Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Redakcija

Poštovani posjetioci,
Es-selamu 'alejkum!

Dobro došli na internet prezentaciju o Bošnjacima. Zelja redakcije web magazina Bošnjaci.Net je da se kako Bošnjacima tako i našim prijateljima, kao i onima koji bi više zeljeli saznati o bošnjackom nacionalnom bicu, prezentira naša historija, kultura, vjera, kao i politicka zbivanja medju nama. Naravno, ovdje cemo posebno prezentirati domovinu Bošnjaka Republiku Bosnu i Hercegovinu, kao i drevni Sandzak, Kosovo i sve druge prostore na kojima stoljecima zive dobri Bošnjani.
Helem, od vas cijenjeni posjetioci ocekujemo punu podršku i to ne samo sa posjetama, nego i sa aktivnim javljanjima, Što ce posebno doprinijeti kvalitetnom kreiranju Bošnjaci.Net. Zato, šaljite nam vaše priloge iz sredine u kojoj zivite. Ako ste u Bosni i Hercegovini ili pak u Sandzaku, Kosovu pišite nam o vašem rodnom zavicaju, a ako zivite u iseljeništvu pišite nam o zivotu, radu i organiziranosti Bošnjaka u tim gradovima, odnosno drzavama. Jer, ideja pokretaca Bošnjaci.Net je da "svaki naš posjetilac ujedno bude i naš dopisnik". Zato vas molimo odvojite malo vremena i pišite nam, šaljite nam interesatne tekstove, dokumente, stare i nove fotose.

Za sve vas koji imate afiniteta za pisanjem naša vrata su vam otvorena, zato ne oklijevajte javi te se sa prilozima o Bošnjacima, Bosni i Hercegovini, Sandzaku, Kosovu...
Takodjer isticemo, da ce web magazin Bošnjaci.Net nastojati da objavi materijale i istinu o svim genocidima i zlocinima koje su pocinjeni nad Bošnjacima od strane srpsko-crnogorskih i veliko hrvatskih fašista. Zato na vama je da ne drzite istinu u tajnosti, nego je kazite i drugima da se sazna istina o holokaustu i svim zlocinima koji su se desili nad bošnjackim narodom u toku krvave agresije na našu Domovinu.

Osnivač: Web magazine Bosniaks

Glavni urednik: Esad R. Krcić

Lektor za bosanski jezik: Šemso Agović

Uređuje redakcijski kolegij: Ferid Ferko Šantić, Muhamed Mahmutović, Azmir Salihović (sport), Midhad Ćehajić, Afan Pašalić.

Webmaster: Afan Pašalić [email protected]

Bošnjaci.Net KOLEGIJUM:
Dr. Ibrahim KAJAN, Željko MILIĆEVIĆ, Elmedina MUFTIĆ, Šemso AGOVIĆ, Dr. Suada DŽOGOVIĆ, Muhamed MAHMUTOVIĆ, Ferid Ferko ŠANTIĆ, Dr. Mirsad MUJOVC, Emir RAMIC, Dr. Ferid KUGIC, Omer POBRIĆ, r.a., Dr. Ahmed PASIĆ, Džana MUJADŽIĆ, Osman GUZINA, Ismet RAMLJAK r.a., Mr. Osman SOFTIC, Harun BISIC, Ibrahim REKOVIC, Dzevad IBISEVIC, Ismet MEDUNJANIN, Fikret ARTUKOVIC, Muharem OBRADOVIĆ, Meliha PIHURA, ...

SURADNICI:
Dino SARDI (Hrvatska, Slovenija i Italija), Milada MEDINIC (Kanada), Faila PASIC-BISIC (Slovenija), Stefan BALORDA (Svedska), Zulfo Bato SISIC (Njemacka), Fahrudin KLADNIČANIN (Sandžak), Camil SAHMANOVIC (New York), Mehmet KOCAK (Turska i Njemacka), Sade ALIC (Chicago), Senad GARIC (San Francisco), Amina BRKA, Sefkija RADONCIC (New York), Adan BALO (Svedska)

KONTAKT:
Bošnjaci.Net
Urednistvo za bosanski jezik: [email protected]

Urednistvo na stranim jezicima: [email protected]

Svako mišljenje autora tekstova i naših sagovornika nije i mišljenje Bošnjaci.Net kolegija i/ili ostalih suradnika!

Web magazin Bošnjaci.Net oficijelno je počeo sa radom 25. januara 2003. godine.

Copy right: Bez odobrenja autora i urednika strogo se zabranjuje kopiranje, umnožavanje, štampanje i publikovanje tekstova sa web magazina Bonjaci.net i Bosniaks.net. Svako kopiranje podliježe zakonskoj proceduri.

Redakcija!

Copyright © 2010 Bosniaks / Bošnjaci.Net. All rights reserved.


ENGLISH