Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


EVROPA JE KUKAVICA
Procitaj komentar

Autor: Aziz Hurem
Objavljeno: 29. July 2022. 15:07:42
…, dugo se ne osvrću ni na šta, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sećaju ničeg što se desilo. Boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi …/M.S./

AZIZ HUREM: Uzalud je Evropljane uvjeravati da im od muslimana ne prijeti nikakva opasnost. Znadu oni da su muslimani bezopasni. Ali ne zato što ne mogu ili ne znaju da čine zulum drugome, nego zato što ih božija zapovijed i roditeljska besjeda sprečava u tome. Da nije tako zar bi danas bilo uopće kršćana/hrišćana u Bosni, Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj, … Stotinama godina su u ovim zemljama vladali paše i veziri, sultani i emiri po islamskim zakonima a kršćani, njihova prava, njihova imovina, čast, vjera … su bili zaštićeni.
Ako Evropa, a posebno EU, koja broji oko pet stotina miliona stanovnika strahuje od dva miliona muslimana koliko ih ima u Bosni, onda ste vi gospodo u Briselu i ostalim evropskim megapolisima jednostavno kukavice.

Često puta sam pomišljao - iako nisam želio vjerovati – da se svijet digao na noge / misli se na Evropu, Rusiju i Ameriku / da istrijebi iz Bosne i ono malo muslimana što je ostalo, a koje nisu uspjeli srpski ratni zločinci Karadžić i Mladić da pobiju, pokolju ili prognaju. Proglas i postavljanje na noge genocidnog eresa od strane međunarodnih faktora je bila samo jedna od etapa u komadanju Bosne, a progoni, genocidi, ubijanja i onemogućavanje povratka prognanim Bošnjacima je kidanje bosanskog tkiva. Na Koncu, svi oni ili uglavnom svi koji nam iz Evrope dolaze u pohode ko biva da riješe bosansku formulu su u biti vukovi u jagnjećoj koži i bjelosvjetski mešetari. Ta velika i zvučna diplomatska evropska imena i prije nego što pođu vrlo dobro znaju s kim će se susresti i uhvatiti u klinč. Ali prvo što nose u torbi su geografske mape i etničke karte i na jeziku je opcija: „ma dajte već jedanput podijelite se jer vidite da ovako ne može dalje i da tome nema kraja“ - a mi ćemo vama pomoći i u buduće čuvati i bit ćete sigurni i živjeti u miru. Dakle, hoće i žele da ispune Putinu ruske a samim tim i srpske želje s jedne i Tuđmanu i njegovim nasljednicima ostvare njihov plan s druge strane i naravno popeglaju cijelu Evropu kršćanskom peglom.

Kako stoji na početku u Mešinom citatu - da se Bosanci ne vole sjećati onoga što je bilo - A nije davno bilo kada je na bosanskoj zemlji nikla Hercegovina. I tada su sjeme joj donijeli Evropljni i zasadili - ubjeđujući Bosance da su njihove namjere dobre i da su došli da našu državu dovedu u red. I danas nam nakon stotinu i nešto godina kazuju istu priču. ("...... kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” Svašta! Uistinu, oni nered siju, ali to ne osjećaju.” - Kur'an)

I u Prvom i u Drugom velikom ratu i između ratova Bosni je život visio o koncu baš i upravo zbog onih i od onih istih koji su joj devedesetih stali nogom za vrat - a Evropa sjedila skrštenih ruku i još uz to i Bosancima svezala ruke. I onda, umjesto da probosanskim snagama pomognu svim sredstvima vojnim, diplomatskim, materijalnim, .... da sačuvaju državu i zemlju u granicama - oni sa dželatima otvorili nekakve pregovore i počeli se nagađat i trgovat po principu "neka drži šta je ko jamio".
I šta sad?

Kad viđoše i oni treći da se na pljaćki zulumu i lažima bolje živi i da se zločinac i dželat može "pretvoriti" u žrtvu onda rekoše pa ako oni tj. anamo oni imaju svoj dio kolača pored genocida, tolikih logora i masovnih grobnica zašto i mi onda ne bismo uzeli svoj dio?" A u tome će nam sigurno Evropa pomoči" jal 'vako jal 'nako.

Uzalud je Evropljane uvjeravati da im od muslimana ne prijeti nikakva opasnost. Znadu oni da su muslimani bezopasni. Ali ne zato što ne mogu ili ne znaju da čine zulum drugome, nego zato što ih božija zapovijed i roditeljska besjeda sprečava u tome. Da nije tako zar bi danas bilo uopće kršćana/hrišćana u Bosni, Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj, … Stotinama godina su u ovim zemljama vladali paše i veziri, sultani i emiri po islamskim zakonima a kršćani, njihova prava, njihova imovina, čast, vjera … su bili zaštićeni. Osim toga, pedesetak miliona muslimana u Evropi su već tu ali dominacija pripada onima pet stotina miliona. Pa zašto onda OHR na čelu sa Šmidtom želi da nametne novi Izborni zakon koji bi najviše pogodio Bošnjake. Pogodio bi i Hrvate tamo gdje ih ima vrlo malo ali oni Čoviću nisu bitni i on bi njih halalio i poklonio kao žrtveno janje za svoju moć poziciju i slavu. To vam dođe isto kada je zločinac Mladić granatirao Sarajevo pa izdao naredbu: „gađajte Velešiće, tamo nema puno naših“. Znači ima ih malo ali njih par stotina nije ni bitno zato što ćemo pobiti pet ili deset puta više Bošnjaka.

*****
Kao "stara kurva" kako je neki zovu - eto k'o biva nije znala da su Hrvatska i Srbija sa JNA direktni agresori - "To se mora da dokazati na sudovima". A te sudije će biti imenovane iz naših pravnih timova koji će opet suditi kako im mi kažemo. I samo sto se rat završio i to onako kako su oni htjeli - prigrliše se i počeše saradnju na svim poljima a one njima bliže primiše još u tu svoju bajnu Uniju. Da se Merkelova pitala i Srbija bi danas bila u tom stadu jer je ona posebno Aleksandra mnogo voljela.
Dakle, sva ova igra sa Bosnom je samo repriza onoga što je Balfour sa svojom deklaracijom i pukovnik Lawrence odigrali na Bliskom Istoku prije stotinu godina odnosno na kraju i poslije Prvog rata.

*****
Zar može biti slučajno ili sasvim stihijski i spontano da Njemačka u Merkelovskoj eri najedanput treba ne ograničen broj radne snage i da u svemu tome Bosanci imaju prioritet na radne dozvole.
I zar je sasvim slučajno da svi putevi iz Libije, Sirije, Afganistana vode pravo u Bosnu.
-----
„Pa ako okrenete leđa – a ja sam vam saopćio ono što vam je po meni poslano – Gospodar moj će umjesto vas narod drugi dovesti, i vi Mu ničim nećete nauditi; Gospodar moj zaista bdi nad svim." (Sura Hud 57 ajet).

VRHOstali prilozi:
» MOSTARSKA PRIČA ZA MALU DJECU
Mr. Milan Jovičić | 07. June 2023 17:53
» POSVAĐANA LJEVICA (11)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 06. June 2023 13:36
» UZALUD TROŠIMO DRAGOCIJENO VRIJEME
Mehmed Meša Delić | 05. June 2023 18:20
» SERŽO BRAMERC POD LUPOM SENKE NOŽICE I NINE KISIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2023 16:13
» ŠUPLJA MANTRA EDINA RAMULIĆA
Esad Krcić | 05. June 2023 15:26
» ČOJSTVO I JUNAŠTVO CRNOGORSKIH MATURANATA
Šemso Agović | 04. June 2023 17:55
» PROPAGANDA KLJUČ NACISTIČKOG USPJEHA (10)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 04. June 2023 17:48
» MOSTARSKI „PALESTINCI“ ĆUTE LI ĆUTE!
Mr. Milan Jovičić | 02. June 2023 21:06
» DARKO TANASKOVIĆ - OD SAMOZVANOG ISLAMOLOGA DO FALSIFIKATORA POVIJESNOG PRAVA BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. June 2023 16:32
» RAST LJEVICE (9)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 01. June 2023 16:21
» KRAJ DESPOTA IZ MOSKVE
Božidar Proročić | 31. May 2023 17:01
» ZAŠTO JE VAŽNA POBJEDA RECEPA TAYYIBA ERODOĞANA ZA BIH
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 29. May 2023 12:04
» NACIZAM NA DJELU - NAŠA BOSANSKO-HERCEGOVAČKA STVARNOST
Mr. Milan Jovičić | 29. May 2023 12:02
» U HISTORIJI SU ZAPISANI KAO ZLOČINCI, UZP...
Elmedina Muftić | 28. May 2023 12:18
» POLITIČARI TREBAJU SAVJETOVANJE I KONTAKT SA NARODOM!
Mehmed Meša Delić | 27. May 2023 20:04
» MUSLIMAN IMA KNJIGU, U NJOJ SVE PIŠE
Sead Zubanović | 22. May 2023 19:37
Ostali prilozi istog autora:
» ZEMLJO MAJKO ZA TOBOM ČEZNEM JAKO
22. November 2022 16:57
» ... […] ROBOVI BITI NEĆEMO
18. October 2022 17:08
» RASIZAM
15. June 2022 13:27
» KO JE KOGA PRAVIO?
01. June 2022 13:37
» MEZARI I MEZARISTANI
23. May 2022 18:11
» BAJRAMSKA BESJEDA
02. May 2022 00:44
» RASPUTIN
06. March 2022 23:14
» QUO VADIS, BOSNIEN?
28. January 2022 00:21
» PROSTITUCIJE REPUBLIKE SRPSKE
12. December 2021 15:01
» HOUSE OF ONE
30. November 2021 14:57
» I KAMEN BI ZAPLAK’O
13. July 2021 16:32
Ismetabanner1ad.jpg
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif