Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
POSLIJE ŠEST GODINA POLITIČKOM ZLOUPOTREBOM PROCES VRAĆEN NA SAMI POČETAK
Autor: Aldina Kardum
Objavljeno: 22. February 2014. 02:02:48
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Ozil (2014-02-26 14:18:38)
Ibrahime ima ljudi koji su uz tebe i dalje i istraj u svojoj borbi protiv ovog rezima koji je krivan i koji je i TEBI kao i drugim prvacima SDA nanio velike boli ali ste ipak istrajali i bravo samo tako dalje.
aleksa (2014-02-22 14:06:01)
Naravno,zar je neko zaboravio,da se kampanja protiv Muslimana neprekidno vodi i u Srbiji i u Crnjoj Gori i u Bosni i Hercegovini i svuda u svijetu.
Nevjernik ne voli vjernika-tu je sustina.
No,braco vjernici,samo nastavite svojim pravim putem,jer Allah pomaze one bogobojazne i strpljive.
EVO PRIMJERA br.2
Bosanska Dubica
Srpski mediji iz RS-a prave skandal zbog sabah namaza na graničnom prijelazu Gradina


srijeda, 19 Februar 2014 u 15:20 sati

Srpski mediji iz RS-a odavno su se specijalizirali u otkrivanju prisustva islama u zvaničnim institucijama Bosne i Hercegovine. Gdje god se pokaže i najmanji znak islama odmah se pali alarm. Procedura je uvijek ista. Nakon dobivene dojave sa terena ( zanimljivo je primjetiti da Srbi, uposleni u državnim institucijama odmah prijavljuju i najmanji znak prakticiranja islama kod muslimana, kao da svi djeluju po nekim strogim instrukcijama), srpsko novinarstvo kreće u sklapanje opasnih rečenica. Odmah zovu Dževada Galijaševića i priča može ići u eter.

Tako su novinari posebno ekstremnog lista Press ovih dana napravili skandal jer je izvjesni Sead Zahirović klanjao sabah namaz na graničnom prijelazu Gradina kod Bosanske Dubice. To što je spomenuti Senad Zahirović klanjao sabah namaz u jednoj od prostorija graničnog prijelaza bilo je dovoljno za srpske ekstreme iz Pressa da zagalame „ ovo je skandal". „Sead Zahirović koji, pored bh. državljanstva posjeduje i austrijske papire, u četvrtak ujutro pojavio se u svom vozilu na graničnom prijelazu Gradina. Među graničnim policajcima, inače, postoji praksa da ljudima koji zatraže korišćenje toaleta bude dozvoljena takva usluga. Međutim, Zahirović je od dežurnog policajca Mirnesa Vehaba, kojeg je, valjda, na osnovu fizičkog izgleda prepoznao kao svog "brata po veri", tražio polučasovno korišćenje službenih prostorija GP-a kako bi "u miru obavio sabah-namaz", piše ekstrem Boris Knežević. I ostatak teksta je sastavljen od sličnih besmislica. Novinarski ekstrem Knežević se potrudio da malo napakosti policajcu Mirnesu Vehabu, tako što ga je optužio da je član Facebook grupe „ koja daje punu podršku Šemsudinu Mehmedoviću".

Isti novinar , u istom stilu piše o velikom broju vehabija na Aerodromu Sarajevo. Naslov teksta sve govori „Vehabije kontrolišu aerodrom u Sarajevu"!

Klanjanje dnevnih namaza, nošenje hidžaba, nošenje brade, nazivanje selama, nošenje nedovoljno dugih hlača i slično, dio su poduže liste islamskih obilježja koje Srbi drže na oku. Ko god se od muslimana uposlenika ne stidi svoje vjere i otvoreno je prakticira taj će kad tad biti predmet opservacija velikosrpske propagande.

stecak (2014-02-22 11:40:59)
Izdrži još malo Ibrahim-bej, skoro smo pobjedil. Tvoja podrška raste a njihova podrška se smanjuje, nestaje. Znaš da ima mnogo onih koji nedaju da te slome. I nepravednu Crnu Goru če mo lomiti a tebe nećemo dati.
Hvala svim dobrim i pravednim ljudima koji na bilo koji naćin pokažu da su na strani pravde.
Posebno bi želio da svjedoci koji znaju i imaju što reći, ne šute više. Volio bih da se pojave i kažu samo istinu, ništa ni manje ni više. Nadam se ako Bog daa, da će imati snage i dati svoje učešće u korist pravde, dužni su to i pred Bogom i pred ljudima. Neka to što prije urade da ih se njihovi potomci ne stide.

Srečno Ibrahime Čikiću, uz tebe su pravedni i onaj jedini Najpravedniji.

Munir Mujezinovic (2014-02-22 11:31:53)
Ibrahime!Glavu gore, kao i do sada, pobjedit cemo ako Bog da.Mnogo je vise onih koji su za pravdu od ove sake jadnika koji su posli da se guse u nepravdi.
Pitao sam se i pitam, je li to moguce? Ocito je da jedan sistem (bolestan) kakav je u Crnoj Gori, moze ciniti nepravdu, kakvu cini Ibrahimu Cikicu. Hej, ljudi, ovdje sistem muci ni krive ni duzne one koje treba taj sistem da zastiti i reakcije nejma ili je vtlo mala, neznatna.Zasto, je li nas Svesnji nasom inteligencijom i pamecu izdigao iznad drugih bica na zemlji da bi razlikovali dobro od zla a mi? Je li ovaj nepravedni (svi znaju), sudski proces gospodina Ibrahima Cikica dokaz da medju ljudima ima i onih bez morala i inteligecije te rade za tudji nemoral i osteceni um. Pitam se gdje su oni pravedni sa zdravim moralom. Pitam se? Ali se takodje i zahvaljujem jednom broju koji se pojavio i glasno dao znak da je na strani pravde. Molim Svevisnjeg da se taj broj poveca a Ibrahimu Cikicu da snagu i da mu pomogne da podnese ovu nepravdu do odredjenog trenutka a on ce doci i pravedni ce biti pobjednici, insha Allah.