjacima, dok Tužilaštvo BiH još šuti:

- On (Schmidt) će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda. Tako da bi on trebalo da bude zahvalan policiji Rs koja ima obavezu da svakoga brani i one koje narod voli i koje ne voli, a njega očigledno narod u Rs ne voli”, kraj citata.

Ne znamo koliko Schmidt zna kako MUP Rs „svakoga brani“, ali Bošnjaci dobro znaju obime genocida u kojima je pored srpskih zločinačkih formacija učestvovao i MUP u genocidu nad Bošnjacima zašta su osuđeni pred međunarodnim sudovima.

Opet, slobodno možemo reći, od ovih velikosrpskih ološa jedino su gori oni „naši“, koji su radi svoje zadnjice i stolice sa njima u koaliciji time im svjesno omogućili da sa zvaničnih pozicija ponižavaju bošnjački narod nad kojim su izvršili genocid, razvaljuju institucije i državu Bosnu.

VRHOstali prilozi:
» NLO IZNAD SARAJEVA
Ekrem Čelebić | 27. November 2023 19:38
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (1)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. November 2023 23:29
» INTERNACIONALNI KONCERT MELODIJE EVROPE
Samir Hadzalić | 24. November 2023 00:40
» NEOPJEVANI KORČULANSKI KAMENOKLESARI
Selena Seferović | 19. November 2023 21:59
» NIČIJA NIJE DO ZORE GORJELA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. November 2023 14:44
» RIFAT ALIHODŽIĆ - UMJETNOST, ARHITEKTURA I BORBA ZA BOŠNJAČKI IDENTITET
Božidar Proročić, književnik i publicista | 30. October 2023 13:31
» MOSTARSKA NACIONALISTIČKA IGRA GRADONAČELNIKA KORDIĆA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 27. October 2023 21:32
» TEŠKO JE BITI ČOVJEK, A JOŠ TEŽE BITI LJUDINA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 22. October 2023 16:45
» VELOLUČKI KILT, 2022.
Selena Seferović i Drago Batar | 20. October 2023 03:56
» NOVI ROMAN MUHAMEDA MAHMUTOVIĆA O GLADI I PRAVDI
Bošnjaci.Net | 18. October 2023 15:19
» CHICAGO: INTERNACIONALNI KONCERT “MELODIJE EVROPE”
Samir Hadzalić | 16. October 2023 14:12
» IN MEMORIAM HEDIJA GANIĆ-PROFESORICA RAZREDNE NASTAVE (1949-2023)
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. October 2023 14:05
» OVODUNJALUČKI ODLAZAK NEJRE HRUSTANBEGOVIĆ EDRENIĆ
Emir Ramić | 11. October 2023 16:21
» POPIS U CRNOJ GORI IZMEĐU STATISTIKE I POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 10. October 2023 20:09
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif