Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reisu-l-ulema uputio pismo hrvatskom ambasadoru u BiH Ivanu Saboliću
REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ: ISLAMSKA ZAJEDNICA POZIVA BOŠNJAKE IZ CIJELOG SVIJETA DA STANU UZ SVOJE KOMŠIJE KOJI SU POGOĐENI RAZORNIM ZEMLJOTRESOM U HRVATSKOJ
Autor: MINA
Objavljeno: 30. December 2020. 19:12:39
REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ: „Ovom prilikom Vas želimo obavijestiti da će Islamska zajednica organizirati prikupljanje pomoći za svoje komšije na cijelom prostoru Zajednice, od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), do Australije. Na ovaj način želimo, osim prikupljenog novca da učinimo nešto što držimo još važnijim - da pozovemo na brigu, pažnju i suosjećanje sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti“


Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo ambasadoru Hrvatske u našoj zemlji nj.e. Ivanu Saboliću, povodom jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku.

„Rastuženi posljedicama jučerašnjeg razornog zemljotresa, sa zebnjom pratimo vijesti o novim potresima zabrinuti za sve naše komšije koji su prinuđeni boraviti izvan kuća i stanova. Ne možemo, a da se ne prisjetimo velikodušnosti naših hrvatskih komšija koji su nam u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu pružili ruke dobrodošlice i podrške i pokazali razumijevanje za ono kroz šta smo prolazili. Sada, kada su hrvatski građani u ovom teškom iskušenju, osjećamo potrebu pružiti svoje riječi podrške i utjehe za one koji su izgubili najmilije ili su povrijeđeni, – navodi se u pismu reisu-l-uleme.

Dodaje se da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već kontaktirala svoj Mešihat u Zagrebu i stavila se na raspolaganje.

„Ovom prilikom Vas želimo obavijestiti da će Islamska zajednica organizirati prikupljanje pomoći za svoje komšije na cijelom prostoru Zajednice, od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), do Australije. Na ovaj način želimo, osim prikupljenog novca da učinimo nešto što držimo još važnijim - da pozovemo na brigu, pažnju i suosjećanje sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti“, napisao je reisu-l-ulema.

Ambasadora Sabolića je zamolio da predsjedniku, premijeru Hrvatske vlade i građanima Republike Hrvatske prenese izraze zabrinutosti i suosjećanja za ovo teško iskušenje, kao i poruku da stojimo uz njih.

„Molimo Vas, gospodine ambasadore, da porodicama nastradalih koji su izgubili svoje živote prenesete naše iskreno saučešće, a povrijeđenima i njihovim porodicama želju za što brži oporavak i ozdravljenje“, kaže se u pismu reisu-l-uleme Kavazovića.Ostali prilozi:
» I VATROGASCI OBILJEŽILI DAN NEZAVISNSTI BIH
Eset Muračević | 01. March 2021 17:42
» KULTNI VIDIKOVAC: SARAJEVU SE VARTIO JOŠ JEDAN SIMBOL
Bošnjaci.Net | 01. March 2021 15:49
» MNOGI ZVANIČNICI ČESTITALI GRAĐANIMA DAN NEZAVISNOSTI BIH
Anadolu Agency (AA) | 28. February 2021 18:48
Ostali prilozi istog autora: