Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SAD
ASOCIJACIJA GRAĐANA OPĆINE PRIJEDOR U CHICAGU: DODIKA PROGLASITI NEPOŽELJNOM OSOBOM
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. December 2011. 08:12:42

Fašista i rasista ismijava žrtve genocida
Asocijacija građana općine Prijedor u Chicagu ovim saopćenjem želi dati potpunu podršku reius-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću, da se predsjedniku RS Miloradu Dodiku kao i njegovim mentorima u Srbiji, uskrati gostoprimstvo u islamskim zemljama i da se pomenuti proglase personama non grata u tim zemljama. Ovu bezrezervnu podršku reisu-l-ulemi dr.Mustafi Cericu, dajemo u skladu sa njegovim pismom ambasadama islamskim zemalja, objavljenog u Sarajevu 19. decembra 2011. godine.

Mi građani općine Prijedor koji smo na najsuroviji mogući način osjetili šta znači biti žrtva genocida, etničkog čišćenja, istrebljenja, progona i zatvaranje u koncentracijske logore uz jedinu optužbu da nisu pripadali “nebeskom narodu” time ni vjeroispovijesti onih koji su nasilno preuzeli vlast u Prijedoru, a koji su se služili gotovo identičnom retorikom kojom se danas koristi Milorad Dodik.

Danas kada se i dalje traga za posmrtnim ostacima naših najmilijih, i kada se na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine traga za svakom osmom nestalom osobom kao i na području prijedorske općine. Kada se od strane najvišeg rukovodstva RS putem medija inputiraju navodne teze o masovnim pojavama pripadnika tzv. vehabijskog pokreta na području prijedorske općine, dok istovremeno ulicama gradskih centra slobodno marširaju pripadnici srpskog terorističkog Ravnogorskog četničkog pokreta. Kada Milorad Dodik uporno i javno širi islamofobiju, netoleranciju i neprijateljstvo prema islamu i muslimanima, zato zahtjevamo da vlade islamskih zemalja najozbiljnije razmotre prijedlog reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića koji ujedno odražava i stav nas građana Prijedora koji smo preživjeli genocid, etničko čišćenje, logore, slilovanja progone i pogrome.

Ujedno pozivamo sve građane Prijedora, ma gdje se u ovom trenutku nalazili, bez obzira na vjeru i naciju, da se odlučno suprotstave ovakvoj fašitičkoj retorici Milorada Dodika koja sve nas može odvesti u ratni pakao, a time da se ponovi genocid nad Bošnjacima. Naša jedina alternativa je građenje uzajamnog povjerenja na građanskim i civilizacijskim principima, stoji u pismu podrške Asocijacije građana općine Prijedor Chicago.

Da podsjetimo, Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je 19. decembra 2011. godine pismo ambasadama islamskih zemalja u Sarajevu u kojem je predložio da se Miloradu Dodiku i njegovim zažtitnicima i mentorima u Beogradu uskrati gostoprimstvo i proglase personom non grata u tim zemljama zbog širenja islamofobije, netolerancije i mržnje prema muslimanima i vrijednostima islama. Pismo je poslano ambasadama Egipta, Turske, Indonezije, Irana, Katara, Kuvajta, Libije, Malezije, Pakistana, Palestine i Saudijske Arabije.


FAŠISTIČKO-SRPSKI LOGORI: Izgladnjivanje do smrti

VRH


  Dossier: Inicijativa - Milorad Dodik proglasiti 'persona non grata'
» BZK „PREPOROD" - DOBOJ: PODRŠKA REISU-L-ULEMI
Islamskazajednica.ba | 04.01.2012 10:25

Ostali prilozi:
» SVI MORAMO BITI SREBRENICA
MINA | 17. June 2024 19:20
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif