Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KONJIC: SAHRANJENA LJUBICA PANDŽA, MAJKA POKOJNOG DRAŽENA, PRIPADNIKA VP ARBIH
Objavljeno: 02. December 2019. 14:12:36


Dvadeset sedam godina poslije pogibije sina Dražena, danas je smiraj na Musali, našla majka Ljubica.

Mnogobrojni građani i saborci pokojnog Dražena, iskazali su poštovanje, ispratili su majku Ljubicu i izrazili sućut mužu pokojne Ljubice Zvonki, sinu Mladenu koji je došao iz SAD i unuku Deniju.

Dražen je poginuo kao pripadnik VP ARBiH 12.7.1992. Osim Dražena poginuli pripadnici Vojne policije su: Mangić Ibrahim, Jusufović Aziz, Ljevo Isak i Radaslić Jasmin, a poginuli pripadnici bataljona „Lisin“ su: Ferhatbegović Džemal, Ajanović Šefik, Memić Salem i Jusufbegović Ibrahim. Borci su ubijeni iz zasjede u kombiju, na putu Bradina-Repovci, u mjestu „Savina poda“.

Članovi porodica poginulih, rodbina, prijatelji, predstavnici boračkih organizacija i udruga, pitaju se zašto do danas niko nije odgovarao za ovaj zločin.

Ovo su sve bili elitni momci, izvršavali su svaki zadatak, branili najveće ljudske ideale, a ubijeni su iz zasjede, u zoni odgovornosti Armije RBiH. Porodice poginulih već dvadeset sedam godina uzaludno mole, pišu, protestuju, tragajući za istinom i kažu uvijek se nadaju da će nova vlast i novi ljudi u Tužilaštvu, konačno otkriti i kazniti naredbodavce i izvršioce ovoga zločina.

Boris Grubešić, rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, vašem novinaru jednom je izjavio slijedeće: “U svezi navedenog događaja istraga protiv jedne osobe je obustavljena zbog nedostatka dokaza, a protiv više osoba istraga je u tijeku“. Kasnije je rekao da se istraga vodi protiv NN počinioca.

Ova i druga nerazjašnjena i nekažnjena ratna ubistva stalno opterećuju život ovog grada, građani predugo čekaju riječ nadležnih sa svih nivoa vlasti, a posebnu odgovornost imaju oni iz Konjica.

Mirsad Čukle, Novikonjic.baOstali prilozi:
» PROJEKAT PREKVALIFIKACIJE NEZAPOSLENIH OSOBA
Eset Muračević | 15. July 2020 15:59