Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Luksemburg
BKZL: MEDIJSKA HAJKA NA AKADEMIKA ZUKORLIĆA SA ZLONAMJERNIH ADRESA
Autor: B.net
Objavljeno: 22. January 2020. 13:01:31


Zbog naručenih medijskih napada i hajke u medijima u BiH na akademika Muamera Zukorlića, oglasila se Bošnjačka kulturna zajednica Luksemburga:

Nije nam jasno zašto se neki bosanski mediji i dalje bave ljaganjem bošnjačkih lidera i patriota, konkretno akademika Muamera Zukorlića, zašto o njemu govore bez njegovog prisustva, zašto ne smiju da ga pozovu i pitaju o čemu im nije jasno? Čega se boji bosanska elita koja šuti dok zlonamjernici pokreću hajke na bošnjačke velikane?

Je li im cilj da izgube Islamsku zajednicu u Srbiji kojoj je duhovni centar u Sarajevu i koja jedina čvrsto čuva tu vezu. Ili im je cilj da se zaboravi žrtva Sandžaklija koji su više učinili za Bosnu nego neki što su na vrhu položaja u Bosni? Žele li to bosanski političari da izgube Sandžak kao što su i Srebrenicu izgubili? Zašto napadaju one koji uz čvrsto stali uz Bosnu i koji su svim kapacitetom tu da pomognu na bilo kojem polju djelovanja. Pitamo se, zašto Rijaset, institucija IZ u BiH šuti kad zna koju je cijenu Sandžak platio da očuva Islamsku zajednicu na čelu sa reisu-l-ulemom u Bosni, sa sjedištem u Sarajavu?

Znaju li vlastodršci u Bosni koliko sandžačka dijaspora čini za svoju maticu Bosnu, koliko organizatora promotivnih skupova, kurbanskih i drugih akcija? Ako se pojedinci u Bosna bune što je muftija Zukorlić i u politici i pri u Saboru, zašto joj ne smeta što je, na primjer, Safet Softić, potpredsjednik SDA i predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH, i mnogi drugi primjeri?

E pa čujte licemjeri svih vrsta, ma gdje bili: Ma koliko napadali, blatili, munafičili protiv najvećeg bošnjačkog sina akademika Muamera Zukorlića, znajte da nam vašim potvorama ništa ne možete, jer - svi smo mi Muamer Zukorlić!

Pozivamo svu braću Bošnjake da ne padaju na fitne koje rade zlonamjerne adrese, medijske i druge, s ciljem da zavade Bošnjake Bosne i Sandžaka, već da svim snagama čuvaju naše bošnjačko jedinstvo, piše u saopćenju koje je potpisao Asmir Bihorac, predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburg.Ostali prilozi:
» CRNA GORA: ŠTA SE VALJA U CRKVENOM ČETNIČKOM FRONTU
Vijesti.me | 22. September 2020 20:25
» KOSOVO: PODJELA KNJIGA ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU
Bošnjaci.Net | 22. September 2020 15:06
» APEL ZA POMOĆ ALDINI HODŽIĆ
Bošnjaci.Net | 21. September 2020 20:39
» AKADEMIK DR. KURTĆEHAJIĆ: DODIKU SE MORA STATI NA REP
Bošnjaci.Net | 21. September 2020 14:52
» PORODICE NESTALIH POSJETILE JAJCE
Eset Muračević | 20. September 2020 14:54
Ostali prilozi istog autora: