Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


ZAŠTO BOŠNJACIMA PRIJETI SRPSKI ZLOČINAC ALEKSANDAR KNEGINIĆ
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 02. April 2024. 21:04:59
Na redakciju Bosnjaci.Net stigao je email od srpskog ratnog zločinca Aleksandra Kneginića , koji nam puno zamjera što smo objavili tekstove o njegovom hapšenju u Sjedinjenim Državama, te laganju, suđenju, deportovanju...

Ovaj srpski zlikovac u dec. 2016. godine u gradu Kalamazzo, u amaričkoj saveznoj državi Michingen, uhapšen je u akciji Državne sigurnosti i Službe za imigraciju i carinu. Genocidaš je lagao imigracione zvaničnike samo da dobije status izbjeglice, da bi ostvario pravo na američko državljanstvo, koje je ostvario 2007.

Sticanjem američkog državljanstva s namjerom potpunog prikrivanja, izvršio je izmjenu imena u Alexander Kneginich.

Također, lagao je da nije bio pripadnik srpske policije paradržavne genocidne tvorevine koju je, pored zločinačke srpske vojske, najveći internacionalni sud osudio za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni. Poznato je da je pred Tribunalom u Haagu osuđeno kompletno političko, vojno i policijsko rukovodstvo.

Bivši pripadnik zločinačke srpske policije Aleksandar Kneginić, uhapšen je zbog ubistva Rejhana (57) i Razije (58) Sikirić u naselju Urije, Općina Prijedor.


Još decembra 2016., pisali smo da “Kneginić i još trojica srpskih vojnika su optuženi da su 11. aprila 1994. godine “upali” u kuću bračnog para Rejhana (57) i Razije (58) Sikirić i ispalili u njih više metaka. Sikirići su živjeli u prijedorskom naselju Urije, a zajedno su pronađeni na lokalitetu Čejreci u Prijedoru i zajedno ukopani na kolektivnoj dženazi u Prijedoru u julu 2013.

Za ovo ubistvo osuđeni su Dušan Gagić (61) i Mladen Popović (45) iz Prijedora 2009. godine u banjalučkom Okužnom sudu na po deset godina zatvora po optužnici za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Sa njima je bio i Đoko Došen iz Prijedora koji je u međuvremenu preminuo.

Rejhana su, kako je navedeno u optužnici, ubili nanoseći mu više prostrijelnih rana iz vatrenog oružja i ubodnih rana hladnim oružjem po vratu, grudnom košu i butini desne noge. Razija je ubijena hicima iz vatrenog oružja.

Međutim, ponovljeno suđenje Kneginiću nije održano jer je on sa suprugom prije toga emigrirao u SAD i zatražio državljanstvo pri čemu je naveo da je riječ o “miješanom” bračnom paru. Američke vlasti su prvo dokazale da su i on i njegova supruga Jasna etnički Srbi”.

Kneginić je istražiteljima u SAD rekao da nije bio naoružan kada je ukrao televizor iz kuće Rejha (57) i Razije (58) Sikirić, koje su najprije isljeđivali, zlostavljali na kraju brutalno ubili i bacili u masovnu grobnicu u naselje Urije.

Na ročištu održanom u avgustu 2017. godine zločinac Aleksandar Kneginić je priznao krivicu za ubistvo bračnog para Sikirića. Dok je ‘njegov advokat, s druge strane, zastupao tezu da su optuženi bili ljuti jer je, kako je on rekao, većinski muslimanska Armija RBiH ubila srpske policajce, zbog čega su željeli osvetu’.

Zločinac Kneginić je priznao da je počinio ratni zločin nad civilima bošnjačke nacionalnosti. Nakon svega šalje nam poruke, i da srpski zločinac Aleksandar Kneginić naziva prijateljom iz djetinjstva Senadina kojem je ubio roditelje Reijha i Razije Sikirić.

Tako ovaj srpski zlikovac koji je učestvovao u genocidu nad Bošnjacima u Prijedoru, sada se javlja i dodatno uznemirava preživjele žrtve genocida, čak sa tonom prijetnje šta će on raditi i koga će ovaj zločinac i lažov plašiti kako će nedoklane Bošnjake i preživjele žrtve genocida prijavljivati da su prešutjeli svoje učešće u ratu.

I tako srpski ratni zločinac puno zamjera Bosnjaci.Net za objavljene tekstove o njegovim zločinima i hapšenju u SAD i deportaciji u BiH, ali je očito presretan što je kao srpski ratni zločinac nad nevinim civilima, roditeljima, kako kaže njegovog prijatelja, dospio na stranicama svih svjetskih medija.

U nastavku objavljujemo email:

VRHOstali prilozi:
» RATNI ZLOČINI NAD BOŠNJACIMA ČAJNIČA
Bošnjaci.Net | 19. May 2024 12:22
» "OD ČEGA TO VUČIĆ, DODIK, I VI BRANITE SRPSKI NAROD?"
Anadolu Agency (AA) | 18. May 2024 14:01
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif