Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DAN REINTEGRACIJE VOGOŠĆE I DAN NEZAVISNOSTI BIH BEZ SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 21. February 2021. 20:02:13
Vogošća, 23.02.1996. godine: „Tadasnji načelnik Muhamed Kozadra postavlja zastavu RBiH ispred zgrade Općine Vogošća“


Sabit Kobiljak sa svjim saradnikom Džaferom Devićem
Odigravanjem utakmca 23. malonogometnog turnira „Vogošća 21“, kojeg organizuju Općina Vogošća i JOB-Unija veterana, u Vogošći su započele aktivnosti vezane za obiljžvanje 23. februara-Dana reintegracije dijela Općine Vogošća u prostor Federacije BiH. Zbog epidemioloških mjera utakmce se odigravaju bez prisustva publike.

Dvije, ovogodišnje, Svečane sjednice, ona u povodu 23. februara-Dana reintegracje djela Vogošće u prostor Federacije BiH i 1.marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegvine, zbog provođenja mjera vezanih za suzbijanje pandemije Koronavirusa, neće se održati. Tih dana, samo će delegacije Općine Vogošća i Koordinacije boračkh udruženja ove lokalne zajednice, na Centralnom spomen obiljžju šehidima i poginulim borcima, na „Trgu branilaca Vogošće“, ispred Upravne zgrade Javne ustanove Kulturno sportski centar „Jasmin Isanović Žuti“ i Spomen obilježjima civlnim žrtvama rata i ubijenim logorašima, polaganjem cvijeća, odati poštu onima koji su u temlje nezavisne i Bosne i Hercegovine utkali svoje živote.

Udruženje boraca/branitelja, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ Vogošća i ove godine, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pod motom „Podigni zastavu“, pozivaju sugrađne da, kao domoljubi, 1. marta, na poslovnim i stambenim prostorima, prozorima, balkonima i jarbolima istaknu zastave Bosne i Hercegovine, kako bi doprinijeli jačanju patriotizma i svjesnosti o potrebi opstanka i postojanja naše domovine Bosne i Hercegovine.- Zastavi je uvijek mjesto na visini kako bi se slobodno i ponosno viorila, kaže Sabit Kobiljak, predsjednik „Patriotske lige“ Vogošća. Zato pozivamo građane da zajedno dignimo naše zastave slobode i bosanskog ponosa, dignemo zastave bosanskog prkosa, dignemo zastavu našeg identiteta, jer gubitak identiteta se plaća ropstvom a mi takvo nešto ne želimo.

Svoj doprins obilježavanju 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine dat će i Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća. Naime, ona je, tim povodom, objavila konkurs za najbolji prozno literarni rad na temu „Vrelo ljepote moje domvine“, na kojem mogu učestvovati učenci vogošćanskih Osnvnih škola. Stručna komisija će odabrati i nagraditi tri najuspješnija rada.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
Ostali prilozi istog autora:
» SPOMEN KNJIZI
23. April 2021 16:34
» PUNA SAM POZITIVNE ENERGIJE
16. April 2021 17:26
» DUBROVNIK GRAD NABOŽIĆKI
13. April 2021 18:32
» NAROD MOG VREMENA
18. March 2021 14:37
» DALEKO SI TI OD MENE
10. March 2021 14:40
» INSTITUT ZA TELEĆI JEZIK
04. March 2021 18:47
» SEVDAH I KLASIKA
21. February 2021 19:49