Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Nastavak polemike
PELEG SE SLUŽI LAŽNIM VIJESTIMA; KOMŠIĆ DECIDAN: ČINITI ZLO DRUGIMA I PRAVDATI TO ČINJENJE ZLA DRUGIM ZLOM KOJE JE UČINJENO NAMA, ZOVE SE OSVETA
Procitaj komentar

Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 12. October 2023. 16:10:01
Ambasadorica Izraela za BiH Galit Peleg ponovo je uputila kritiku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću na što je on ubrzo odgovorio.

On je jutros u intervju RTRS-u na pitanje o izjavi člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i upitala ga "na čijoj je on strani" kada komentira sukobe na Bliskom istoku, te mu poručila da je predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto o zločinima u Izraelu "govorila kao ljudsko biće", "dok druga strana nije blizu ljudskom biću".

Pritom je, kritikujući Komšića, navela navodne primjere zločina vojnika Hamasa.

- Navešću samo primjer snimaka jednog turiste koji je snimio djecu starosti od tri godine. Stavili su ih u kaveze kao piliće i vidite ovu djecu da plaću i pokušavaju da izađu iz ovih kaveza a teroristi se tome smiju. To nismo vidjeli ni u holokaustu, rekla je ambasadorica Pelog.

Komšić je odgovorio ambasadorici kazavši da s obzirom da ga ne smatra ljudskim bićem, smatra potrebnim da joj još jednom odgovori.

- Ja sam uvijek na strani istine, ma koliko gorka i crna bila. Smatram da je jedino istina ljekovita po ljudski um. Kada ste već i napokon pitali šta ja mislim o Hamasovom napadu na civile u Izraelu, moje mišljenje jeste da je riječ o terorističkom napadu što, samim tim, Hamas svrstava u terorističke organizacije. Niko iole normalan ne može opravdati ubijanje civila i uzimanje civila za taoce, kao što je to uradio Hamas. Ali to sam već rekao u izjavi datoj na BHT-u koju niste niti pogledali niti poslušali. Činiti zlo drugima i pravdati to činjenje zla drugim zlom koje je učinjeno nama, zove se osveta. Osveta ne vodi nikuda izuzev što vodi činjenju još većeg zla. A siguran sam, bar kada ste sami sa sobom, da i Vi mislite kako je Vaša država nanijela veliko zlo narodu Palestine. Ako mislite da ćete time sto ćete zbrisati Gazu sa lica zemlje riješiti problem terorizma koji muči Izrael i Jevreje kao narod, gadno griješite, oštro je poručio Komšić.

Dodao je i da nema potrebe "nama u BiH držati lekcije o ubijenoj djeci i ubijenim civilima. Nažalost, previše nas je u BiH koji imamo i ubijenu djecu i ubijene civile u svojim porodicama"

- Kada ste već odlučili da zauzimate politike strane u BiH, moram Vam reći da ste zauzeli stranu onih koji slave politiku i ideologiju počinilaca Holokausta na ovim prostorima, što Vas diskfalifikuje kao ambasadoricu. Ne umanjujte značaj Holokausta poredeći ga sa terorizmom Hamasa tvrdeći da tako nesto nije viđeno ni u Holokaustu. Ja znam da je u Holokaustu bilo daleko gorih stvari od terorizma Hamasa, decidan je Komšić u svom odgovoru.

On se osvrnuo i na komentar o "djeci u kavezima", te pozvao ambasadoricu da uvaži njegovo odgovor u vidu linka da medijsku objavu koja je dokazala da je video sa djecom u kavezu objavljen prije najnovijih dešavanja.

- Posljednje, za sada, želim Vašem narodu mir kao što ga želim i Palestincima. Želim da sa svojim komšijama Palestincima ubuduće živite mirno i surađujete kao dvije mirne i prosperitetne države. Bojim da, ako bude drugačije, nesreća i zlo rata može zahvatiti čak i cijeli svijet, zaključio je Komšić.

VRHOstali prilozi:
» IFTARI U VAKUFSKIM KUHINJAMA
Bošnjaci.Net | 04. March 2024 16:56
» ERDOGAN S ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BIH
Anadolu Agency (AA) | 02. March 2024 16:18
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif