Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

UDBAŠKI KRKANLUK NA PRVI DAN RAMAZANA
Autor: Nedžad Ćeman
Objavljeno: 23. May 2017. 03:05:08
Nedžad ĆEMAN: Pozivamo svjesne i savjesne Bošnjake, koji poštuju islamske vrijednosti i instituciju Ramazana, koji drže do ponosa i dostojanstva svog naroda, koji ne zaboravljaju žrtve genocida, koji dobro pamte i ne zaboravljaju ko su dželati našeg naroda, koji nisu i nikada neće zaboraviti odgovornst Srbije i Crne Gore za agresiju, genocid, policijske represalije, hapšenja, deportacije, otmice… da ne prisustvuju ovom i sličnim dernecima, pijankama i krkanlucima i sve što će povrijediti pijatet žrtve genocida i dostojanstvo svakog čestitog vjernika, muslimana i muslimanke, Bošnjaka i Bošnjakinje, ...!
Preduslov za nestanak jednog naroda leži u porobljavanju njegovog uma, odvajanju od istinskih vrijednosti koje taj narod baštini u svojoj kulturi i tradiciji, slijeđenju razvrata kao trenda života, te ubijanju kulture pamćenja kao preduslova opstanka. Danas više nego ikada na djelu je velikosrpska i crnogorska nacionalistička udbaška politika koja za cilj ima da spinuje istinu o agresiji na BiH i genocidu nad svojim komšijama Bošnjacima. Isto tako da putem krkanluka, igre, zabave, raznih trivijalnih događaja na kojima glavnu riječ vode trećerazredni pjevači i pjevaljke (pevaljke i pevači) s onu stranu Drine, isti oni koji su u vremenu agresije na Bosnu i genocida nad Bošnjacima, pjevali četnicima dok su po logorima prebijali, ubijali i klali Bošnjake. I sve to dok se krv nedužnih žrtvama slijevala niz kame srpsko-crnogorskih zlikovaca, bodrili su ih zlikovci sa mikrofonom i guslarskim mitomanskim stihovima genocidnog pjesnika Njegoša ali i njegovih nasljednika. Ovo govori da se kroz razne zabave nastoje uljuljati ali i porobiti um Bošnjaka – žrtava genocida, te se tako stvori ambijent za manipulaciju i asimilaciju, zaborav i odvajanje od onoga što Bošnjake čini posebnim, što ih čini autohtonim, a to je njihov etnos, bosanski jezik, kultura i tradicija koja se brižno čuva i njeguje u domovini Bosni, Sandžaku, bošnjačkoj dijaspori!

Već duži niz godina, nikako slučajno, već posve dobro isplanirano zakazuju se razni zabavni događaji koji se poklapaju sa datumima koji su krvavim slovima ugravirani u historiju Bošnjaka i čovječanstva. Desi se ne slučajno da se finale „Zvezde granda“ koje se eto iz prevelike „ljubavi“ prema Bosni održava u Sarajevu i to baš pred 11. juli, Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, ali i kolektivne dženaze u Potočarima kada se ukopavaju identificirani posmrtni ostaci žrtava genocida. Srpsko-crnogorska slučajnost ne postoji, postoji samo naivnost Bošnjaka, koji dozvoljavaju sebi takav luksuz da im udbaši i profiteri sa “našim” imenima u koperaciji sa đukanima, organizuju vašare sa četničkim šljamovima koji u vidu pjevača i pjevaljki nastoje da ubiju dostojanstvo, vrijeđaju i ismijavaju žrtve genocida. Dakako pri takvom krvavom četničkom piru “naši” mediji koji to reklamiraju i sami Bošnjaci koji hodaju po tim i takvim skupovima, postaju saučesnici u ponižavanju žrtava genocid i cijelog svojeg naroda. Naravno organizatori takvih orgijanja, okorjeli udbaši se predstavljaju da su ‘veliki’ Bošnjaci, koji se svjesno takvim postupcima stavljaju u službu velikosrpske i crnogorske politike i sprovođenja plana koji je već davno zapisan u Memorandumima SANU-a.

GENOCID U BRATUNCU: OTAC U MEZAR SPUŠTA OSTATKE BEBE EMIRA SULJIĆA


Zar nije ponižavajuće da baš niko ne sprječava udbaše koji se pojavljuju kao organizatori raznih folk urnebesa na kojima se pojavljuju polugole pjevaljke i pjevači koji po dernicima veličaju četnike i četiništvo, zločince i zločine? Zar nikoga ne čudi i ne boli da se upravo na dan ukopa žrtava genocida u Bratuncu 12.maja 2017.godine, u Tuzli održava koncert četnikuše Dragane Mirković i Ane Bekuta!? Da li je moguće da se baš niko ne sjeća da je Mirkovićka na početku srpsko-crnogorske agresije na BiH, izrekla šovinističku izjavu: "Da znam da me slušaju muslimani u Bosni ja bih prestala pevati”, i to možda u momentu kada su zlikovci iz njenog naroda u Bratuncu ubili tek dva dana staru bebu Emira Suljića. I gle čuda, 25 godina kasnije, dok su u kabur spuštali najmanji tabut bebe Emira Suljića, sa nešto koščica što su u masovnim grobnicama pronašli, organizuju dernek Mirkovićki, što nikako nije slučajnost, nego dobro isplanirana podvala, na koju Bošnjaci ne više naivno nego bolesno glupo nasijedaju, te svojim sredstvima finansiraju svoj nestanak. Zar oni Bošnjaci koji prisustvuju takvim dernecima nisu svjesni da su činom kupovine karte i prisustvom ustvari saučesnici sa četnicima koji su ubili dva dana starog Emira? Zar zaista nisu svjestni da prisustvom na takve derneke ponovo ubijaju žrtve genocida, ali i dostojanstvo i pamćenje Bošnjaka.


SRPSKE PJEVALJKE U TUZLI NA DAN UKOPA ŽRTAVA GENOCIDA


Ništa manje bolesno nije ni organizovanje proslave dana nezavisnosti Crne Gore u Njemačkoj, gdje se u ulozi organizatora i voditelja pojavljuju kvazi Bošnjaci. Poznavaocima prilika među Bošnjacima je dobro poznato da se radi organizatoru o bivšem uvježbanom Arkanovcu i srpskom KOS-ovcu koji se već nekoliko godina transofrmirao u crnogorskog udbaša, inače poznat kao islamofob i pljuvač na sve islamske svetinje i vrijednosti. Taj udbaš (sa još par istomišljenika), dobio je zadatak od crnogorskih šefova da po forumima pod raznim nickovima i socijalnim mrežama unosi pometnju, napada čestite Bošnjake. Nema šta tome udbašu (i udbašima) nije izašlo iz ćenife ispod staljinističkih brkova.

Pjevačko orgijanje predvodiće Behljulj Behljuljević alijas Beki Bekić, rodom iz Gusinja sa adresom u Beogradu. Skoro četiri decenije van zavičaja odvele su ga stopama đikanske kulture, te nije ni čudo što je zaboravio da njegovi sunarodnici Romi muslimani itekako poštuju islamske principe i instituciju ramazana, bajrama…, tako da bez obzira na financijsku dobit nije smio pristati na udbaško tezgaranje sa kuririma đavoljeg nauma i to baš u ramazanu. To važi i za ostale orgijaše sa koji su uokvireni na njihovom posteru.

KARADAČKI UDBAŠKI KRKALUNK I PIJANKA
NA PRVI DAN RAMAZANA

(za uvećati kliknuti na fotku)
Prije par hefti cijela javnost se ibretila kada je u Petnjici, u kojoj žive skoro 100% Bošnjaci, odnosno pripadnici islama, u vrijeme Džume namaza organizuje otvaranje zgrade opštine čiju vrpcu je presjekao premijer Crne Gore Duško Marković. Sada u Njemačkoj, crnogorski udbaši i islamofobi (čija imena iz pristojnosti i higijenskih razloga ne treba pomenuti), zakazuju dernek u povodu nezavisnosti CG, i opet pozivaju Bošnjake, da derneče i to u vrijeme posta i na prvi dan Ramazana i šerifa, svetog mjeseca muslimana, mjesec u kojem vjernici na poseban način ibadetom posta pokušavaju zadobiti Allahovo zadovoljstvo. Gle sada čuda, tome derneku i krkanluku su najavljeni da će prisustvovati “visoki gosti Vlade Crne Gore, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore, predstavnici grada Ulcinja…”

Zar to nije dokaz da crnogorski režimi kroz vrijeme, pa i ovaj saziv Vlade Crne Gore, gaji njeguševski odnose prema islamu i islamskim svetinjama, odnosno prema muslimanima, Bošnjacima i Albancima, koji drže do svetosti mubarek mjeseca Ramazana. Najzad u ovakvim slučajevima se vidi nemoć, jad i bijeda predsjednika BS koji je potpredsjednik Vlade CG, ali i ministara koji proforme sjede u istoj, dok im ovakvim i sličnim potezima udaraju na dostojanstvo vjere, nacije, na muhadžire koji su mahom prognani ’90-tih i našli utočište u stotinu i više država, dok na njih sada vrše udbaški presing.

Više su nego jasne namjere crnogorskih nacionalista u politici i Vladi Crne Gore koji preko svojih udbaša i udbaškog Saveza crnogorskih asocijacija pokušavaju da pocrnogorče one Bošnjake koji su u nacionalnom bunilu. Takvi su crnogorski udbaši sa muslimanskim imenima kada se nađu među Bošnjacima, kažu, pa eto i mi smo Bošnjaci, a kada su sa Crnogorcima igraju kako im oni guslaju.

Vladajuće režim u Crnoj Gori sa ovakvim šovinističkim potezima koje vuku sa svojim udbovcima koje huškaju protiv sandžačkih Bošnjaka, te da organizuju pijanke u vrijeme svetog mjeseca Ramazana, nezavisno koji je povod, u najmanju ruku je drsko i bezobrazno da ne poštuju islamske ali i bošnjačke nacionalne vrijednosti. Dok sa druge strane itekako otvaraju oči vjernicima muslimanima, Bošnjacima i Albancima, da širom dijaspore čvrsto zbiju saffove i ne dozvole crnogorskim službenicima i udbašima bilo kakav pristup bošnjačkim institucijama.

Najzad i njemačke vlasti morali bi proispitati djelovanje na njenom teritoriju kako članove Vlade CG tako i diplomate, ali isto tako pojedinace i grupice koji izvršavaju njihove zadatke. Isto tako, vlasti u Njemačkoj moraju proispitati rad pjevača, koliko zarađuju, kome i koliko plaćaju porez, ali i kome zagađuju kulturni prostor.

Umjesto da Bošnjaci, kako u Crnoj Gori ali i tamo gdje žive nakon progona ’90-tih, od strane crnogorskog režima, Miloševićevih vjernih ratnih drugova Bulatovića, Đukanovića, Marovića…, u povodu 25.godišnjice agresije na BiH, ali i hapšenja Bošnjaka na Crnogorskom primoriju i deportacije na nož ratnom zlikovcu sa Durmitora Karadžiću, organizuju panele, okrugle stolove, upoznaju širu javnost u državama u kojima žive i rade, na drugoj strani angažuju slugane i udbovce da skrenu pozornost javnosti na ratne zločine i zločince koji još uživaju na slobodi i participiraju u vlasti, vode političke stranke… poput Mila Đukanovića ili Momira Bulatovića koji se opet priprema da vodi rat za mir.

ČETVRT STOLJEĆA NJIH TRAŽIMO!!!
GDJE SU BOŠNJACI IZ BOSNE KOJI SU U MAJU 1992. UHAPŠENI NA CRNOGORSKOM PRIMORIJU?
ZAŠTO SU RATNI ZLOČINCI NA SLOBODI?


Organizatori ovakvih skupova su ništa drugo do izvršioci velikosrpske i njegoševske crgnogorske politike, koja za cilj ima konačni nestanak Bošnjaka sa balkanskih prostora. To su oni izdajnici koji za šaku vlastitog interesa prodaju nacionalni i vjerski identitet, koji ponižavaju žrtve, ubijaju pamćenje, odvode narod u zabludu, a iz zablude će ih odvesti u nestanak. Pozivamo sve savjesne Bošnjake u domovini, Sandžaku i dijaspori, da ne nasjedaju na ovakve genocidne projekte, da se drže kulturnih, tradicijskih vrijednosti koje nose u svom biću, a koje su prožeti smislom za ljepotom, jer naša tradicija nije ovo što nam danas serviraju oni koji su nas do jučer klali, ubijali nam tek rođenu djecu.

Svi koji se na ovakav način stavljaju u službu agresora su izdajnici u Bošnjaka, takve treba pokušati osvijestiti ili se od njih udaljiti, jer ti vode u zabludu, a zabluda nas vodi u nestanak.

Pozivamo svjesne i savjesne Bošnjake, koji poštuju islamske vrijednosti i instituciju Ramazana, koji drže do ponosa i dostojanstva svog naroda, koji ne zaboravljaju žrtve genocida, koji dobro pamte i ne zaboravljaju ko su dželati našeg naroda, koji nisu i nikada neće zaboraviti odgovornst Srbije i Crne Gore za agresiju, genocid, policijske represalije, hapšenja, deportacije, otmice… da ne prisustvuju ovom i sličnim dernecima, pijankama i krkanlucima i sve što će povrijediti pijatet žrtve genocida i dostojanstvo svakog čestitog vjernika, muslimana i muslimanke, Bošnjaka i Bošnjakinje, ...!Ostali prilozi:
» BAJRAMSKA POSLANICA: MOM NARODU 1441/2020
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. May 2020 15:04
» SJEDNITE, USTAŠE!
Said Šteta | 15. May 2020 18:28
» FRA MARIO KNEZOVIĆ: “MANIFEST USTAŠTVA”
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. May 2020 16:37
» BLAJBURG I POMEN NA NJEGOVE ŽRTVE U VJEČNI ZABORAV
Mr. Milan Jovičić | 14. May 2020 16:28
» HOBOTNIČKI PIPCI OD BLAJBURGA DO SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 12. May 2020 16:24
» NI LUK JEO, NI LUK MIRISAO
Sefadin Korać | 11. May 2020 16:50
» DNEVNI ŽIVOT I ADETI SANDŽAČKIH MUSLIMANA
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 05. May 2020 16:33
» TITO JE NAJZASLUŽNIJI POLITIĆAR ZA OBNOVU DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 05. May 2020 01:37
» ČETIRI VELIČANSTVENA MOSTARSKA HRVATA
Mr. Milan Jovičić | 03. May 2020 17:37
» BOSANSKI PARADOKS: NAMA U BOSNI RESPIRATORI NE TREBAJU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. April 2020 15:44
» NENADMAŠNA ODA O SANDŽAKU, KNJIŽEVNICE SANELE HALKOVIĆ
Faruk Međedović | 19. April 2020 00:11
» SRPSKI ŠARLATANI SVIJTE REP POD SOBOM
Sahit Kandić | 16. April 2020 00:42
» SURA EL-IHLĀS (ISKRENOST)
Dr. hfz. Safvet Halilović | 13. April 2020 22:37
» VUKOVI POJEDOŠE MAGARCE
Mr. Milan Jovičić | 09. April 2020 16:15
» DAN SJEĆANJA NA 31. MART - DAN GENOCİDA NAD AZERBEJDŽANCİMA
Mahir Džafarov, šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u CG | 30. March 2020 15:08
» VRIJEME BORBE PROTIV STRAHA OD STRAHA SA ALLAHOVOM MILOŠĆU I DOBROTOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. March 2020 15:14
» MOJE ISKUSTVO S KORONOM
Zijad Bećirević | 27. March 2020 01:21
Ostali prilozi istog autora:
» DIJASPORA U KOLIMATORU
02. December 2018 12:37
» SRPSKA ZLOČINAČKA "ELITA"
07. July 2017 17:30
» CRNOGORSKI RJEČNIK SRAMA
20. June 2016 10:10
» FARAONOVE NARUDŽBE
13. September 2015 02:52
» GRANICE (NE)RAZUMA
27. August 2015 18:39
» SAMO JE ISTINA SPAS
10. May 2015 17:08
» NEMORALNOST POLITIČARA
31. October 2014 15:30
» ZOV SANDŽAČKIH DJEDOVA!
22. September 2014 23:52
» IZBOR JE ODGOVOR SUDBINI
18. April 2014 12:56
» MALI SLOBO U NOVOJ VERZIJI
04. March 2014 13:49