Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BOŠNJAČKA ZAJEDNICA KULTURNE SLOVENIJE BIĆE POZVANA NA PRVU NAREDNU SJEDNICU UREDA ZA KOORDINACIJU BOŠNJAČKIH VIJEĆA KAO RELEVATNA ORGANIZACIJA BOŠNJAČKOG NARODA U SLOVENIJI
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. May 2024. 18:05:32
Generalni sekretar VKBI i izvršni sekretar Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća mr. sci. Emir Zlatar posjetio je predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice u Sloveniji g. Elvisa Alukića i člana ove organizacije g. Fahira Gutića, koji je član Vijeća Vlade Republike Slovenije za pitanja nacionalnih zajednica pripadnika bivše SFRJ u Republici Sloveniji.

Zlatar je prilikom posjete BZK Sovenije u njihovim prostorijama u Ljubljani, poklonio deset tomova višetomnog Rječnika bosanskog jezika autora rah. Akademika Dževada Jahića, kao i poster bosanskih vladara od IX do XV stoljeća u Bosni - srednovjekovne vladajuće bosanske dinastije Kotromanića.

Bošnjačka kulturna zajednica Slovenije (BKSS) je krovna organizacija bošnjačkih kulturnih društava registrovanih u Sloveniji koja okuplja osam relevantnih bošnjačkih udruženja u Sloveniji i pred institucijama Republike Slovenije predstavlja bošnjačku krovnu organizaciju koja zastupa interese bošnjačkog naroda i ostvarivanje njegovih statusnih pitanja.

BKZ Slovenije na ovaj način naći će se, kao gostujuća bošnjačka organizacija, u sastavu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, zajedno sa bošnjačkim vijećima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, SAD i Kanade i Kosova.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
21. June 2024 16:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif