Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


NOVA VLADA CRNE GORE: PREMIJER ABAZOVIĆ I MINISTRI
Procitaj komentar

Autor: Hayat
Objavljeno: 29. April 2022. 18:04:19
Novi premijer je Dritan Abazović, a njegov kabinet će imati četiri potpredsjednika i 20 ministara, među kojima je najveći broj ljudi iz politike. Određena ministarstva pokrivat će i stručnjaci za pojedine oblasti, a primjetno je da veliki broj članova Vlade ima nivo obrazovanja magistra, javlja Anadolija.

Premijer Dritan Abazović, rođen je 1985. godine, doktor je političkih nauka. Dugo godina se bavi politikom, u prethodnoj Vladi je bio vicepremijer, a lider je GP URA.

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova Jovana Marović, rođena 1977. godine u Kotoru. Doktorirala je oblast političkih nauka i Evropske unije, predavača je iz oblasti evropskih integracija.

Potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, rođen 1967. godine u Plužinama. Lider je SNP-a i dosadašnji je poslanik u Skupštini Crne Gore. Potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, rođen je 1979. godine u Zenici. Magistar je iz oblasti ekonomskih nauka, dugogodišnji poslanik u Skupštini Crne Gore, bivši ministar unutrašnjih poslova (2016) i ministar finansija (2012-2016).

Potpredsjednik Vlade zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, rođen je 1972. godine u Rožajama. Lider je Bošnjačke stranke i dosadašnji potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Ministar pravde Marko Kovač, rođen je u Podgorici 1985. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, radio u Višem sudu, kao i advokat u okviru jednog Advokatskog ortačkog društva. Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, rođen je 1986. na Cetinju. Do sada je obavljao funkciju savjetnika potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, rođen je 1969. u Podgorici. Magistar je ekonomskih nauka, dugogodišnji poslanik u Skupštini Crne Gore, bivši vršilac dužhosti direktora Uprave prihoda i carina.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, rođen je 1961. godine u Kotoru. Magistar je pravnik nauka, bivši predsjednik Skupštine Crne Gore (2003-2016).

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, rođen je 1972. u Baru, po struci je diplomirani ekonomista i ugledni privrednik. Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, rođen je 1962. u Baru, po vokaciji je diplomirani žurnalista, bivši novinar, dugogodišnji poslanik i bivši vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, rođen je 1985. u Tuzima, magistar je školske psihologije, dugogodišnji novinar i profesor, višegodišnji direktor direktorata u Ministarstvu prosvjete, bivši menadžer Opštine Tuzi.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, rođen je 1982. godine u Rožajama. Diplomirao je iz oblasti ekonomije, bivši je dugogodišnji savjetnik potpredsjednika vlada za regionalni razvoj. Obavlja i funkciju generalnog sekretara Bošnjačke stranke.

Ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović, rođen je 1970. godine u Bijelom Polju. Dugogodišnji je profesor, dugogodišnji poslanik u Saveznoj skupštinl SRJ i Skupštini Crne Gore, aktuelni savjetnik predsjednika Opštine Berane. Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, rođen je 1977. godine u Beranama, diplomirani je ekonomista. Bivši je poslanik, bivši predsjednik Opštine Berane, aktuelni direktor Fonda za zdravstveno osiguranje.

Ministrica kulture i medija Maša Vlaović, rođena je 1985. u Mostaru. Magistar je teorije i historije savremene umjetnosti, bivša kustoskinja i predavač na Univerzitetu Donja Gorica.

Ministrica ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, rođena je 1985. u Podgorici, diplomirala je političke nauke, dugogodišnji je NVO aktivista.

Ministar Ijudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, rođen je u Baru 1975. godine. Diplomirao je ekonomske nauke, bivši je predsjednik Opštine Ulcinj, dugogodišnji poslanik u Skupštini Crne Gore. Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, rođena je 1973. godine u Podgorici. Doktorirala je u oblasti građevinarstva. Dosadašnja je predsjednica Odbora za doktorske studije na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić, rođen je 1965. godine u Podgorici, diplomirao je iz oblasti bezbjednosti. Bivši je poslanik u Skupštini Crne Gore, aktuelni državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Drugi ministar bez portfelja je Adrijan Vuksanović, rođen je 1980. u Kotoru, diplomirao je iz oblasti energetike. Bivši je poslanik i lider je Hrvatske građanske inicijative.

VRHOstali prilozi:
» KOMUNIKE PIC-A: OVO SU USAGLAŠENI ZAKLJUČCI
Fena | 09. December 2022 14:04
» STREPIM NAD BUDUĆNOŠĆU NAŠE DJECE
Eset Muračević | 07. December 2022 20:22
» BROJNE DELEGATE ODREDIT ĆE IZVLAČENJE IZ "ŠEŠIRA" I SREĆA
Anadolu Agency (AA) | 07. December 2022 14:18
Ostali prilozi istog autora:
» TRIVIĆ PROGLASILA POBJEDU U RS-U
03. October 2022 01:12
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif