Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SRBI PRIJETE VLADI CRNE GORE ZBOG REZOLUCIJE O GENOCIDU U SREBRENICI
Procitaj komentar

Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 13. May 2024. 15:05:10
Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović poslao je otvoreno pismo Vladi Crne Gore i ministrima u kojem je naveo da je rezolucija o genocidu u Srebrenici koju namjeravaju da podrže prvorazredno političko pitanje koje može suprostaviti građane srpske nacionalnosti Vladi i Crnoj Gori uz, kako kaže, prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa o čemu se mora ozbiljno voditi računa.

Pismo prenosimo u nastavku:

Gospodine predsjedniče Vlade, gospodo ministri u Vladi,
Srpski nacionalni savjet kao državna organizacija koja zvanično predstavlja srpski narod u Crnoj Gori pažljivo prati burnu raspravu političkih organizacija i državnih institucija o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Dugi niz godina Vlada Crne Gore usvaja najvažnije odluke koje se tiču unutrašnje i spoljne politike bez podrške većinske volje građana uz saglasnost evroatlanskih struktura pravdajući svoje ponašanje neodgovornim vizijama. Na takav način donesene su najvažnije odluke koje su se ticale promjene državnih simbola, pristupanje NATO savezu, priznavanje lažne države Kosovo, uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i drugih.

Bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada je pokušavala pravdati pristupanjem Evropskoj Uniji i nastavkom prosjačke politike zaduživanja kojom se željela održati na vlasti.

Zaboravljalo se pritom da je, kao od naroda izabrana, dužna da po svaku cijenu poštuje većinsku volju građana, čuva čast i dostojanstvo svoga naroda i svoje države.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju namjeravate da podržite je prvorazredno političko pitanje koje može suprostaviti građane srpske nacionalnosti Vašoj Vladi i državi Crnoj Gori uz prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa o čemu morate ozbiljno voditi računa.

Nikakve vizije, Vaši amandmani, i uspoređivanja sa drugim genocidima i zločinima nemaju smisla bez pune podrške sopstvenih građana.

Stoga Srpski nacionalni savjet, organizacija koja se svih prethodnih godina iskreno zalaže za najbolje međunacionalne odnose u Crnoj Gori, predlaže da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o ovom izuzetnom spornom pitanju i da to bude odgovor Crne Gore sa kojim će se predstaviti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posljedice koje će proizaći iz suprostavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif