Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
PRESUDA IBRAHIMU ČIKIĆU
Autor: Akademik dr. Ferid Muhić
Objavljeno: 21. November 2014. 14:11:55
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Ozil (2014-11-22 13:26:42)
Ne znam da li je gospodin Cikic vec uputio tuzbu protiv drzave? Ali ako nije to sigurno treba uraditi i isto tako napraviti akciju potpisa u svim mjestima u Juznom Sandzaku da ga podrze svi oni koji misle da je drzava i vrh drzavni kriv sto je od zrtve napravio zlocinca sto je sramno.
AidaIdaAida (2014-11-22 11:16:36)
Odličan tekst. Svaka čast autoru.Allah da ga nagradi.Amin.

Izaslanik Evropske Unije je dolazio kod nas da pregovara sa Milom o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.Od čega zavisi dalji napredak Crne Gore ka Uniji. Milo mu je kazao da će ovaj problem biti riješen ako mu EU da pare. Što je i očekivano po njegovoj logici. Jer on opstaje na slobodi i funkciji zbog organizovanog kriminala, koji mu donosi ogroman profit.Pošto kontroliše svakog pojedinca i instituciju ucjenama i kriminalcima a one koji se odupiru podvalama i drugim pritiscima kao i ubistvima, on je siguran i može da pregovara za svoju korist. Ko pokuša da mu ugrozi izvor prihoda i osujeti korupciju i organizovani kriminal od kojih zarađuje i opstaje,taj se susretne sa surovošću „Informera“ kao vida najbrutalnije kampanje.Ibrahim Čikić je borac koji je i svjedok ratnih dešavanja.Trpi pritiske i napade kroz neosnovana suđenja.Ali, pošto sad nije opasan za Milov kriminal, on nije napadnut oružjem kojim je napadnuta Vanja Ćalović.Zato se mora paziti od "Informera", kad njegova borba stigne u fazu kad može da ugrozi Milov status. Allah da sačuva Čikića.Amin.

Boran (2014-11-22 05:07:07)
Tako je akademiče gospodine Muhiću. Tako je.
Pravdu svi vide jer je jednostavna i vidljiva prostim okom.
Ne sakriva se. Stalno izviri iznad poganog materijala koji je na nju nabacan!
Ibrahim će iz ovoga izaći kao pobjednik. Ne sumnjam u to.
Obrazovan je, normalan, pametan i što je najvažnije neće se predati.
Samo neka pazi na pokvarene kratke rokove žalbe i neka tjera uzbrdo.
Prema višem, pa još višem sucu (treba ispuniti sve mogućnosti u domaćem
pravosuđu) i onda zapapriti crnoj gori i otići na Sud za ljudska prava. I onda naplatiti sve svoje patnje. Dobro naplatiti od države.
---------------------------------
Zašto će pravda početi lakše pobjeđivati na ovim našim prostorima bivše
zajedničke dobro skockane velike države ?? Vrlo jednostavno !!
Krali su naši lopovi, krali. Bilo za krasti i ostati na vlasti !!
Ponestalo. Nema više ni za prosto funkioniranje državnog aparata, a kamoli za krasti. VELIKI NOVCI su u EU. Veliki. Ti novci sada financiraju to prosto funkcioniranje državnog aparata u svim državicama ovdje. Do njih se može doći samo sa zakonitim vođenjem države i uz poštivanje ljudskih prava. EU daje novce i stavlja nam PRAVILA pod nos. Lopovima je odzvonilo, a odzvonilo je i nečasnim sucima.
g. Čikić je i do sada mogao lako riješiti svoj predmet, ali nije dobio podršku nijednog jakog crnogorskog advokata. Neće banda ići protiv sebe. Sistem je to zatvoren, sistem koji postoji samo radi sebe. Koji se brani kojekakvim zakončićima za proceduru u nedogled. Po ovim zakončićima ljudski život je prekratak da se dođe do pravde. Po ovim zakončićima SUDAC je "samostalan u radu", eeeeej toliko samostalan da može i zakone i Ustav države baciti u smeće kada donosi presudu. Samo mu donesi EUR-e ili ga podsjeti da si mu zaposlio sina tamo na državnoj plaći i ODMAH će vratiti tu uslugu. Važnija je ta usluga od zakona i Ustava države. Tako funkcioniramo.
Evo je jučer osuđen DEKAN Osječkog Pravnog fakulteta.
Prodao je zakone i Ustav Republike Hrvatske za 2.000 EUR-a !!????
Eeeeeej, država nam vrijedi 2.000 EUR-a !!!!!!!
NIJE ZAVRŠIO U ZATVORU ?????
Zamijenjen mu je sa radom za opće dobro ?????????
Neće izgubiti titulu, neće mu pasti ni dlaka sa glave !!!????
A prodao državu za 2.000 EUR-a !!!!!
Kada privatnik, onaj koji ne prima plaću od države, zajebe državu za porez, dobije takvu kaznu da se nikada ne može oporaviti. A ovaj koji je prodao državu koja mu daje plaću - raditi će za "naše opće dobro" !!!!!!!??????? A njegov rad "za naše opće dobro" je bio njegov posao koji je trebao pošteno i u skladu sa zakonima raditi. Di je ovdje pamet i logika ?????

G. Čikiću,
kada ste već ovoliko prošli i izdržali sada pređite u kontranapad.Pravi siloviti kontranapad. Pripremite ubitačnu tužbu države. Tražite najmanje milijun EUR-a odštete.Najmanje. Pravda nema cijenu. U Americi se dobijaju stotine milijuna dolara odštete za banalne stvari jer je velika odšteta ŠTIT pravde. Za dobru tužbu države sa velikom odštetom nećete imati problema za naći jakog odvjetnika. Usredotočite se na veliku odštetu.
Kukanje prema nepravdi "ne dira" državu.
Ali kada bude morala platiti velike novce itekako će je dirati i boliti !!!!
Samo hrabro naprijed .... prama pravdi !!