Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: Festival islama 2012
Manifestacija "Festival islama" u Bijelom Polju: Ramazan je najveća prezentacija slobode
„Mi Bošnjaci muslimani sa našom nacionalnom i vjerskom tradicijom nemamo se čega stidjeti. A vjerujte drugi imaju. Pa da im je pobrisati razne genocidne pohode iz svoje historije mnogo bi im lakše bilo. Mi nemamo šta da brišemo. I zato nemojte se osjećati inferiornim. Vi ste superiorni. Jer pripadate naciji i vjeri u kojoj se nemate čega stidjeti.
Zato budite odvažni. Nemojte izdati svog Stvoritelja. Mogu biti svi protiv vas, ako vas Allah ostavi onda ste propali. Ali ako vas On zaštiti neće vam moći ništa.“

Salahudin Fetić | 2012-08-04 00:41:20
Muftija Muamer ef. Zukorlić na manifestaciji "Festival islama" u Bijelom Polju
Taj ugovor je bio zalog da Bošnjaci daju glasove za nezavisnost Crne Gore. Bošnjaci su unijeli u nezavisnu Crnu Goru svoju historiju, teritoriju, sebe kao naciju i taj Ugovor o Sandžaku kao prekograničnoj regiji. Zato pozivam i prozivam i gospodina Mila Đukanovića i gospodina Rafeta Husovića kao potpisnike da ne sklanjaju taj sporazum već da ga ispoštuju. Također, od Vlasti u Crnoj Gori tražimo da Bošnjake općenito ne smatraju kao materijal za popunjavanje izvjesnih nedostataka u broju drugih nacija.

2012-08-03 09:09:29
Festival islama u Ribariću: Ramazan je prilika za potpuno čišćenje duše
Za Ribariće se čuje glas kako je ono poklopljeno, porobljeno, nema nikog ko slobodno misli i djeluje. Ja sam znao da nije tako, ali nakon ovog iftara svjedočim da nije tako. Moram kazati da prema ovom mjestu imam posebne emocije. Jer sam u ovoj školi četiri godine bio učenik, učio sve što se trebalo učiti, proveo jako divne trenutke, borio se za petice.

Salahudin Fetić | 2012-08-03 09:00:03
„Šta se dešava čovjeku bez Ramazana i posta? Dešava se da njegov stomak, njegov želudac, njegova biologija, tj. životinjska dimenzija u čovjeku toliko poazgini, ojača i nadjača onu njegovu ljudskost. I čovjek se pretvara u životinju. Toliko postaju gramzivi i pohlepni da počnu posezati za tuđim imetkom, obrazom, čašću, životom. Odatle se rađaju lopovi, kriminalci, korupcija i razne krvopije koje ljude uništavaju. Da, upravo iz tog ljudskog stomaka.

Mesihat.org | 2012-08-01 10:59:19
Festival islama u Novoj Varoši: Dolazak svakog od Vas govori o dobroti vaših duša, koju treba njegovati lijepom riječju na ovakvim manifestacijama – rekao je predsjednik Medžlisa Enis Rahmani
„Znam, vi osjećate da nemate potpunu slobodu ovdje u Varoši, kao i mi općenito u Sandžaku. Čim moraš da pripaziš gdje ćeš glasno nazvati selam a gdje nećeš, gdje ćeš ga nazvati a gdje nećeš, znači da nemaš slobodu. Ali, to što nemaš slobodu možda je do protivnika, a Boga mi je možda i do tebe. Zato, provjerite da li je do vas. Da li se ti, Bošnjače, muslimanu, odričeš slobode i tamo gdje ti ne zabranjuju. Ali, to ne možeš probati bez Allaha, džamije, džemata i posta. Ostat ćeš rob do vijeka, istakao je između ostaloga Glavni muftija Zukorlić

Salahudin Fetić | 2012-07-31 09:53:47
Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice, BKZ-a, BNV-a, CHR „Hajrat“, IKC „Altun alem“. Također među gostima je bio narodni poslanik Emir Elfić.

U ime domaćina skup je poselamio Aref ef. Duraković, glavni imam Medžlisa IZ Prijepolje.

Mesihat.org | 2012-07-30 07:59:13
Priboj na Limu
„Mi muslimani Bošnjaci imamo obavezu da čuvamo ono što je zajedničko a to je Islamska zajednica. Islamska zajednica jeste sviju nas bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Pribojci su potvrdili i opravdali svoju privrženost Islamskoj zajednici. Večeras na ovaj skup pozvali smo sve predstavnike bošnjačkih partija, nisu se svi odazvali.“ – rekao je između ostalog efendija Svraka.

Mesihat.org | 2012-07-29 17:50:50
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif