Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
BOŠNJAK KOJI JE PRODAVAO SEBE
Autor: Mr. Fatmir Alispahić
Objavljeno: 13. November 2014. 17:11:44
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2014-11-17 11:13:57)
evo ti jedan jugoslovenski ...na operaciji glave u Sloveniji nekome a kome drugom nego Muji_BOSANCU konzilij utvrdio da je "odrezao " malo vise mozga...I onda onako sramezljivo prilaze mu sa saopstenjem da su grjeskom eto odsjekli...A na to ce Mujo ko iz topa prije kraja saopstenja "- A CA SMITA VAZNO JE DA JE MENI LIPO...pa ti sad to razumi, moj Borane, ubila je tebe fjaka...
Boran (2014-11-16 18:41:17)
Oprosti @huso, ali tvoj nivo je vrlo malecki da bi shvatija moje komentare. Ništa ja ne vidin loše u prihvaćanju islama kada si okupiran stotinama godina. Eeeej stotine godina. To je 50 generacija otprilike. Evo i danas "srpska manjina" u Hrvatskoj traži "pravo" da ima "svoje" u Hrvatskoj policiji po onom ključu,onom "CERTIFIKATU/ATESTU o kojem sam pisao, a ti nisi shvatija. Tako je valjda i onda bilo za vrijeme turske okupacije i lakše se bilo zaposliti u državnim kancelarijama. U tim vremenima vrlo je praktično prihvatiti vjeru okupatora i imaš manje problema.Ja to poštujem, poštujem ljude iz tih vremena koji su prihvatili islam.
znam (2014-11-16 15:31:09)
Viševjekovna tuđinska vlast ostavila je ogromne posledice na Bošnjake, kao pojedinca tako i narod. Zabrinjava činjenica da istaknuti pojedinci, svjesni uzroka i posledica tog stanja svog naroda nanose mu smtonosne udarce ovakvim vrstma,,izdaja'' poput M.Selmovića, E. Kusturice idr. Oni su tipični primjeri kako žrtva obožava agresora, ili dželata. To je najteži oblik kada pojedinac oboli od inferiornosti da počinje obožavati pojedince i narode, koji su bili u ulozi agresora, osvajača ili dželata. Intelektualna elita u Bošnjaka treba da pojašnjava svom narodu te pojave i primjere opsjednutošću pojedinaca inferiornošću prema dugima, koja se ispoljava kao podaništvo ili obožavanje dželata..., kako bi se izašlo iz tog stanja i pošlo putem nacinalne, duhovne, državotvorne, ekonomske.... obnove Bošnjaka
huso75000 (2014-11-16 13:35:33)
Boran
E tvoja bolest i pocinje u nepoznavanju historije Bosne i nepoznavanju Islama a to je sadrzano u tvojoj recenici jugoideloskog SH imbecilstva "
" Ka u vrime okupacije turaka ovdje - lipo postaneš Musliman i imaš manje problema u životu. Nekako se sve vraća i plaća."
Islam nije prisila pa postoji izmedju slicnost sto te zbunjuje;Ova dva ateiste ialamskih imena i korijena da su muslimani vjernici ne bi ovo nikada ucinili za pare...

Boran (2014-11-16 05:31:33)
Je @huso75tisuća, najveći problem ovih prostora bivše velike i dobro skockane države je "naslijeđe jugoslavenstva" !! Koji je to zločin bija - živiti u Jugoslaviji i smatrati se jugoslavenom. Ka sada u Americi, ljube američku zastavu i lupaju se šakom u prsa da su amerikanci. A došli iz cilog svita i nemaju veze sa tim kontinentom, osim sa rođenjem.
Ima ovdje jedan moj prezimenjak - @pecanac, koji je Musliman !!
Kako prezimenjak četnika Koste Pecanca može biti Musliman ??
I kako ja sa tim prezimenom mogu biti Hrvat (od svoje 18.) ??
Kada je doša popisivač 1971. godine u naš stan, radi popisa stanovništva,ja imao 18 godina. Pita on mene za "nacionalnost", a ja zovem tatu i pitam ga : "tata što je ovo,kakvo je ovo pitanje" ?? Nikada se o tome nije u našoj kući pričalo. Kaže moj tata,kome su svi banditi pobili sve u kući : "Sine, rođen si ovdje, ovdje si prošao cijelo školovanje i prema tome si Hrvat" !? I meni to bilo normalno, tako sam se osjećao i ja tako kažem popisivaču. To bi trebao biti kao nekakav "ATEST" /"CERTIFIKAT"/ koji me je trebao štititi na ovom hrvatskom prostoru - ali JOK !! Kakvo štićenje i ko te šiša što imaš taj "certifikat" - i tako sam ja jedva izvukao živu glavu od 92. - 96., jedva. Skupilo se njih 20-ak 93. sa bezbol palicama i poslali najslabijeg da me provocira, vriđa, ne bi li ga ja opalija šakom (moga san ih 5-6 onda sravniti sa zemljom, u takvoj snazi san bija). Vidija ja kroz prozor "odbor za brojanje krvnih zrnaca" i lipo olabavija svoje mišiće i kako san ih zajeba odoše neobavljena posla.
Eeee sad, nisan ja od tog dana zamrzija Hrvate i Hrvatsku, još više san ih volija. U toj situaciji su mi pomogli ljudi/Hrvati i ovi divljaci nisu predstavnici moje Hrvatske. Sada te hrvatine pognu glavu kada prođu pored mene i sve gledaju kako ću pljunuti prema njima !!
Oću reći, ako mene ne štiti "CERTIFIKAT" koji je onda smisao tog
izjašnjavanja ???? Koji @huso75tisuća ?????
Ovi u tekstu što su se izjasnili suprotno "certifikatu/atestu" izgleda da su dobro odvagnuli - korist od tog "certifikata" !!!! Ka u vrime okupacije turaka ovdje - lipo postaneš Musliman i imaš manje problema u životu. Nekako se sve vraća i plaća.
Nema @@Meše ????
Ne šalje tekstove, ne javlja se aforizmima ????
Nema više - "umjesto komentara" ????

huso75000 (2014-11-14 09:01:28)
....POTPISUJEM!MS BOSNJACKA INSTITUCIJO!
PS.. ako medju nama jos ima sarajlica tuzlaka bosanaca, hercegovanaca jugoslovena a naslijedje jugoslovenstva su srbi i Rvati u nas onda su ljudi mozda jos po ocu srbi...neki jugo-komentatori tipa bazduljologije su u tom smislu karikaturalno na nasu adresu pominjali CACU (i kazane) nazalost.....