Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


PATOLOŠKI STRAH OD IZRAELA VLADA ZAPADNOM POLITIKOM I MEDIJIMA
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 15. November 2023. 21:11:53
Mi ne ciljamo nikoga drugog u Gazi osim civila!
Mi nismo žrtve! Međunarodni mediji ne smiju objektivno izvještavati o izraelskom genocidu u Gazi jer to ide u korist Hamasa!


GAZA: HRONIKA DANA 40:
Danas je četrdeseti dana kako izraelska (ne)pobjediva vojska pod pokroviteljstvom najmoćnije vojske svijeta čisti palestinski narod od Hamasa oko i u Al-Šifa i drugim bolnicama u Gazi, oko i u školama u Gazi, oko i u džamijama u Gazi, oko i u crkvama u Gazi, oko i u Zapadnoj Obali Palestine.

Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari je osobno obišao jednu navodnu bolnicu u Gazi, odakle je na press konferenciji slavodobitno pokazao fotografije, poput lovačkog trofeja, o hamasovim podzemnim tunelima, ali, još uvijek, Hagari nije pokazao fotografiju nijednog Hamasovca ni živog ni mrtvog. Umjesto toga svijet danonoćno gleda i sluša plač palestinske novorođenčadi u bolnici Al-Šifa izvan inkubatora.

Onomad (6. novembra, 2023. na TV India Today) glasnogovornica izraelskog premijera Natanjahua Tal Heinrich je (ne)hotice kazala istinu: - Mi ne ciljamo nikoga drugog u Gazi osim civila („We are not targeting anyone else in Gaza but civilians“).

Jadna Heinrich je htjela reći „osim Hamasa“, ali, kao na Sudnjem danu, Allah Svevišnji čini da njezin jezik progovori istinu. Riječ je o Freudovoj psihoanalitičkoj dijagnozi bolesnice Heinrich o nehotičnoj pogrešci u govoru (Freudian Slip), pogrešci koja odaje podsvjesnu motivaciju, želju ili držanje glasnogovornice Heinrich, a to je genocid i pedocid nad palestinskim narodom dijelom ili u cjelini.

Koliko je zarazna ova Freudova psihoanalitička dijagnoza među izraelskim zvaničnicima pokazao je to istovremeno i izraelski ambasador u Australiji Amir Maimon na Australijskom Press Klubu rekavši (ne)hotice istinu poput jadnice Heinrich: - Mi nismo žrtve („We are NOT victims“). Smušeni ambasador Maimom htio je reći: „Mi smo žrtve, mi nismo agresori“, ali nije mu se dalo jer kao na Sudnjem danu i njegov jezik je morao progovoriti istinu, koju cijeli svijet prepoznaje. Jer laž ne može preživjeti ma koliko ju se gladilo u ratno-genocidnim kabinetima.

No, najperfidnija i najcrnja izraelsko-gebelsovska ratno-genocidna propaganda ogleda su u nevjerojatnoj aroganciji bivšeg izraelskog premijera Yaira Lapida, koji je optužio međunarodne medije da su pristrani na strani Hamasa zato što – pa zar je to moguće ljudi? – objektivno izvještavaju i zato što pokazuju obje strane. “Mediji ne mogu samo tvrditi da donose obje strane priče. Ako to učinite, donosite samo jednu - Hamasovu stranu. To je uvreda za suštinsku ideju novinarstva”, rekao je to bez stida i srama bivši izraelski premijer Yair Lapid.

Ova Lapidova uvreda i napad na objektivno međunarodno novinarsko izvještavanje izraelskog genocida i pedocida u Gazi je sramna i ogavna, ali, ona, nažalost, ima efekta. Tužno je i poražavajuće gledati dojučerašnje međunarodne respektabilne novinare CNN-a i BBC-a kako se jadno i bijedno dovijaju pred izraelskim zvaničnicima, koji ih zasipaju gebelsovštinom o svojoj neprikosnovenoj nevinosti, ugroženosti i moralnoj čistoći dok izraelska vojska bezdušno ubija palestinsku djecu, žene i starce u Gazi.

Ima se osjećaj da su ti nekoć velebni međunarodni novinari CNN-a i BBC-a u većem strahu od izraelskih smrtonosnih retoričkih bombi nego palestinski civili u Gazi, koje danonoćno zasipaju izraelske stvarne smrtonosne bombe poput kiše.

Za razliku od njih, palestinski civili se nikoga osim Allaha Svevišnjeg ne boje i zato prkosno bez straha pod vedrim nebom na ruševinama svojih domova organiziraju zajedničku sofru, jer se u Gazi, kao i u Bosni „umire da bi se živjelo,“ prkosno od sna. (Mehmedalija Mak Dizdar).

Ali, ne samo velebni međunarodni novinari, već i gordi euroatlantski političari višeg i nižeg ranga strepe pred Natanjahuom, koji nije poštedio ni vođe muslimanskog Ummeta oko dvije milijarde u svijeta, zaprijetivši im nakon samita u Rijadu da im je najbolje da šute dok on vrši eksterminaciju Hamasa jednom zasvagda, dok on, zapravo, vrši eksterminaciju Palestinaca kako bi proširio Židovsku državu (Jewish State), prema proročanstvu Izaija (Biblija – Stari i Novi Zavjet, 19. str. 722), od Nila do Eufrata.

Priznajem, nisam vjerovao ni samome sebi da ću doživjeti da europska politika (Njemačka, Francuska, Italija i Britanija, čiji obraz je najcrnji zbog Palestine) tako kukavički pere svoj grijeh od Holokausta na račun palestinskog naroda, čiji grijeh je samo u tome što ne pristaje da bude izraelski rob. Stidim se takve Europe i osjećam strah i strepnju za budućnost mojih unučadi, jer europsko suučesništvo u izraelskom genocidu i pedocidu u Gazi ima armagedonske i apokaliptičke razmjere.

Nisam vjerovao da je moguće da ljudska savjest može doći na tako nizak nivo moralne neosjetljivosti da gleda kako krvoločna izraelska vojska ruši bolnice i ubija ljudsku novorođenčad pod izgovorom da se u bolnici nalaze teroristi bez i jednog dokaza, bez ijedne validne verifikaciji o tome. Još gore i poraznije od toga je činjenica da se svaka izraelska laž i nakon što postane očita manipulacija zdravim mozgom, uzima novo za gotovo od euroatlantskih pokrovitelja i suučesnika u izraelskom udruženom zločinačkom poduhvatu protiv Palestinskog naroda.

Ali, sada vjerujem da je sve to moguće jer za izraelsku krvoločnu vojsku i njene sponzore i pomagače na Zapadu, Palestinci u Gazi nisu ljudi, oni su životinje s tom razliku što su životinje u Europi (na Zapadu) u boljem položaju od „palestinskih životinja“, jer u Europi postoje udruženja za zaštitu prava životinja.

Pozivam, stoga, Brižit Bardo (Brigitte Bardot) famoznu francusku glumicu da aktivira svoje udruženje radi zaštite prava životinja – Palestinaca u Gazi, čija su prava na vodu, hranu, struju i gorivo, to jeste pravo na život, flagrantno ugrožena. Pod uvjetom, naravno, da Brižit Bardo vjeruje da su životinje – Palestinci vrijedni životinjskog statusa za njezin aktivizam za zaštitu životinja.

Moj Ummete, probudi se!

Selam palestinskim borcima za slobodu!
Rahmet šehidima Gaze!
Hvala svima u svijetu koji dižu svoj glas protiv genocida i pedocida u Gazi!
Free, Free, Free Palestine!

VRHOstali prilozi:
» KISSINGEROVE MANTRE O BOSNI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. November 2023 19:29
» MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
Elmedina Muftić | 29. November 2023 14:08
» „DRMA MI SE NA ŠUBARI CVEĆE“
Sead Zubanović | 28. November 2023 16:07
» SVEČANA AKADEMIJA U FRANKFURTU - DIJAGNOZA I PORUKE BOŠNJACIMA
Mr. sci. Džavid Begović | 28. November 2023 15:43
» ZAPOSTAVLJENA UKRAJINA-RAT I NEMOĆ U SJENI SVJETSKE POLITIKE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 27. November 2023 17:42
» OSTAVITE SREBRENICU NA MIRU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. November 2023 16:06
» BOSNO I HERCEGOVINO, SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI! (2)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 26. November 2023 13:04
» GLAS ZA BOSANSKU NEUTRALNOST
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. November 2023 12:44
» ŠOK
Aziz Hurem | 24. November 2023 14:29
» OTVORIMO „KRIMINALNU ALUMINIJSKU FOLIJU“, VRIJEME JE!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 24. November 2023 14:17
» IMA LI KRAJA STRADANJU NAPAĆENOG PALESTINSKOG NARODA?
Zijad Bećirević | 23. November 2023 17:28
» I „SKAJ“ APLIKACIJA JE „MAHSUZIJA“ BOŠNJACIMA
Sead Zubanović | 20. November 2023 15:52
» U SUSRET UNIJI BOŠNJAČKE DIJASPORE
Mr. sci. Džavid Begović | 20. November 2023 14:36
» SJEĆANJE NA PROŠLOST POGLED NA BUDUĆNOST-DAN SANDŽAKA DANAS
Božidar Proročić, književnik i publicista | 19. November 2023 23:09
» NARATIV ZDRAVOG RAZUMA I MORALNOG STAVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. November 2023 13:15
» MOJI ISTINSKI I DUGOGODIŠNJI VAPAJI U BORBI SA KRIMINALCIMA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 17. November 2023 21:31
» ARMAGEDON I KAZNA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 15. November 2023 21:44
» PATOLOŠKI STRAH OD IZRAELA VLADA ZAPADNOM POLITIKOM I MEDIJIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. November 2023 21:17
» DANAS SE MORAJU GOVORITI RIJEČI KOJE BOLE
Dr. Sead Alić | 15. November 2023 18:08
Ostali prilozi istog autora:
» OSTAVITE SREBRENICU NA MIRU
26. November 2023 16:06
» GLAS ZA BOSANSKU NEUTRALNOST
25. November 2023 12:44
» NEKA SVE VAŠE SVAĐE PRESTANU
20. November 2023 01:34
» NIČIJA NIJE DO ZORE GORJELA
12. November 2023 14:44
» WĀ ISLĀMĀ
24. October 2023 14:37
» MOJ OMAŽ SELIMU JARKOĆU
19. July 2023 15:43
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif