Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 01. October 2023. 13:10:33
Živimo u realnom svijetu, u vremenu suludih poglavica, despota, diktatora, velikih kriminalaca i najvećih nacionalista, prema starinskim zakonima i presudama iz perioda i mračnoga doba, koje odgovara i ovome naslovu.

Na našoj uzavreloj, zatrovanoj i mračnoj politikantskoj sceni, glavnokomandujući su upravo „razarači braća blizanci“ guslar iz Laktaša Milorad Dodik i orguljaš iz Mostara, Dragan Čović.

Prema svakodnevnom vokabularu i zlim nakanama, u cilju afirmacije genocidnih tvorevina kako Rs-a i teritorija udruženog zločinačkog poduhvata Herceg Bosne, za razliku, kod Milorada je „što na umu to na drumu“ a kod Dragana je ipak sadržana velika doza „lukavstva“ i možda dodatne samoproglašene intelihencije nekoga akademika.

Čelnici su svojih ortodoksnih nacionalističkih stranaka SNSD-a i HDZ-a, veoma strogi i okorjeli diktatori, sa svojim istomišljenicima i kadrovima u institucijama vlasti, kao dijelovi brojnoga kupleraja sa kuplerajkama, Željkom i Borjanom, duboko uvečene u stražnjicu svojih diktatora, vožda Milorada i poglavnika Dragana.

Sasvim im je unificirana svaki stav, mišljenje i njihove zle nakane, dirigovane upravo od ovih čelnika, nemaju šta lično niti da razmišljaju, a zadatak im je da im mentori ne dobiju hemeroide, boreći se za zlurade zacrtane ciljeve iz nedovršenog scenarija iz Karađorđeva.


Na višegodišnjoj vlasti, ogrezli su u kriminal i korupciju, dobro su se „nafatirali“ sa svojim vilama i drugim silnim bogatstvom, upravo zahvaljujući nedostatku naše istinske, civilizovane, demokratske i pravne države, koja bi ih davno procesuirala i smjestila, na mjesta koja im i pripadaju.

Prije svega, odgovaraju im svi zakoni skrojeni po njihovim aršinama i željama, a rado bi i sve sudove smjestili u Banja Luku i Mostar, a sami bi birali i postavljali i tužioce i sudije.
Mafijaš i nacionalista velikosrpske politike, guslar Milorad, rado bih odmah najurio sve strane sudije, a svoje kadrove bi promovisao u te institucije sa sjedištem u Banja Luci.

Dok bi, njegov „jaran blizanac“ isto tako veliki nacionalista, sa svojom doktrinom sa Blajburških poljana, prije svega sebe lično ustoličio u Predsjedništvo ove države, kako bi je brže i lakše zajednički rasturili, te bi bili autentični prestavnici velikih Srba iz budućeg zamišljanog „srpskoga svijeta“ ili velike NDH, kaku im je zamislio i poželio njihov „otac nacije“ u Hrvata, Franjo Tuđman.


Dok bi, njegov „jaran blizanac“ isto tako veliki nacionalista, sa svojom doktrinom sa Blajburških poljana, prije svega sebe lično ustoličio u Predsjedništvo ove države, kako bi je brže i lakše zajednički rasturili, te bi bili autentični prestavnici velikih Srba iz budućeg zamišljanog „srpskoga svijeta“ ili velike NDH, kaku im je zamislio i poželio njihov „otac nacije“ u Hrvata, Franjo Tuđman.

Zato bi pod hitno ovaj „ustaša“ skrojio izborni zakon po svojoj mjeri i želji, a njegov „blizanac četnik“ bi prvo protjerao sve strane sudije i tužioce iz sudskoga sistema države, kako bi nesmetano i normalno, zajednički nastavili sa kriminalom i pljačkom države i njegovog stanovništva.

Pitamo se, da li će se i kada, na Blajburgu i Ravnoj gori, zavioriti njihove „ustaško-četničke“ zastave, koli će to od nas dočekati taj mjesec „limburg“ neke prestupne godine.

Evo ih, ustaško-četnički izrodi svoga roda i poroda, kojima je ova domovina sve dala, ali su se pretvorili, kao „nedonoščad“ svojih zločinaca u najobičniju životinjsku gamad.

Umjesto velikosrpskih crkvenih vjerodostojnika, koji bi ih „blagosiljali“ za sve ove njihove sulude i mahnite nakane, uzoriti i veličanstve Papa Franjo iz Vatikana, šalje im ljudsku i Božiju poruku:


Poštovani i veličanstveni Papa Franjo, svi mi smo još od Titovog vremena veoma griješili, jer nismo na vrijeme pronašli i uništili te nacionalističke klice karcinoma, koje su se razvijale, te u ovome vremenu metastazirale do najvećih rušilačkih dejstava u našem društvu i našoj voljenoj Bosni i Hercegovini.

Prilikom posljednje posjete Vašoj rezidenciji u Vatikanu, lijepo ste primili i razgovarali sa našim „zlatnim ljiljanom" i našim istinskim patriotom, te ste tom prilikom izjavili, da je baš Željko Komšić dobar čovjek, što smo i lično se uvjerili u isto i zato ga i biramo i biraćemo doživotno za našeg građanskog Predsjednika, a ove nacionaliste i kriminalce će mo otpremiti u kazamate.

Neka nama našeg Željka Komšića, naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, bez nacionalista i ove gamadi.

VRHOstali prilozi:
» BOŠNJAČKI DUH I ZAPADNA KULTURA
Mehmed Meša Delić | 06. December 2023 17:28
» HITLER SA BLISKOG ISTOKA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. December 2023 21:42
» NACIONALNA I DRŽAVOTVORNA SVIJEST BOŠNJAKA
Aziz Hurem | 04. December 2023 21:13
» JASTREBOVI U BOŠNJAKA, NA RESPIRATORIMA U ALUMINIJSKOJ FOLIJI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 04. December 2023 20:49
» KISSINGEROVE MANTRE O BOSNI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. November 2023 19:29
» MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
Elmedina Muftić | 29. November 2023 14:08
» „DRMA MI SE NA ŠUBARI CVEĆE“
Sead Zubanović | 28. November 2023 16:07
» SVEČANA AKADEMIJA U FRANKFURTU - DIJAGNOZA I PORUKE BOŠNJACIMA
Mr. sci. Džavid Begović | 28. November 2023 15:43
» ZAPOSTAVLJENA UKRAJINA-RAT I NEMOĆ U SJENI SVJETSKE POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 27. November 2023 17:42
» OSTAVITE SREBRENICU NA MIRU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. November 2023 16:06
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (2)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 26. November 2023 13:04
» GLAS ZA BOSANSKU NEUTRALNOST
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. November 2023 12:44
» ŠOK
Aziz Hurem | 24. November 2023 14:29
» OTVORIMO „KRIMINALNU ALUMINIJSKU FOLIJU“, VRIJEME JE!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 24. November 2023 14:17
» IMA LI KRAJA STRADANJU NAPAĆENOG PALESTINSKOG NARODA?
Zijad Bećirević | 23. November 2023 17:28
» I „SKAJ“ APLIKACIJA JE „MAHSUZIJA“ BOŠNJACIMA
Sead Zubanović | 20. November 2023 15:52
» U SUSRET UNIJI BOŠNJAČKE DIJASPORE
Mr. sci. Džavid Begović | 20. November 2023 14:36
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA SE TO VALJA IZA GRMA U MOSTARU?
01. November 2023 19:36
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif