Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


NACIONALNA I UNIVERZITETSKA BIBLIOTEKA BOSNE I HERCEGOVINE GODIŠNJICU SPALJIVANJA OVE GODINE OBILJEŽAVA TRAJNIM ZATVARANJEM
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. July 2024. 13:07:13
Obraćamo vam se kao radnici jedne od sedam institucija kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu, radnici koji već četvrti mjesec ne primaju platu iako redovno dolaze na posao. Radnici koji su izigrani i odbačeni od svih nivoa vlasti, radnici državotvorne institucije koja već 79 godina baštini kulturno blago svih naroda Bosne i Hercegovine.

U aprilu ove godine Biblioteka je obustavila rad s korisnicima zbog finansijske situacije, koji je nakon lažnih obećanja Vlade KS ponovo uspostavljen.

Nažalost, dovedeni smo do ruba i primorani smo zatvoriti svoja vrata jer 42 porodice zaposlenika NUBBiH ne mogu ovako preživljavati.

Primjera radi, do jeseni treba da preživimo od dvjestotinjak maraka nakanade za topli obrok. Kako? Da kupimo kantu farbe, zelene, ofarbamo se u zeleno i živimo od fotosinteze??

Svoja vrata ćemo nažalost morati zatvoriti na simboličan datum, 25. augusta, dana kada su 1992. godine gorjele knjige, dan kada je zapaljena biblioteka u zgradi Vijećnice.

Neka se gospoda koja organizuje prijem u zgradi Vijećnice na dan paljena Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH zapita da li su završili ono što je tog nesretnog dana započeto.

U prilogu vam šaljemo dopis koji smo uputili svim nivoima vlasti, a to je jedan od mnogih, a na koje nikad nismo dobili odgovor, - napisali su Uposlenici NUBBiH u saopćenju za medije.

VRHOstali prilozi:
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif