Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada
ALEN ISLAMOVIĆ, NENO MURIĆ I GRUPA EUPHORIA PREDSTAVNICI BIH NA REGIONALNOM FESTIVALU
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov (direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević (direktor festivala „Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza (čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića, Sanju Doležal i dr.)...

Autor: Bošnjaci.Net | 17. May 2024. 15:05:01


SARAJEVO: U VIJEĆNICI ODRŽANA JOŠ DVA PREDIVNA KONCERTA AMIRE MEDUNJANIN
Nakon fantastičnog koncerta za 9. maj, kada su ulaznice podijeljene u rekordnom broju, Grad Sarajevo sa gradonačelnicom Benjaminom Karić je zbog velikog interesovanja organizovao ponovno druženje sa našom divom, danas u dva termina besplatno.

Autor: Bošnjaci.Net | 12. May 2024. 21:05:03


U POVODU GODIŠNJICE I SJEĆANJA NA HITMEJKERA IBRU MANGAFIĆA:  U ZENICI, 2. JUNA, ORGANIZIRA SE FESTIVAL KAPIJE SEVDAHA
- Festival ima za cilj očuvanje, unaprijeđenje i prenošenje naše tradicionalne narodne muzike na buduće generacije. Odrasla sam uz hitove Ibre Mangafića i drago mi je što ću biti dio ovog festivala i što ću pjevati hit „Zoro moja, zoro plava“. Ovo je najmanje što zajedno sa kolegama mogu učiniti za našeg velikana narodne muzike, – kaže Željka Jurišić.

Autor: Eset Muračević | 10. May 2024. 14:05:19


ART KUĆA SEVDAHA: U SEVDAHU DUŠA MOJA
Bit će to svojevrsno druženje sevdalija u okviru kojeg će, uz harmoniku Jasmina Ferhatbegovića, učestvovati članovi ovog agilnog udruženja: Zulfo Bota, Adnan Delić, Aldijana Dizdarević, Ifeta Doglod, Mesud Kreštalica, Elmedina Laličić, Mirsada Mekić-Čatić, Amir Musa i Azemina Likić.

Autor: Eset Muračević | 01. May 2024. 21:05:57


RADA KRIVOKAPIĆ RADONJIĆ DOBITNICA PRESTIŽNE NAGRADE ZA NAJBOLJEG SVJETSKOG MODNOG DIZAJNERA
Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj poslednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim.

Autor: B.net | 16. April 2024. 14:04:52


NA DAN ARMIJE RBIH: U BIHAĆU IZVEDENA „POEMA O BOSANSKOM BIJELOM ŠEHIDU“
– „Poema o bosanskom bijelom šehidu“, umjetnički doprinos memorijalizaciji i podsjećanju na žrtvu uleme koja je uz svoj narod proživljavala istu sudbinu, danas je, na Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, izvedena u Kulturnom centru Bihać.

Autor: MINA | 16. April 2024. 00:04:10


MAHER ZAIN ODRŽAO BAJRAMSKI KONCERT U SARAJEVU
Najveća zvijezda duhovne muzike, porijeklom Libanonac sa državljanstvom Švedske, Maher Zain gostovao je u Sarajevu. Puna dvorana Zetra je s njim neumorno pjevala više od dva sata njegove hitove, a sjani gosti na koncertu bili su Aziz i Ahmed Alili, Zejd Šoto, Mesut Kurtiš i Latif Močević.

Autor: Senzor.ba | 13. April 2024. 23:04:53


KONCERT MAHERA ZAINA U VELIKOJ DVORANI ZETRE U SARAJEVU 12.04.2024. U 20 SATI
Za sutra, 12. aprila najavljen je koncert Mahera Zaina u velikoj dvorani Zetre u Sarajevu 12.04.2024. u sa početkom u 20:00.
Dobitnik je svjetskih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo “Multi Platinum winning singer and songwriter.” i osoba koja je višestruko poznata svjetskim medijima uz apsolutnu dominaciju višemilionskih pregleda na digitalnim i društvenim mrežama.

Autor: Senzor.ba | 11. April 2024. 21:04:04


TUZLA: NA DAN ŠEHIDA IZVEDBA „POEME O BOSANSKOM BIJELOM ŠEHIDU“
„Ona je uvijek bila takva, jer je to izraz našeg duhovno-moralnog habitusa crpljenog iz izvora naše vjere islama. Agresori su ubili 115 imama diljem Bosne i Hercegovine, a nerijetko su stradale cijele porodice imama. U Srebrenici je ubijeno 27 imama od 54 koliko ih je za vrijeme agresije boravilo u Srebrenici. Naš imperativ je da kazujemo o imamima šehidima koji su dijelili sudbinu vlastitog naroda“, kazao je dr. Husić.

Autor: MINA | 08. April 2024. 20:04:51


NA DAN ŠEHIDA I DAN ARMIJE BIH: NOVE IZVEDBE „POEME O BOSANSKOM BIJELOM ŠEHIDU“
„Svako kazivanje o šehidima, pa i o imamima šehidima, bolna je istina koju moramo pamtiti radi naše budućnosti i stalno podsjećati na teške trenutke kroz koje smo prošli i prolazimo, podsjećati na najbolje od nas“, kazao je Hadžić.

Autor: MINA | 03. April 2024. 14:04:14


ILMA KARAHMET NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU PRIČA TUŽNU LJUBAVNU PRIČU KROZ PJESMU
"Pjesma ’Ne otvaraj mi kofer’ nosi jednu ljubavnu tematiku u kojoj će se, sigurna sam, mnogi uspjeti pronaći i emotivno povezati. Tužne ljubavne priče koje i sama mogu čuti kroz živote svojih najbližih, pa i mnogih kroz posao, su isprepletene u stihovima moje pjesme.

Autor: Bošnjaci.Net | 29. March 2024. 14:03:21


LATIF MOĆEVIĆ GOST NA KONCERTU SVJETSKE ZVIJEZDE MAHERA ZAINA U ZETRI
- Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast biti dijelom koncerta svjetske zvijezde kakva je Maher Zain. Osim toga, sretan sam da će se u Sarajevu desiti takav koncert svjetske produkcije, - kaže Latif Moćević.

Autor: Bošnjaci.Net | 22. March 2024. 12:03:07


CIJENIMO SVAKI TRENUTAK PROVEDEN SA VOLJENIM OSOBAMA
Poruka pjesme, koju smo dočarali i u spotu, jeste da cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama, te da nikada ne dođemo u situaciju da cijenimo stvari tek kada ih izgubimo. Važno je da cijenimo poklone koje nam Gospodar šalje i koje nam život donosi, da budemo zahvalni na svim blagodatima koje smo dobili od Boga...

Autor: Bošnjaci.Net | 11. March 2024. 13:03:54


KONKURS ZA NAJBOLJU KOMPOZICIJU U KATEGORIJI POP, ZABAVNE I MEDITERANSKE MUZIKE.
Slanjem kompozicija na konkurs, autori i izvođači, na organizatore festivala “BISER JADRANA 2024“, prenose pravo da sve kompozicije, bez dodatnih saglasnosti, mogu ustupati trećim licima na korišćenje, eventualno štampanje na nosačima zvuka i slike, ili zbog bilo kog tipa dalje distribucije. Za najbolje kompozicije, organizator će obezbijediti vrijedne nagrade i festivalska priznanja, u ukupnom iznosu od 10.000€.

Autor: Bošnjaci.Net | 04. March 2024. 18:03:49


PREMIJERNO PREDSTAVLJANJE HIMNE BIH U IZVEDBI SARAJEVSKE FILHARMONIJE
„Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, da niko u ovoj državi do sada nije uradio zvanični studijski i audio snimak himne. Zbog toga sam zaista ponosan, najprije na Sarajevsku filharmoniju, orkestar, dirigenta Emira Mejremića i sve one koji su otvorenog srca pristupili ovom projektu“, kazao je Švrakić.

Autor: Bošnjaci.Net | 29. February 2024. 17:02:54


Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif