Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SRPSKI ČETNIČKI GENOCIDNI OKOT POSTROJAVA SE U VIŠEGRADU
Autor: B.net
Objavljeno: 13. March 2017. 14:03:18


Pripadnici zlikovačkog Ravnogorskog-četničkog pokreta, inače najveće pravoslavne terorističke organizacije u Europi, počeli su jutros u Višegradu obilježavanje godišnjice hapšenja četničkog komandanta i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Ovim činom nastavljena je sramna tradicija obilježavanja i veličanja četničkog vođe, koji je odgovoran za najjezivije zločine nad Bošnjacima, Hrvatima i ostalim nesrpskim građanima, piše Avaz.

Ovaj srpski četnički genocidni okot postrojava se u Višegradu, gradu sa najvećim brojem živih lomača u kojem su spaljivani živi bošnjački civili svih dobi uzrasta, od tek novorođenih beba do duboke starosti. Višegrad je jedan od bosanskih gradova u kojem je su srpske vojne i policisjke snage počili genocid.Vlasti u BiH, SIPA, MUP, ali i u Europi, šute na vojno postrojavanje srpske genocidne bratije. Do kada?

S druge srane, kako piše Al Jazeera, iz MUP-a RS potvrdili su, kako se protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske ne vodi istraga. Tvrde kako nema saznanja da su članovi Pokreta počinili kazneno djelo. U MUP-u RS-a, također tvrde da ovi četnici nisu prijetnja nikome, u Tužilaštvu BiH ne mogu da daju bilo kakav komentar, a iz Državne agencije za istrage i zaštitu tek saopćenje: "SIPA kontinuirano prikuplja saznanja i informacije te poduzima aktivnosti u pogledu svih grupa ili pojedinaca koji svojim djelovanjem iskazuju ekstremne stavove, ugrožavaju integritet BiH ili poduzimaju druge radnje koje imaju obilježja krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom BiH", javlja Al Jazeera.Isti izvor navodi, BiH nije definisala šta su fašistička obilježja i organizacije. U Parlamentu je bilo pokušaja da se usvoji zakon koji bi ih zabranio. Ravnogorski pokret otadžbine Srpske je, kao nevladina organizacija, uredno registrovan u Ministarstvu pravde. Poruke da su ravnogorci spremni da čuvaju svoje teritorije i vrate oduzete, nisu bile dovoljne da bi bilo koja državna ili entitetska agencija reaguje.

Višegradski povratnici, kao ni prije, tome se nisu ni nadali.
Ostali prilozi:
» MIGRANTI NE PROPUŠTAJU MOLITVE
Eset Muračević | 29. May 2020 13:49
Ostali prilozi istog autora: