Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


DOBITNICI "ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA” U 2024. GODINI
Procitaj komentar

Autor: Bosniaks.Net
Objavljeno: 14. March 2024. 14:03:04
PROF. DR. SCI. BRANISLAVA DRAŽENOVIĆ ROĐ. PERUNIČIĆ DOBITNICA POJEDINAČNE, A UDRUŽENJE „RENESANSA” KOLEKTIVNE
Prof. dr. sci. Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica pojedinačne, a Udruženje „Renesansa” kolektivne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 37. sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, razmotrilo i usvojilo Izvještaj o radu Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini.

Predsjedavajući Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” Adi Škaljić, u svom izlaganju upoznao je gradske vijećnike o radu Odbora. Odbor je, uz izvještaj, Gradskom vijeću uputio i utvrđene prijedloge odluka za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini.

Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini razmotrio je pristigle prijedloge za dodjelu Nagrade, te Gradskom vijeću uputio na razmatranje i konačno odlučivanje dva prijedloga odluka za dodjelu pojedinačne Nagrade i dva prijedloga odluka za dodjelu kolektivne Nagrade.
Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, između dva predložena kandidata za dodjelu pojedinačne „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini: prof. dr. sci. Branislava Draženović rođ. Peruničić, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti nauke i obrazovanja i Zdravko Čolić, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti kulture i umjetnosti, odlučilo da je dobitnik pojedinačne „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini prof. dr. sci. Branislava Draženović rođ. Peruničić.

Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, između dva predložena kandidata za dodjelu kolektivne „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini: Udruženje „Renesansa”, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti zdravstva i socijalne zaštite i Udruženje „Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca“, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u drugim oblastima rada i stvaralaštva, odlučilo da je dobitnik kolektivne „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini Udruženje „Renesansa”.

Dobitnici nagrada će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana grada Sarajeva – 06. aprila.

Na prijedlog gradskog vijećnika Dragana Stevanovića usvojen je zaključak da se pristupi izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, s tim da Gradsko vijeće Nacrt Odluke uputi u široku javnu raspravu.

VRHOstali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
Ostali prilozi istog autora:
» NOVI POTRES U JAPANU
30. June 2011 08:14
» CHAVEZ IMA RAK PROSTATE?
27. June 2011 08:24
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif