Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Zločinac Radovan Karadžić je živio u Beogradu sa lažnim identitetom Dragana Davida Dabića i bavio se alternativnom medicinom
ZLOČINAC KARADŽIĆ U HAAGU TOKOM VIKENDA?
Autor: B.net
Objavljeno: 22. July 2008. 05:07:05

Zločinac Karadžić u novom i starom "izdanju"


Zločinac Karadžić proteklih godina radio je kao ljekar i liječio Srbe. Možemo zamisliti nakon "liječenja" kakvih će monstruma hodati Srbijom i Balkanom (EK)
Radovan Karadžić će biti izručen Tribunalu tokom vikenda ili početkom iduće sedmice, kaže portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine je gostujući u emisiji Uvećanje B92 kazao da ne može da precizira tačan datum izručenja uhapšenog zločinca, jer to zavisi od rokova koji će biti iskorišćeni prilikom odlučivanja o žalbi na rješenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Tribunalu, koju je najavio njegov advokat Svetozar Vujačić.

"Teško je licitirati baš dan kad će Karadžić biti isporučen. Rješenje o utvrđivanju identiteta je donijeto. Sada odbrana ima tri dana na žalbu, koju je advokat Karadžića već najavio. Nakon toga, Krivično vanraspravno vijeće ima tri dana da donese odluku na osnovu te žalbe, sve se završava sa potpisom Ministarstva unutranjih poslova. Realno je očekivati da to bude ponedjeljak ili utorak, a može biti i ranije - sve zavisi kada će zasjedati Vijeće", rekao je Vekarić.

Reuters: Brzo suđenje Karadžiću


Sudije Tribunala će pokušati da sprovede brzo suđenje Karadžiću i izbjegnu spore procese iz prošlosti, piše agencija Reuters.
Britanska agencija navodi procjenu eksperata da će glavni tužilac Serž Bramerc i njegov tim advokata nastojati da izbjegnu maratonsko suđenje kakvo je bilo suđenje bivšem predsjedniku Jugoslavije i Srbije Slobodanu Miloševiću koje je okončano prije vremena njegovom smrću u pritvoru.
Avril Mekdonald sa univerziteta Groningen, specijalista za procese Haškog tribunala, ocjenjuje da će kancelarija glavnog tužioca morati da sprovede brzo i efikasno suđenje s obzirom da je Tribunal suočen sa krajnjim rokom okončanja svih suđenja do 2010. godine, kada mu ističe mandat.
Mekdonald smatra da "suđenje ne mora trajati duže od godinu dana" i misli da će se sud truditi da brzo dođe do presude.
Ričard Diker, direktor međunarodnog pravosudnog programa Hjuman Rajts Voča, kaže da će dužina Karadžićevog suđenja zavisiti od tačaka optužnice na kojima tužioci budu odlučili da insistiraju, kao i na tome da li će Karadžić odlučiti da se sam brani.

"Uspostaviti kontrolu nad tajnim službama"

U istoj emisiji, novinar NIN-a Dragan Bujošević je ocijenio da je akcija hapšenja haškog bjegunca Radovana Karadžića trajala veoma dugo i vjerovatno je započeta za vrijeme vlade Vojislava Koštunice.

Bujošević smatra da je Karadžića uhapsio dio snaga bezbjednosti koji ga je prije toga skrivao, kao što je to bio slučaj sa prijethodnim haškim optuženicima.

"Da li će sada vlada u znak zahvalnosti, tim ljudima i sluzbi bezbjednosti koji su pomogli u hapšenju Radovana Karadzića da ih amnestira, za to što su ga skrivali toliko vremena. To je sada ključna stvar da li će službe bezbjednosti ostati onakve kakve jesu, očigledno da je ovo trenutak kada politčki vrh države može da uspostavi politčku kontrolu nad službama bezbjednosti", rekao je Bujošević.

Radovan Karadžić je živio u Beogradu sa lažnim identitetom Dragana Davida Dabića i bavio se alternativnom medicinom

Radovan Karadžić je živio u Beogradu sa lažnim identitetom Dragana Davida Dabića i bavio se alternativnom medicinom.
Na zajedničkoj konferenciji koordinatora Akcionog tima za saradnju sa Tribunalom Rasima Ljajića i tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića rečeno je da je Karadžić radio u jednoj beogradskoj privatnoj ordinaciji. Karadžić je uhapšen sinoć u Beogradu prilikom premještanja sa jedne na drugu lokaciju. Advokat tvrdi da je Karadžić uhapšen u petak, javljaju B92, Beta, Tanjug.

Vukčević i Ljajić rekli su da je akcija počela jučer popodne, a da su pripreme trajale duže. Oni su potvrdili da se Karadžić uglavnom branio ćutanjem, kao i da mu je uručena optužnica Tribunala.

Ljajić je rekao da je praćena grupa osoba za koje se pretpostavljalo da su bili u mreži Karadžića i da je on tako lociran. On je koristio lažna dokumenta na ime Dragana Dabića, a sam Karadžić nije državljanin Srbije.

Vukčević je rekao da je Karadžić bio vrlo uvjerljiv u skrivanju identiteta, bavio se alternativnom medicinom, tako je zarađivao, i radio je u privatnoj ljekarskoj ordinaciji. Ni zaposleni u ordinaciji ni njegovi stanodavci nisu znali njegov identitet.

Posljednje mjesto prebivališta bila je opština Novi Beograd. On se slobodno kretao gradom, pojavljivao se na javnim mjestima.

Oni su pokazali fotografiju na kojoj je Karadžić sa dugom sedom kosom, dugom sijedom bradom i brkovima, kao i naočarima.

On je uhapšen u okolini Beograda prilikom izmještanja s jedne na drugu lokaciju. Akcioni tim je čekao da se Karadžić premjesti da ne bi bilo žrtava, što je, prema njihovim riječima, bilo uspješno.

Oni su naveli da ne mogu više informacija da daju jer se još radi rekonstrukcija Karadžićevog kretanja, što se, možda, može koristiti u potrazi i za još dvojicom bjegunaca.

"Ovo pokazuje da mi ne biramo ni mjesto ni vrijeme za hapšenje optuženika. Postojao je međunarodni pritisak da se uhapsi Mladić, malo ko je očekivao hapšenje Karadžića, ali operativna saznanja dovela su do locirajna i hapšenja Karadžića", rekao je Ljajić.


Zločinac Radovan Karadžić je živio u Beogradu sa lažnim identitetom Dragana Davida Dabića i bavio se alternativnom medicinom


Karadžić (prvi s lijeva) kao Dabić na jednom predavanju o zdravom životu


Radovan Karadžić, koji se lažno predstavljao kao Dragan Dabić i nesmetano radio u jednoj novobeorgadskoj klinici kao ljekar alternativne medicine, najvjerovatnije je držao predavanja i radio kao saradnik časopisa “Zdrav život”.
Predstavljao se kao istraživač u oblasti psihologije i bioenergije pod imenom dr Dragan David Dabić.
Glavni urednik tog časopisa Goran Kojić nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje Dabićev identitet, navodeći da je šokiran činjenicom da je objavljivao tekstove čovjeka koji je optužen za najteže ratne zločine, javlja B92.
Kako je saopštio Savjet za nacionalnu bezbjednost, haški optuženik i bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić uhapšen je u ponedjeljak uvečer u akciji srpskih službi bezbjednosti. Zvanično, nije poznato gdje je uhapšen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da pripadnici MUP-a nisu učestvovali u lociranju i hapšenju Karadžića. Integralni tekst saopštenja iz Press službe predesednika Srbije glasi:

"Savjet za nacionalnu bezbjednost Republike Srbije saopštio je da je večeras akcijom srpskih službi bezbjednosti lociran i lišen slobode haški optuženik Radovan Karadžić. Karadžić je priveden istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, u skladu sa Zakonom o saradnji sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju".

Karadžić kaže da je uhapšen još u petak u autobusu na liniji Novi Beograd - Batajnica

Istražni sudija Okružnog suda vijeća za ratne zločine u Beogradu Milan Dilparić potvdio je da je saslušao Radovana Karadžića. Na pitanje da li je donio rješenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haškom tribunalu Dilparić je kratko odgovorio: "Sve je završeno".

Kako B92 saznaje, Radovan Karadžić na saslušanju nije negirao identitet.

Saslušanje Karadžića počelo je nešto poslje jedan sat po ponoći i trajalo je oko sat i po vremena u zgradi Specijalnog suda.

Advokat Svetozar Vujačić izjavio je da je Radovan Karadžić, prilikom saslušanja kod istražnog sudije Vijeća za ratne zločine, rekao da je uhapšen u petak u 21.30 u autobusu na liniji iz Novog Beograda za Batajnicu. Vujačić, koji je zastupao Karadžića, novinarima je pred Specijalnim sudom prenjeo Karadžićeve riječi da je od tada držan u pritvoru "u nekoj sobi".

Prema riječima advokata Vujačića, istražni sudija Milan Dilparić rekao je tokom saslušanja da je iznenađen tim podatkom i naveo da će Karadžićevi navodi biti ispitan, javili su u utorak beogradski mediji.

Vujačić je prenjeo riječi Karadžića da su mu prilikom hapšenja stavili "nekakav šešir na glavu", zbog čega ne može da zna ko ga je uhapsio. Prema njegovim rečima, Karadžić se pred istražnim sudijom branio šutnjom i da je cijeli slučaj ocjenio kao "farsu".


Konferencija za novinare nakon hapšenja
Advokat je naveo i da je Karadžić "odbio hranu", da je smršao, kao i da je smiren i staložen. On je izjavio i da je ljekar pregledao Karadžića i da je konstatovao da je zdrav.

Svetozar Vujačić je još rekao da će Radovan Karadžić biti u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda do izručenja Haškom tribunalu.

Kako je saopćio Savjet za nacionalnu bezbjednost, haški optuženik i bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić uhapšen je u ponedjeljak uveče u akciji srpskih službi bezbjednosti. Zvanično, nije poznato gdje je uhapšen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da pripadnici MUP-a nisu učestvovali u lociranju i hapšenju Karadžića.

Haški optuženik Radovan Karadžić će, nakon što je uhapšen, biti izveden pred istražnog sudiju Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, koji će mu, nakon utvrđivanja identiteta, uručiti optužnicu Haškog tribunala.

Prema proceduri, Karadžić se neće izjašnjavati o krivici pred domaćim sudstvom, već pred Tribunalom u Hagu.

Radovan Karadžić trenutno prolazi kroz postupak identifikacije, uključujući i DNK testiranje, a tokom noći sastaće se s istražiteljima, objavila je agencija Reuters. .

Istražni sudija ima rok od tri dana da donese rješenje o ispunjenosti prepostavki za predaju optuženika Tribunalu, a protiv tog rješenja može se izjaviti žalba u roku od tri dana.

O žalbi odlučuje vanraspravno vijeće u roku od tri dana. Prema zakonu, ne postoji pravo žalbe na odluku vanraspravnog vijeća, a konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde.

Haški tribunal od 1993. godine, kada je osnovan, podigao je optužnice protiv ukupno 161 osobe, od kojih su još dvije u bjekstvu: Ratko Mladić, komandant vojske Republike Srpske, i Goran Hadžić, nekadašni predsjednik Republike Srpske Krajine (RSK).

Željko Komšić: Velika stvar ne samo za BiH već i za pravdu u cjelini

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da je sasvim sigurno da je hapšenje Radovana Karadžića velika stvar ne samo za BiH već i za pravdu u cijelini.
Komšić je izrazio očekivanja da će veoma brzo biti uhapšena i preostala dva haška bjegunca Ratko Mladić i Goran Hadžić i istakao da svaki dan kašnjenja sa hapšnjem lica za ratne zločine u BiH predstavljaju gubitak za porodice žrtava i za pravdu.

On je na vanrednoj pres-konferenciji u Sarajevu izrazio zadovoljstvo hapšnjem Karadžića i konstatovao da je uhapšnjen jedan od najodgovornijih ljudi "za svo zlo koje se desilo tokom rata u BiH".

"Hapšnje Karadžića za budućnost BiH i regiona jeste zadovoljenje djelića pravde, jer je riječ o najodgovornijem licu za zločine u BiH", ocijenio je Komšić.

Na pitanje da li su moguće negativne imlikacije, Komšić je izrazio uvjerenje da neće biti ozbiljnih negativnih reagovanja ni u BiH ni u RS.

"Mislim da će i u BiH i u RS, a pogotovo srpski narod ovo hapšenje doživjeti kao svojevrsno olakšanje", smatra Komšić.

On je procijenio da neće biti posebnih refleksija na političku scenu u BiH, ali da u Srbiji, vjerovatno, hoće. Na pitanje da li smatra da je ovo hapšenje direktna posljedica izbora nove vlade Srbije, Komšić je odgovorio da ne zna da li je to baš tako, ali da je sve moguće. Komšić kaže da nije imao kontakte sa druga dva člana Predsjedništva BiH.

Haški optuženik Radovan Karadžić večeras je lociran i uhapšen - potvrđeno je iz Kabineta predsjednika Srbije Borisa Tadića, ali nije navedeno mjesto njegovog hapšenja.

Jutarnji list:

Spremao se na ljetovanje u Split

Komentirajući uhićenje najtraženijeg haškog bjegunca u specijalnoj emisiji HTV-a, u noći između ponedjeljka i utorka, Žarko Puhovski izjavio je da raspolaže pouzdanim informacijama kako je Radovan Karadžić ulovljen u Beogradu dok je pripremao svoje preseljenje na teritorij Republike Hrvatske.

Informacija se podudara s jednom od verzija beogradskog Pressa, koji javlja da su agenti srbijanske tajne službe (BIA) locirali Karadžića još u petak, a navodno je uhićen u autobusu prema aerodromu Batajnica. Navodno je namjeravao odletjeti u Split na ljetovanje. Prema drugim beogradskim izvorima, uz lažne dokumente, kod njega su doista zatečene putne torbe pune ljetne garderobe. (Jasna Babić/EPEHA)
Bivši predsjednik RS uhapšen je u akciji srpskih službi bezbjednosti, koje su ga locirale.

Karadžić se od 1996. krije, a poslednji put je viđen i fotografisan na Han Pijesku jula 1996. godine, nakon čega je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja Žena - žrtva rata

Karadžićevo hapšenje je dokaz da je Srbija izvršila agresiju na BiH

Bakira u Višegradu preživjela si genocid i bila zlostavljanja kako si primili vijest o hapšenju najtraženijeg ratnog zločinca Radovana Karadžića?
Komplet sam sva bila klonula jer me sve u momentu vratilo na ‘92 a posebno riječi "ako proglasite nezavisnost BiH nestat će Muslimani" - preživjela ponosna i prkosna što danas mogu planerima, podstrekačima agresije na BiH pogledati u lice i ispričati šta sam preživjela i vidjela.
Ako imamo u vidu procese u Haškom tribunalu i niske kazne, da li će pravda u slučaju zločinac Karadžić biti zadovoljena?
Pravda je i ovoga momenta jednim dijelom zadovoljena jer je ovo najbolji dokaz da je Srbija izvršila agresiju na BiH i genocide Bošnjacima. Vidite dali su mu utočište i napokon kada je NJIMA zagorjelo pod nogama uhvatili su monstruma i kasapina, odnosno jednog od planera agresije i genocida.
Da li se napokon u Srbiji nešto kreće u pozitivnom smjeru?
Ne oni ostvaruju svoje programske ciljeve da uđu u evropske integracije. Popljačkano im ponestaje. Nadam se da će ubrzo nestati RS-a koji je stvorena genocidom, natopljen krvlju naših najrođenijim, i mojom mukom i patnjom.
Kada će uhapsiti zločinca Mladića?
Ako to bude htjela međunarodna zajednica mogao bi biti uhvaćen sutra. Ali bi najviše voljela da ne bude u onoj prljavoj i zločinačkoj uniformi bivše JNA. Nama žrtvama genocida i genocidne politike je DOSTA, nadam se da će bar onaj dio poštenog srpskog naroda shvatiti da je protiv BiH i Bošnjaka vođena i danas se vodi prljava četnička politika.
Nakon hapšenja zločinaca, šta i kako dalje sa genocidnonom tvorevinom?
Napokon MORA nestati genocidna tvorevina, sve što je silom uzeto mora biti vraćeno. (E. Krcić)

Murat Tahirović, predsjednik Saveza logoraša BiH

Sa presudom Karadžiću i Mladiću za genocid, sasvim je logično da bude ugašena genocidna tvorevina
Bošnjaci.Net su stupili u kontakt sa Muratom Tahirovićem, predsjednikom Saveza logoraša BiH i upitali su ga kako su u Savezu primili vijest o hapšenju najtraženijeg ratnog zločinca Radovana Karadžića, on je odgovrio: “Vijest je primljena sa određenom dozom sumnje, ali nakon utvrđenom činjenicnog stanja da je zaista uhapšen, smatramo to još jednom pobjedom istine nad zločinom“ – ističe Tahirović.
S obzirom da imamo u vidu procese u Haškom tribunalu i niske kazne, da li će pravda u slučaju zločinac Karadžić biti zadovoljena, Tahirović odgovara: “Samo hapšenja Karadžića ne znači ništa, ako se proces suđenja bude odugovlačio, kao u slučaju Miloševića. I zbog toga nema mjesta euforiji, već ćemo čekati reakciju haškog Tribunala a s tim u vezi je Savez logoraša BiH već uputio dopis glavnom tužiocu Serzu Bramecu, pismom u kojem se stavlja Savez na raspolaganje sa svojom dokumentacijom kao i sa molbom, da se proces Karadžića u mnogome ubrza u odnosu na druge slučajeve“.
Mediji objavljuju da se u Srbiji napokon nešto kreće, Tahirović tvrdi da se radi o „strahovitom pritisku Evropske Unije na Srbiju i skidanje vlastite odgovornosti Evrope za zločine počinjene u BiH“.
S obzirom da su sada oči uprte u zločinca Ratka Mladića i svi se pitaju kada će biti uhapšen, Tahirović kaže kada Evropska Unija izda nalog Srbiji.
Nismo mogli zaobići a da ne pitamo šta i kako dalje sa genocidnonom tvorevinom koja se “RS” zove, Tahirović naglašava: “Ne traba je spominjati, treba je ugasiti. A sa presudom obojici za genocid, sasvim je logično da bude ugašena“.(E. Krcić)

Emira Ramića, predsjednika UO KBSA povodom hapšenja Radovana Karadžića

Hapšenje Karadžića je jedini put za otkrivanje pune istine o agresiji na BiH i genocida nad Bošnjacima

Hapšenje Radovana Karadžića predstavlja snažan udarac praksi uživanja nekažnjivosti za najstrašnije oblike zločina protiv čovječnosti, koje svijet nije zapamtio od Drugog svijetskog rata, izjavi je Ramić za Bošnjaci.Net. Optuženik Međunarodnog krivičnog tribunala za ratne zločine na područiju bivše Jugoslavije za genocid, ratne zločine i zločin protiv čovječnosti u Bosni i Hercegovini, Karažić je personifikao nekažnjenost više od jedne decenije. Zato je njegovo hapšenje historijski trenutak za žrtve koje su čekale 13 godina da Karadžić bude izveden pred lice pravde.
Ovo hapšenje znaći i veliku nadu pobjedi istine i pravde i nudi veliku nadu žrtvama stravičnih zločina koji su se dogodili u slobodarskoj, ujedinjenoj Evropi u eri zaštite ljudskih prava i sloboda.
Potpuno ispravljanje nepravde za žrtve zločina koga je projektovao Karadžić biće tek poslije fer suđenja na Tribunalu u Hagu.
Za ustanovljavanje pune odgovornosti za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima i Hrvatima u BiH veliku prepreku predstvalja to što je bivši vojni komandant bosanskih Srba Ratko Mladić još na slobodi. Ali niko nije izvan dosega zakona i prije ili kasnije svi bjegunci će biti privedeni pravdi. (E. Krcić)

Predsjedništvo EU i Sarkozi pozdravili hapšenje Karadžića
Francusko predsjedništvo Evropske unije saopćilo je da hapšenje Radovana Karadžića predstavlja važnu etapu na putu približavanja Srbije Evropskoj uniji.

"Evropska unija pozdravlja hapšenje Radovana Karadžića, optuženog od Tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine“, stoji u saopćenju predsjedništva Evropske unije, poslije hapšenja bivšeg političkog vođe bosanskih Srba, javile su u utorak agencije.

"Ovakav razvoj situacije pokazuje riješenost nove vlade u Beogradu da doprinese miru i stabilnosti na Balkanu“, poručeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Francuske, koja se od 1. jula nalazi na čelu rotacionog predsjedništva Evropske unije.

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi pozdravio je "s velikim zadovoljstvom" hapšenje Radovana Karadžića i rekao da to ukazuje na "spremnost nove vlade u Beogradu da Srbiju približi Evropskoj uniji". "Ovo hapšenje, dugo očekivano, jasno odražava spremnost nove vlade u Beogradu da približi Srbiju Evropskoj uniji, doprinoseći miru i stabilnosti na Balkanu", navodi se u saopćenju Jelisejske palate.


  Dossier: Zločinac Radovan Karadžić
» PRAVDA JE ZAKASNILA, ALI NIJE OPOVRGNUTA, U BOSNI
David Scheffer | 26.03.2016 13:25
» NASTAVLJA SE UTAKMICA ZLA
Said Šteta | 26.03.2016 01:07
» KOLEKTIVNA ODGOVORNOST POSTOJI
Vijesti.ba | 25.03.2016 17:08
» PRESUDA NIJE PRAVEDNA, ALI IMA I GORE OD TOGA
Abdullah ef. Hodžić | 25.03.2016 16:42
» HAŠKI TRIBUNAL UVRIJEDIO ŽRTVE GENOCIDA
Elmedina Muftić | 25.03.2016 06:34
» PORUKA BOŠNJACIMA: UPAMTITE DAN PRESUDE KARADŽIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25.03.2016 06:12
» GOSPODIN SMRT
Nedžad Ahatović | 23.03.2016 19:16
» UVODNA RIJEČ BEZ KRVNIKA
| 03.11.2009 12:05
» PENTAGON STOJI IZA DOGOVORA O KARADŽIĆEVOM IMUNITETU
Nidžara Ahmetašević, BIRN | 08.08.2008 18:53
» KRAJ NACIONALISTIČKIH ILUZIJA
B.net | 27.07.2008 06:40
» MONSTRUM S PALA NIJE PREKASNO UHAPŠEN
Šemso Agović | 24.07.2008 09:17
» PRIČA O DRAGANU DABIĆU
Erna Mačkić, BIRN | 24.07.2008 08:56
» SRBIJA POD PRITISKOM ZBOG MLADIĆA
Fena | 23.07.2008 18:33
» DOBRO IZREŽIRANA (TEMPIRANA) AKCIJA
Mr. Haris Alibašić | 23.07.2008 12:58
» KARADŽIĆ IMA MNOGO TOGA DA ODGOVORI, ALI IMA I MNOGO TOGA DA KAŽE
Ambassador Muhamed Sacirbey | 22.07.2008 19:17
» VEKARIĆ: KARADŽIĆ U HAGU ZA VIKEND
Tanjug | 22.07.2008 12:47
» PJESNIK ČIJI SU STIHOVI PALILI GRADOVE
Ahmed Salihbegović | 22.07.2008 12:35
» TRAČAK NADE
Thorsten Denkler | 22.07.2008 08:03
» UHAPŠEN JE BALKANSKI HITLER
Dr. Ahmed Pašić | 22.07.2008 06:25
» UHAPŠENO ĐUBRE - KARAVANA PROLAZI
Željko Milićević | 22.07.2008 05:28
» UHAPŠEN ZLOČINAC RADOVAN KARADŽIĆ
Bošnjaci.Net | 21.07.2008 15:50

Ostali prilozi:
» RAFET HUSOVIĆ SE POVLAČI SA ČELA BOŠNJAČKE STRANKE I POLITIKE
Anadolu Agency (AA) | 28. February 2021 23:21
» MILO
| 16. February 2021 18:44
» MOSTARSKI „AUTENTIČNI“ SRBI, NA IZBORIMA
Mr. Milan Jovičić | 22. October 2020 15:04
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
Ostali prilozi istog autora:
» DAN GRADA SARAJEVA
06. April 2021 13:39