Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Podrška Udruženje Žrtava i svjedoka genocida
PODRŠKA GRADONAČELNICI SARAJEVA BENJAMINI KARIĆ: NIKO NEMA PRAVO PRIJETITI GRADONAČELNICI, A POSEBNO NE STRANAC
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. November 2023. 14:11:59
Udruženje Žrtava i svjedoka genocida uputulo je podršku gradonačelnici grada Sarajeva Benjamini Karić, nakon što je dobila prijetnje od izraelskog biznismena Amira Gross Kabirija. Pismo objavljujemo u cjelosti:

Upućujemo iskrenu podršku gradonačelnici grada Sarajeva za hrabrost koju pokazuje u suočavanju s postupcima i prijetnjama koje je doživjela od strane gospodina Amira Gross Kabirija. Njena predanost građanima Sarajeva i odlučnost da se suprotstavi uznemiravanju su izuzetno važni, a njena uvjerenost u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu je inspirativna.

Niko nema pravo prijetiti gradonačelnici našeg glavnog grada, a posebno ne stranac kojem smo kao država ukazali gostoprimstvo koje je zloupotrijebio. Prijetnje gradonačelnici ne samo da su napad na nju lično, već predstavljaju i ozbiljnu prijetnju našem društvu i suverenitetu.

Takvi postupci ne samo da podrivaju temelje demokratskih vrijednosti na kojima počiva naša zemlja, već i izazivaju ozbiljnu zabrinutost u vezi s sigurnošću svih građana. Svako ponašanje koje ima za cilj zastrašivanje i prijetnje nositeljima javnih funkcija direktno ugrožava našu slobodu, stabilnost i demokratski poredak.


ZLOUPOTRIJEBIO GOSTOPRIMSTVO: Amir Gross Kabiri

Očekujemo i vjerujemo da će nadležne institucije hitno i odlučno djelovati kako bi zaustavile ovakvo neprihvatljivo ponašanje. Država bi trebala biti mjesto gdje se poštuju zakoni i gdje se svi građani mogu osjećati sigurno, bez obzira na svoje političke uvjerenja ili izražavanje javnih stavova. Sloboda govora jeste najviši stepen dostignuća demokratije, međutim i sloboda govora ima svoje granice.

Ujedinjeni kao građani ove zemlje, moramo osuditi svaki oblik nasilja i prijetnji te se suprotstaviti svakom pokušaju narušavanja sigurnosti bilo koga u Bosni i Hecegovini. Ovo je vrijeme kada trebamo zajedno stajati u obrani naših demokratskih vrijednosti, slobode izražavanja i integriteta naše države.
Uvjereni smo da će zajednica stajati uz Vas u ovim izazovnim trenucima, prepoznajući Vašu posvećenost dobrobiti grada i njegovih građana. Neka Vam hrabrost bude svjetionik, a podrška koja Vam stiže neka bude poticaj da ostanete nepokolebljivi u Vašoj misiji, piše u pismu podrške koje je potpisao Murat Tahirović, predsjednik Udruženje Žrtava i svjedoka genocida.

VRHOstali prilozi:
» AUKCIJA ZA SVETO PISMO, KOJE JE NAPISANO “BOSANSKIM IZRIČAJEM”
Muhamed Mahmutović | 25. February 2024 15:31
» LENDO: MI SMO SVOJU NEZAVISNOST, NAŽALOST, SKUPO PLATILI
Anadolu Agency (AA) | 25. February 2024 14:45
» NOVI PAZAR JE OSTAO BEZ VELIKOG INSANA - AIDE EROVIĆ
Fatih Hadžić | 24. February 2024 16:05
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif