Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

NOVAK ĐOKOVIĆ IZ PALJANSKOG GENOCIDNOG BRLOGA URINIRAO NA SVOJ SVJETSKI USPJEH
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 18. July 2020. 22:07:22
Novak Đoković, kao sportista sa vrha svjetskog trona, umjesto da odbije krvavi genocidni orden i da ga uvrste u krug genocidne hunte, on je javno urinirao na svoj svjetski sportski uspjeh, na sve sportske pobjede i na sva sportska šampionska i druga priznanja. Tako je srpski Nole iz paljanskog brloga popišao samog sebe na svjetski tron. Doduše i Svjetski teniski savez treba reći svoj stav, jer ovo ne smije proći nezapaženo! Potrudit ćemo se da ne bude tako!


ESAD KRCIĆ: Samo nekoliko dana nakon obilježavanja 25. godišnjice srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, Milorad Dodik je okitio krvavim ordenom i Novaka Đokovića. Možda Đoković nije svjestan Dodikovih podlih namjera, ali neka zna da ga je po rukama poprskao krvlju nevinih žrtava genocida. Đoković treba biti svjestan da je isti ovakav krvavi orden dodijeljen srpskim ratnim zločincima...
Srbin Novak Đoković je prvi teniserski reket na svijetu. Već nekoliko godina drži svjetski tron u ovom popularnom bijelom sportu. Njegove mečeve prate svi ljubitelji sporta, pa i oni iz balkanskih državica. Popularni Nole, svoje srpstvo je mjerio sa dizanjem tri prsta u zrak, dok bi takvim postupkom nesrbe razočarao, koji bi često napuštali meč, gasili tv, ili bi se bar zakleli da ga neće više gledati, jer su takav čin smatrali ozbiljnom provokacijom. Jedno vrijeme je prestao, ali ispod tiha je opet to radio... Nedavno je uz tri prsta urlikao četničke nacističke pjesme koje pozivaju na rat, krv, zločine...

Srpski nacistički troprsti pozdrav udomaćen je kod veliko-srpskih nacional-fašista, koji ga koriste kao trijumf krsta sa triprsta. Tako je bilo u vremenu genocidne agresije na Bosnu 1992 – 1995.
I Nole je troprsti pozdrav koristio nakon uspjeha protiv svojih protivnika i njihove publike.
(O značenju tri prsta kod nacista i ustaša neke druge prilike).

Novak Đoković je neki dan posjetio visočke piramide. Prošetao se hodnicima kroz njih, uslikao, mediji prenosili kao turističku atrakciju. Što i jeste... aman svi su bili oduševljeni... pa onda i hotel na Trebeviću, gdje odsjeo i kroz pendžerski ram nadgledao sarajevsku panoramu...

Trebević vam je ono brdašce iznad Sarajeva odakle su Đokovićevi sunarodnici (Srbi) sa troprstom ideologijom, 44 mjeseca, iz snajpera, svih kalibara oružja i oruđa, tukli po ljepotama grada Sarajeva, dok su Sarajlijama razvlačili pamet i pobili više od 15.000 civila; 1601 dijete...
Nego, nakon višednevnog slikanja ispred i u hodnicima piramida, pa sve do Trebevića... popularni Nole je otišao na Palama, da u brlog zagrebe u temelje gdje je srpska genocidna hunta stvarala genocidnu tvorevinu.

Tu ga je dočekao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Inače, Dodik je kao i Nemanja Kusturica konvertirao u svesrpstvo. Time, iako nije pravi Srbin, ali jeste prvi Srbin koji je znao ko su srpski ratni zločinci, Karadžić i Mladić, koliko je novca popljačkao Karadžić... da su obojica kukavice koji su se krili od sudske pravde, a trebali su (tada) odavno biti uhapšeni i da u Haag odgovaraju za genocid nad Bošnjacima i rušenje bosanskih gradova. Iz svih tih izjava političkog uspona Milorada Dodika je poznata ona čuvena njegova izjava na Hayat TV, "da dobro zna, da je u Srebrenici počinjen genocid"!!!

Odavno sam rekao da je Dodik najbolji srpski političar. Prvi je javno priznao genocid!!! To jeste bitno, kao i sve što je sa svojom strankom uradio za jačenje institucija države Bosne i Hercegovine, put ka NATO-u i EU. Sve mimo toga, Dodikove izjave ne treba uzimati za ozbiljno, jer da bi se održao na vlasti, mora velikosrpsko izborno genocidno stado držati na velikonacionalističkoj vijagri. Bar do onog momenta dok mu ne dođu glave. Zna se kako to Srbi rade sa svojim liderima. On će biti samo još jedan u nizu na srpskoj brojanici.

Zato svaki srpski političar, ali i oni koji su u vrhu SANU i SPC, ne isplati im se govoriti istinu. Može im za istinu otići glava. Zato su predani laganju i petljanju više nego otac nacije Ćosić... Nije čudo što su se u balkanskim narodima udomaćile krilatice, “Lažeš ko Ćosić" i "Lažeš više od Ćosića”. Tako da nije čudo što srpske ratne zločince, nakon što su ih uhapsili i predali međunarodnim sudovima, zatim su osuđeni za genocid i etničko čišćenje na doživotne robije, sada ih iz navodnog sažaljevanja promoviraju u srpske ‘eroje, dijeleći im krvave ordene i lente genocidne tvorevine, koja je, dok je vijeka i svijeta najveća bruka i sramota srpskog naroda.Između dva genocida, nekoliko dana nakon 11. jula - obilježavanja 25. godišnjice srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i nekoliko dana prije 20. jula - 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Prijedora, Milorad Dodik je okitio krvavim ordenom i Novaka Đokovića. Možda Đoković nije svjestan Dodikovih podlih namjera, ali neka zna da ga je iz ordena i lente po rukama poprskao krvlju nevinih žrtava genocida. Đoković treba biti svjestan da je isti ovakav krvavi orden dodijeljen srpskim ratnim zločincima, ujedno najvećim zločincima današnjice:
- Radovan Karadžić,
- Biljana Plavšić,
- Mimčilo Krajišnik,
- Slobodan Milošević,
- Nikola Koljević,
- Patrijarh Pavle,
- Vojislav kalašnjikov Koštunica,
- Četnički vojvoda Tomislav Nikolić, Boris Tadić, Ana Brnabić i druge velikosprske ublehe.
Time je Novak Đoković, kao sportista sa vrha svjetskog trona, umjesto da odbije krvavi genocidni orden i da ga uvrste u krug genocidne hunte, on je javno urinirao na svoj svjetski sportski uspjeh, na sve sportske pobjede i na sva sportska šampionska i druga priznanja. Tako je srpski Nole iz paljanskog brloga popišao samog sebe na svjetski tron. Doduše i Svjetski teniski savez treba reći svoj stav, jer ovo ne smije proći nezapaženo! Potrudit ćemo se da ne bude tako!Ostali prilozi:
» BLASFEMIJA (NE)P(R)OSVEĆENIH SVEŠTENIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2021 12:59
» TRI BOSANSKA PRAVCA DJELOVANJA NAKON PRESUDE MLADIĆU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. June 2021 03:04
» NASLIJEĐE PRESUĐENOG POGLAVICE
Mesud A. Ramić | 11. June 2021 03:02
» KONAČNI PORAZ SRPSKE POLITIKE U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2021 15:18
» MLADIĆ I KARADŽIĆ SU PRESUĐENI NA DŽIVOTNI ZATVOR, A ŠTA JE SA RS?
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 08. June 2021 20:18
» ZLOČINI BEZ KAZNI
Velija Murić | 08. June 2021 03:08
» PREDNOSTI DIJALOGA
Mesud A. Ramić | 07. June 2021 20:13
» KO NEMA OBRAZA, ON JE BEZOBRAZAN
Sead Zubanović | 04. June 2021 15:03
» PROPUŠISMO!
Esmin Frljučkaj | 03. June 2021 00:53
» USVAJANJE REZOLUCIJE O SREBRENICI – NAŠA NUŽNOST
Nebojša Mrvaljević | 02. June 2021 20:27
» JESMO LI SPREMNI ZA NOVI STRELJAČKI STROJ?!
Mehmed Meša Pargan | 02. June 2021 14:02
» „PAMETNA“ MOĆ RUSIJE I TURSKE U BIH: IZAZOV ZA EU?
Mr. Kenan Kadić | 01. June 2021 18:36
» JER ME SE TIČE
Mesud A. Ramić | 31. May 2021 15:02
» SARAJEVSKA LEGENDA O „SEDMORICA BRAĆE“ („SEVEN BROTHERS“)
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. May 2021 19:07
» BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
Elmedina Muftić | 29. May 2021 15:07
» NAMEĆU IM DRŽAVU KAO MAĆEHU
Dr. Sefer Međedović | 28. May 2021 15:51
Ostali prilozi istog autora:
» SARAJEVSKA VIJEĆNICA
25. August 2020 15:10