Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć održao tribinu u Janji
MR. SALKIĆ: UDRUŽIMO SE I OSNAŽIMO NAŠU DOMOVINU
Autor: B.net
Objavljeno: 10. August 2018. 13:08:34


U organizaciji SDA Janja sinoć je u ovom mjestu, uz prisustvo velikog broja građana, održana tribina na temu „Aktuelna politička situacija u bh. entitetu RS“, na kojoj je govorio Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

U svom izlaganju, potpredsjednik je istakao da aktuelna vlast sistemski provodi diskriminaciju i pokušaj izolacije Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

- Vlada to provodi s ciljem stvaranja nemogućih uslova za život i ostanak Bošnjaka na ovom prostoru, ali i s ciljem radikalizacije Bošnjaka, što bi trebala biti posljedica svakodnevne nepravde koja im se čini. Kao ključni problem, mi vidimo nedosljednu implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o konstitutivnosti naroda. Asimetrična rješenja u ustavima dva entiteta u Bosni i Hercegovini su neodrživa, ukoliko želimo graditi zemlju jednakih mogućnosti za sve njene građane, kazao je Salkić.Uprkos svemu, naglasio je, Bošnjaci u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, su svoji na svome, potpuno opredijeljeni da ovdje i ostanu.

- Danas, više nego ikada, potrebno nam je naše jedinstvo iz kojeg će proizaći naša snaga. Iz naše snage će proizaći naša mogućnost da mijenjamo stanje u ovom dijelu naše domovine. Naša zemlja, više nego ikada od okončanja agresije, treba svakog našeg građanina, da se udružimo i osnažimo našu domovinu.
Zbog toga vas pozivam da uzmete učešće u demokratskim procesima i zajedno pobijedimo one koji šire diskriminaciju i čine nepravdu našem narodu, ali i svim drugim građanima Bosne i Hercegovine, poručio je Salkić.
Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
Ostali prilozi istog autora: