Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Darmanović je na građanskom satu koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju ponovio raniji stav crnogorske strane oko razgraničenja sa Kosovom
DR. DARMANOVIĆ: PITANJE RAZGRANIČENJA SA KOSOVOM ZA CRNU GORU ZAVRŠENO PITANJE
Autor: AA
Objavljeno: 13. September 2017. 14:09:47


Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović poručio je danas da je pitanje državne granice Crne Gore sa Kosovom završeno pitanje i da se Crna Gora više neće na to vraćati. Darmanović je kazao da Crna Gora ima dobre odnose sa svim susjedima, a da su se ulasku Crne Gore u NATO jednako radovali u Skoplju i Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Darmanović je danas na građanskom satu koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju ponovio raniji stav crnogorske strane oko razgraničenja Kosovom. Na pitanje kako komentariše najnoviju izjavu novog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je kazao da ne prihvata sporazum o granici sa Crnom Gorom, Darmanović je istakao da je to završeno pitanje.

„Ne možemo da utičemo na stavove kosovske vlade. Imamo jako dobre odnose, ali za Crnu Goru je to pitanje završeno. Imali smo sklopljen međunarodni ugovor u Beču 2015. godine. Crna Gora se na to više neće vraćati. Vrlo smo strpljivi i čekamo da se nađe rješenje za to pitanje“, kazao je Darmanović.

Govoreći o stanju u regiji, crnogorski ministar je kazao da postoji jedna transparentna geopolitička bitka za region, ali ne samo za ovaj region.

„Veliki se bore za uticaj. Zato mislim da je za cijeli region važno da napreduje ka evropskim i evroatlantskim integracijama. Mi imamo odlične odnose sa svim svojim susjedima. To ne znači da nemamo pitanja koja treba da se rješavaju“, kazao je Darmanović.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: