Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
AGRESIJA I AGRESIVNOST SPC-E
Autor: Muhamed Velić
Objavljeno: 01. October 2012. 15:10:32
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.sado (2012-10-03 20:08:19)
...nažalost, svjedoci smo kakvu je ulogu imala crkva u proteklom ratu, blagosiljanje "srpskih junaka" koji su izvršili najstravičnije ratne zločine....vjera je sasvim nešto drugo: humanost, tolerancija, dobročinstvo, plemenitost i druge ljudske vrline....bilo bi dobro da se bar neko usprotivio izvršenju tih zločina....
Dzematlija (2012-10-02 05:06:45)
Sto godina Ilmije: Tokom agresije na BiH ubijeno 97 imama

Objavljeno subota, 29 Septembar 2012 15:12

Sudbine stradalih službenika IZBiH u monografiji „Imami šehidi“ sakupio je šef Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta IZ BiH Muharem ef. Omerdić.

„Ono što sam zaključio tokom pripreme monografije jeste da su bošnjački imami dijelili sudbinu svoga naroda. Imami su svojim djelima potvrdili ono što su govorili i to im je bilo najvažnije. Tražili su od džematlija da se ponašaju kao vjernici i da crpe posljednje snage da bi sačuvali domovinu, a u njoj i sebe i svoju vjeru. U Prvom i Drugom svjetskom ratu stradalo je najmanje po stotinu imama, ali to nije zapisano i ne zna se ime nijednog od njih. Kada je započela agresija na BiH sebi sam dao u zadatak da u ime Boga sačuvam sve ono što će se desiti. Uradio sam monografiju o ulozi IZBiH u odbrani BiH, o imamima šehidima, a radim na monografiji o imamima koji su prošli kroz logore“, kazao je za agenciju Anadolija Muharem ef. Omerdić.

Zasigurno najpotresnija je sudbina Hasiba ef. Ramića kojeg su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) u maju 1993. godine zaklali u porodičnoj kući u Semizovcu kod Vogošče, zajedno sa suprugom i četvero djece. Prije brutalnog ubistva, srpske snage su zatočile Hasib-efendiju i teško ga mučili.

Pored Hasib-efendije tada je brutalno ubijena njegova supruga Šefika, te djeca Muhamed, Ahmed, Meliha i Amina. Zločinci su pred Hasib-efendijom i njegovom suprugom najprije zaklali njihovu djecu, a onda i njih. Najmlađu Aminu, koja je imala tek tri mjeseca, zločinci su zadavili.

Kada je mogao izaći iz Semizovca, Hasib-efendija je to odbio rekavši: "Dok je ijednog Bošnjaka u Semizovcu, ja ću ostati s njim!".


http://rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=15101:sto-godina-ilmije-tokom-agresije-na-bih-ubijeno-115-imama&catid=201:aktuelnosti-kat&Itemid=458

Dzematlija (2012-10-02 04:40:59)
Agresivna PC zeli mirne muslimane da bi lakse svoj bijes i mrznju prema njima iskalila, te da bi lakse i ne smetano izvrsili GENOCID nad Bosnom i Bosnjacima (kao 11 (jedanest) puta do sada)!

Vrijeme je da su Bosnjaci konacno svatili da moraju raditi na tome da sve stvari (polako al sigurno) stave na svoje mjesto.

Ocito je da gospodin Velic to zapravo i radi te da je PC postavio na mjesto koje joj i pripada, DA SE ZNA!

Aferim,