Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bavarska
OMLADINSKI IFTAR U PENZBERGU
Autor: B.net
Objavljeno: 14. May 2019. 18:05:11


U subotu, 11.05.2019., šestog dana mjeseca ramazana, u prelijepoj džamiji u bavarskom gradu Penzbergu, upriličen je iftar za omladinu. Oko 300 omladinaca iz Penzberga, Minhena i susjednih gradova bili su prisutni na ovom iftaru, u mubarek atmosferi mjeseca posta. Program se sastojao od učenja Kur'ana i ilahija u izvedbi hora džemata Penzberg, sastavljenog od djevojaka nekoliko različitih nacionalnosti, kao i studenta Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, penzberskog ramazanskog softe, Ibrahima ef. Bilčevića, koji je svojim divnim i milozvučnim glasom oduševio prisutne goste.

Nakon teravih-namaza, omladina je imala priliku družiti se sa imamom džemata Penzberg, hafizom dr. Benjamin ef. Idrizom, koji je nastojao da odgovori na njihova pitanja. Runda pitanja i odgovora trajala je do kasno u noć, po čemu se vidjela velika zainteresovanost omladine za učenje o njihovoj vjeri islamu u vremenu i mjestu u kojem žive.Pored toga, domaćini su za svoje goste pripremili i puno drugih zanimljivih sadržaja, kao što su i sportske aktivnosti i sl.

Vidno raspoložena i zadovoljna organizacijom, većina omladine je nastavila druženje do sehura i sabah namaza.

Velika pohvala organizacionom odboru džemata Penzberg i njegovoj vrijednoj omladini za uloženi trud oko iftara i druženja koje su upriličili, kao bi sve proteklo u najboljem redu. (D.B.)
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: