Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


ISLAMSKI CENTAR „IKRE“ U MINHENU UGOSTIO MAJKE SREBRENICE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. June 2024. 14:06:57
Islamski centar „IKRE“ u Minhenu je u okviru svojih redovnih aktivnosti ugostio članice Udruženja „Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa“, predvođene Munirom Subašić, Kadom Hotić i Ajšom Hadžimešić, zatim predstavnice „Udruženja žena Podrinja Bratunac“, na čelu sa Šuhrom Sinanović, kao i Udruženja žrtava i svjedoka genocida, koje predstavlja Murat Tahirović.

Pri dolasku, održan je planirani obilazak prostorija savremenog i reprezentativnog objekta koji je u vlasništvu Islamskog centra. Kroz ovaj obilazak gosti su se upoznali sa infrastrukturom centra, te njegovim kulturnim i obrazovnim programima.


Posebno predavanje za mlade održano je uz simultani prijevod na njemački jezik, s obzirom na veliki broj prisutnih gostiju koji nisu sa balkanskog govornog područja. Predavanje je bilo posvećeno priči o Majkama Srebrenice i njihovoj globalno prepoznatljivoj borbi za istinu i pravdu za žrtve genocida.

U okviru događaja održan je i edukativni sat historije, tokom kojeg su majke prezentovale svoju dugogodišnju borbu kroz skoro 30 godina rada.

Događaj je također obilježila promocija knjiga „Na strani čovječnosti“ i „Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegovini“, koje su privukle značajnu pažnju prisutnih.

Zahvaljujemo se Islamskom centru „IKRE“ u Minhenu na srdačnom i toplom prijemu, kao i na izuzetnom odzivu članstva koji je prisustvovao ovim važnim događajima.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif