Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Američkom FBI uključen u potragu
RODITELJI 24 GODINE TRAGAJU ZA KĆERKOM SELMOM KOJA JE NESTALA U POTOČARIMA
Autor: AA
Objavljeno: 15. May 2019. 12:05:49

Foto:FB profil: Missing Selma Music since July 12 1995 in Srebrenica, Potocari - Anadolu Agency


Nedavno su se na internetu pojavile fotografije iz jula 1995. godine na kojima se vide žene i djeca po dolasku na teritoriju Kladnja. Na fotografijama se vidi i djevojčica, za koju roditelji Salim i Alija tvrde da bi mogla biti Selma.

- Fotografije su probudile nadu da je ipak živa stigla do slobodne teritorije u Kladanj. Na fotografiji se vidi da djevojčica stoji pored žena, ima žute čizmice, kaže Salim i dodaje da je Selma još kao beba imala poteškoće s motorikom:

- Lijeva strana tijela joj je bila usporena, lijeva ruka blago savijena, a lijevu nogu je teže pomjerala i po tome bi se mogla prepoznati, govori Salim.

Po dolasku u Tuzlu 1995. godine, roditelji su nestanak djevojčice prijavili Crvenom krstu.

Uključen i FBI

- Obilazio sam domove ne bih li je pronašao. Bilo je i poziva da je u nekom domu, ali kad odem nje nije bilo tu. Ona je registrovana da je nestala, govori Salim.

Porodica Musić je nakon nekoliko godina provedenih po izbjegličkim mjestima napustila Bosnu i Hercegovinu i nastanila se u St. Louisu (SAD) gdje i danas žive.

Selmin nestanak u Potočarima je, pored Crvenog krsta, prijavljen i američkom FBI-ju. Roditelji su, nakon što su se pojavile fotogafije za koje roditelji pretpostavljaju da je Selma na njima, došli u posjetu BiH. Cilj im je da obiđu ponovo domove za djecu, u nadi da će pronaći informacije o Selmi.

- Dok smo živi, mi ćemo tragati za istinom. Ona je rođena 17. septembra 1987. godine. Gotovo 24 godine je kako je nestala, kako je tražimo, kažu Selmini roditelji.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: