Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 07. July 2024. 16:07:50
„Otac lijepe njihove“ poglavnik Franjo Tuđman, scenarista iz Karađorđeva je odlučio: Aluminij Mostar je strateški interes Hrvatske!
Istinita priča iz „aluminijske folije“ za raspakivanje!


Čudna su razmišljanja, staroga vuka, lidera Prve mostarske partije Semira Drljevića Lovca, koji kaže „da je jedini pravi izbor za gradonačelnika Mostara Arman Zalihić (SDP) zato što je neutralan dok bi pobjeda Zlatka Guzina (SDA) ili Marija Kordića (HDZ) bila dodatna podjela Mostara“. /završen citat S.D./

Prije svega, kao predsjedbnik mostrske stranke PMP, nužno bi bilo da se gospodin Drljević sa svojom strankom zalaže snažno za izradu i usvajanje trajnoga Statuta grada Mostar, u kojem bi tako decidno, jasno i prihvatljivo bilo ponuđeno i riješenje izbora Gradonačelnika ovoga grada, davno okupiranog i istinski podjeljenog.

Druga zanjrka ovakvim razmišljanjima je neistinita konstatacija da je SDP-ov kandidat za izbor pogodan jer je neutralan, što su notorne laži, koje bi se mogle tolerisati da su došle sa starane „dodikovaca“, kada SDP i njihgov „hadžija „Nermin Nikšić, jer su dokazani pristalice HDZ-a i politike Dragana Čovića. Morao je poodavno nznati gospodin Drljević. Da je bivši premijer Nermin Nikšić duboko u „stražnjici“ Dragana Čovića i njegove brige za interese Hrvatske.
Kao građanin ovoga grada, dovoljno mu je saznanje da je „hadžija“ Nermin, bio i veliki jaran najvećeg kriminalca i ustaše iz Aluminija, Mije Brajkovića i da su zajednički protjerali sve radnike srpske nacionalnosti iz ove firme.


Isto tako, morao bi znati gospodin Drljević da je kao ponovni premijer Vlade Federacije, isti „hadžija“ Nikšić u dosluhu sa Fadilom Novalićem, Jelkom Miličević i svojim ministrima iz reda Bošnjaka i konačno cjelovito upravljanje ovom firmom prepustio HDZ-u, kao i konačno zajednički sve stavili na raspolaganje naša dobra i cjelovitu infrastrukturu, ove firme cionistima i Ameru Kabiriju.

Poznavajući razmišljanja i stav gospodina Drljevića prema stranci SDA i njihovim kadrovima, čudno mi je i njegov ponovljeni stav o starim kandidatima za Gradonačelnika, prije svih doktora Guzina i doktora Kordića, imajući u vidu zahtjev i potrebu istinske rotacije na ovoj funkciji, što bi se regulisalo novo usvojenim Statutom grada.

Istinskim i patriotskim raspoloženim građanima grada Mostara, treba biti jasno, da je nužno i vrijeme je da konačno kadar Bošnjaka ili nedaj Bože iz reda Srba, treba da zauzme tu važnu funkciju u vlasti ovoga grada.

Ne smijemo biti slijepci od Domanovića ili ulizice od Meše Selimovića ili lažovi od Dobrice Ćosića, pa razmišljati o bilo kakvoj koaliciji za grad Mostar, jer je jedino riješenje u jedinstvenoj snazi svih Bošnjaka Mostara, koji bi složno kao jedan subjekat bili prisutni na sljedećim izborima.
Za naredni period i dolazeće vrijeme, nužno je prihvatiti po sistemu rotacije i mogućnost uspostave ili izbora i kadra iz srpskih redova, samo nedaj Bože „dodikovaca“ za funkciju Gradonačalnika.
Znajući i pošttujući značaj da je Mostar grad građana i Bošnjaka i Hrvata i Srba i ostalih, poštujući usvojeni sistem rotacije na red bii ostali došli na ovu funkciju, bez bilo kakvih novih zahtjeva i problema.

Ako bi se i ovom prilikom ustrojila i aktivno usvojila i jedna i jedina zajednička koalicija svih pro bosansko hercegovačkih, patriotskih stranaka, da glasaju za jednoga kndidata iz redova Bošnjaka, u sadašnjim okolnostima, jedna je i jedina ispravna nada, koja se može očekivati u izbornoj pobjedi za predložanog kandidata, ovom prilikom iz reda Bošnjaka.

Za grad Mostar, to bi bilo i jedino nužno i ispravno riješenje, a sve ostalo je „slama“ lahko zapaljiva i njen proizvod kao „pi'kin dim“.

Trebamo znati i poštovati želju i volju najbrojnijeg naroda i njihovih kadrova iz reda Bošnjaka, a što je stranka SDA, u svojoj dugogodišnjoj vladavini uništila i prokockala idealnu devizu i svoju poruku; „DA JE NJIHOVA SNAGA U JEDINSTVU DJELOVANJA“ ostala je samo bajkovita priča i želje za malu djecu, nažalost, kao što nam je i naš ideal i poruka voljenog druga Tita bila; „DA ČUVAMO BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZJENICU OKA SVOGA“ trajno uništen i pogažen.

VRHOstali prilozi:
» DOKLE SRAMNA POLITIKA SRPSKIH ZVANIČNIKA U ODNOSU NA ŽRTVE GENOCIDA?!
Prof. dr. Husein Muratović | 14. July 2024 18:35
» VUČIĆEV PA SRPSKI PARANOIZAM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2024 20:59
» HELEZ I BEOGRADSKI ULIČARI
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 11. July 2024 23:50
» ALIJA IZETBEGOVIC AND SREBRENITZA, POST - GENOCIDE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 10. July 2024 16:58
» OBMANA
Avdo Metjahić | 08. July 2024 20:15
» PRIJEDLOG MINISTRU ODBRANE BOSANSKE ARMIJE ZUKANE HELEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2024 15:02
» U PRIJEDORU MARŠIRALA, MARŠIRALA VUČIĆEVA GARDA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 08. July 2024 01:40
» SREBRENICA - BOLNI PUT OD SJEĆANA DO PRAVDE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. July 2024 17:23
» MOSTARSKI „LISKALUCI“ TRAJNO SU NA SNAZI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 07. July 2024 16:08
» DRAŠKO ĐURANOVIĆ - SIMBOL BORBE ZA PRAVEDNO NOVINARSTVO
Božidar Proročić, književnik i publicista | 06. July 2024 17:09
» PRVI CJELOVIT BOSANSKI TEFSIR
Dr. Mustafa Prljača | 02. July 2024 16:07
» KAKO JE I ZAŠTO PROPAO IZRAELSKI PROJEKAT U GAZI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. July 2024 15:07
» POLITIKA U ISLAMU
Mehmed Meša Delić | 01. July 2024 21:11
» APEL NA OPREZ BOŠNJACIMA U DOMOVINI I SVIJTU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. June 2024 16:01
» “SRPSKI SVET“ MRAČNA ERA POHLEPE I POLITIČKE POSLUŠNOSTI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 29. June 2024 15:22
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif