Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Država BiH, OHR i Visoki predstavnik konačno moraju odgovoriti na prijeteće fašističke poruke
GENOCIDNI OKOT U SREBRENICI LIJEPI PLAKATE SRPSKOG RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 11. January 2020. 14:01:44

Foto: BHRT


Gnocidni okot okupljen u velikosrpskoj nacističko-fašističkoj organizaciji koja djeluje pod imenom Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa”, u subotu, 11. januara, kako javljaju agencije, na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili su plakate sa likom srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića koji je osuđen na doživotnu robiju za genocid nad Bošnjacima, progon Bošnjaka i Hrvata širom Bosne i Hercegovine, teroriziranja civila u Sarajevu dugotrajnim granatiranjem i snajperiranjem i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a kao taoca, 1991-95.

Pored drugih članova plakate je lijepio predsjednik organizacije Vojin Pavlović sa isticanjem da u "Srebrenici nije počinjen genocid".
Nakon genocida 1992-1995, brojnih napada i zastrašivanja povratnika u svim djelovima manjeg bh. entiteta; SPC i fašističko-četnička orgijanja za badnje veče i božić upravo u Srebrenici, Višegradu i drugim gradovima na obali Drine, zatim obilježavanje 9. januara - dana početka genocida nad Bošnjacima, koji je Ustavni sud BiH zabranio, ovo su jasne poruke i najave za novi genocid.

Vlasti u BiH, posebno bošnjački predstavnici, ne smiju više da šute i da dijele lekcije po medijima kako "osuđuju" i sve ostane na tome, već imaju obavezu da potezima sa nivoa državnih institucija zaštite sve građane u ovom slučaju povratnike koji su od istih srpskih zločinačkih hordi preživjeli genocid.

Posebno pozivamo na odgovornost OHR i Visokog predstavnika Valentina Inzka, da je upravo njihov nerad doveo do omalovažavanja države Bosne i Hercegovine i ogromnih ratnih žrtava, nepoštivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, usijanja političke situacije u BiH do te mjere da su svakodnevno upućuju otvorene prijetnje Bošnjacima i ponavljanja genocida, ali nestanak države BiH, veličanje ratnih zločina i zločinaca. Jer svi oni koji negiraju genocid spremni su ga ponoviti. Visoki predstavnik sa pozicije koje obnaša i ovlaštenja koja ima, mora da zna da nije dovoljno samo da bude "zabrinut", jer se svakodnevno čuju otvorene separatističke prijetenje i ratni pokliči kako od strane srpskih političara iz Beograda, Banja Luke i njihovih sljedbenika iz CG, tako i od strane sveštenika SPC na čelu sa patrijarhom, što svakodnevno slijede njihove pristalice koji njihove velikonacionalističke naredbe napadima i zastrašivanjima odrađuju na terenu.

Visoki predstavnik mora kazniti sve političare koji ne poštuju presude sudskih institucija u BiH, ujedno mora nametnuti Zakon o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici i na taj način zaštiti sve žrtve genocida ali i sudske presude koje jasno utvrđuju odgovornost svih onih koji su planirtali, naredili i počinili genocid nad Bošnjacima!

Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine konačno moraju početi raditi svoj i procesuirati sve one koji izazivaju mržnju, negiraju genocid i podrivaju državni poredak, ujedno ne poštujući presude Ustavnog suda BiH i Međunarodnih sudova u Haagu!

Naglašavamno, da je reisu-l-ulema (1993 - 2021) dr. Mustafa Cerić uputio Treći apel Islamskoj zajednici u BiH da objavi moratorij na odnose sa Srpskom crkvom dok se ne izvine Bošnjacima za četničko genocidno orgijanje u Srebrenici!Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: