Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL: POTPISNICIMA I PODRŽAVAOCIMA APELA ZA BOJKOT POPISA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 04. December 2023. 16:12:21
Kao neko ko se zalagao za bojkot aktuelnog popisa, ośećamo obavezu da se odredimo u vezi pristajanja opozicionih partija na učešće u popisu i njihovog prihvatanja sporazuma ponudjenog od strane premijera Spajića, kao i učešća onih gradjana koji su prihvatili bojkot kao odgovor na prljave zakulisne igre iz velikosrpske kuhinje u tekućem popisu.

Moramo priznati da smo bili veoma iznenadjeni potpisivanjem sporazuma sa Vladom iako su uslovi daleko od regularnih, što je konstatovala i parlamentarna komisija EU, preporučujući da se popis odloži na mnogo duži period od onog koji je vlada Crne Gore sprovela. Razloge za bojkot smo naveli u samom tekstu Apela za bojkot i ubijedjeni smo da nijedan od tih razloga nije otklonjen. Samim softverom za provjeru sopstvene izjave je izbjegnuta malo vjerovatna mogućnost da će neko mijenjati iskaze na popisnom listu, ali su ostale sve ostale mogućnosti manipulacije. Kad se tome doda već vršena agresivna i prljava propaganda Crkve Srbije i nekih njenih medijskih, nevladinih i političkih satelita, pritisak na zapošljene i mogućnost zaposljenja, ogavne poruke iz Srbije o upotrebi popisnih listova u mogućnosti školovanja i liječenja u Srbiji, onda je jasno da to nijesu regularni uslovi za popis, već politička ujdurma u daljem razaranju ustavnog ustrojstva Crne Gore.

Neshvatljivo je ponašanje opozicionih partija, koje su očito sopstveni interes stavili iznad državnog. Ovakvo njihovo ponašanje ih samo dalje gura u marginalni politički polożaj, a nas sve nagoni na nužnost da tražimo druge političke predstavnike koji će na pravi način zastupati naše interese.

Izvinjavamo se svima koje smo doveli u zabludu pozivom na bojkot, vjerujući da će on biti sveopšti, da će u njegovoj organizaciji učestvovati sve procrnogorske stranke, da smo svi svjesni da iza ovog popisa stoji prljava namjera velikosrpskih i svetosavskih krugova da stvore uslove da Crnu Goru uredjuju po svojim nakaradnim, anticivilizacijskim, klerofašističkim i velikosrpskim kriterijumima. Jasno je da za takvo nešto imaju sve poluge i nedoraslu opoziciju.

Obzirom da je u trenutnim okolnostima bojkot deplasiran, da pojedinačni bojkoti ne mogu ostvariti cilj, već samo doprinjeti onome što velikosrpski mešetari žele sprovesti, pozivamo Vas da u skladu sa sopstvenom savješću donesete odluku o učešću u popisu, zanemarujući da smo već apelovali na Vas da bojkotujete popis.

Naše namjere da Vas pozovemo na bojkot su bile duboko časne i patriotske, kao što su i sada kada Vas pozivamo da ne pomažemo neprijateljima Crne Gore u njihovim namjerama i da svojim jasnim stavom im kažemo da smo Crnogorci, da pišemo i govorimo crnogorskim jezikom i da, ukoliko smo vjernici, pokažemo da je naša jedina crkva Crnogorska pravoslavna crkva!

Uvjereni smo da će postupak popisa obilovati mnogim nepravilnostima, pokušajima falsifikovanja i multiplikovanja podataka. Poželjno bi bilo da nam dostavite podatke o svim nepravilnostima koje primjetite, sa tačnim podacima o mjestu, akterima i vrsti nepravilnosti, kako bi mogli formirati “bijelu knjigu”, o tome informisati domaću i svjetsku javnost i tako diskreditovati popis kao nerelevantan, ukoliko se to pokaže, piše u saopćenju NVO Montenegro International.

VRHOstali prilozi:
» AUKCIJA ZA SVETO PISMO, KOJE JE NAPISANO “BOSANSKIM IZRIČAJEM”
Muhamed Mahmutović | 25. February 2024 15:31
» LENDO: MI SMO SVOJU NEZAVISNOST, NAŽALOST, SKUPO PLATILI
Anadolu Agency (AA) | 25. February 2024 14:45
» NOVI PAZAR JE OSTAO BEZ VELIKOG INSANA - AIDE EROVIĆ
Fatih Hadžić | 24. February 2024 16:05
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif