Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

"Radovan se iskreno plaši za Republiku Srpsku" - izjavio je Luka Karadžić
ZLOČINCU KARADŽIĆU OD VIKENDA TRAJNA ADRESA ĆE BITI - DEN HAAG
Autor: B.net
Objavljeno: 23. July 2008. 05:07:53

I TREBA TAKO: "Radovan se iskreno plaši za Republiku Srpsku. Drugim nečim nije opterećen. Očekuje porodicu da dođu da se vide", rekao je Luka Karadžić.Islamska konferencija pozdravila hapšenje

Organizacija islamske konferencije pozdravila je danas hapšenje bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića.
Ekmeledin Jasonglu, generalni sekretar organizacije koja ima 57 članica, odao je priznanje srpskim vlastima što su uhapsile Radovana Karadžića.
Jasonglu je ocijenio da je to "značajan korak da se zadovolji pravda za bosanske muslimane koji su bili žrtve kolektivnih ubistava i ratnih zločina", navodi se u saopćenju.
Generalni sekretar oragnizacije izrazio je uvjerenje da će biti uhapšeni i ostali ratni zločinci i da će započeti "doba pomirenja i mirnog suživota naroda na Balkanu".

Danilo Türk: Glavni arhitekta etničkog čišćenja

Slovenački predsjednik Danilo Türk ocijenjuje da je hapšenje Radovana Karadžića važno i za budući rad Haškog tribunala.
Predsjednik Slovenije Danilo Türk je jučer, u Ljubljani, pozdravio hapšenje haškog optuženika, Radovana Karadžića dodavši da se radi i o "važnom činjenju za međunarodno pravosuđe, za BiH, prije svega za žrtve i rođake žrtava etničkog čišćenja", ali i za budući rad Haškog tribunala.
"Glavni arhitekta etničkog čišćenja je sada uhvaćen i biće izveden pred sud. Njegovo hapšenje pokazuje da ruka pravde stiže sve, pa i one na važnim položajima. Zato to hapšenje ima značaj i za budući rad Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, gdje je bila podignuta optužnica i protiv sudanskog predsjednika Omara al Bašira", piše u saopćenju poslatom iz Türkovog kabineta.
"Za Srbiju ovo hapšenje predstavlja korak ka ponovnom uspostavljanju njene međunarodne verodostojnosti", zapisao je Tirk, dodavši da još dva počinioca teških krivičnih djela izbjegavaju ruku pravde i da Slovenija očekuje da će se Srbija pobrinuti za njihovo hvatanje, što će obezbjediti punu integraciju Srbije u evropske procese, smatra slovenački predsjednik Danilo Türk.
Istraga o lažnim dokumentima

Lična karta Radovanu Karadžiću na ime Dragana Dabića izdata je u Rumi, saznaje B92. Karadžić u Hagu možda već za vikend.
Policija provjerava ko je omogućio Karadžiću da preduzme lažni identitet, a provjerava i da li je Karadžić, kao prijethodno Stojan Župljanin, preuzeo identitet osobe koja je već postojala. Radovan Karadžić će biti izručen Tribunalu tokom vikenda ili početkom iduće sedmice, kaže portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.
Istraga bi trebalo između ostalog da odgovori na pitanje da li su dokumenta sa kojima je uhapšen Karadžić lažna, odnosno falsifikovana ili ne.
Da bi neko dobio ličnu kartu kao osnovni identifikacioni dokument potrebno je da priloži uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih i staru ličnu kartu ili drugi dokument koji se nadležnima dostavlja samo na uvid radi potvrde identiteta.
Prije nego što se lična karta podigne ostavlja se otisak jednog prsta desne ruke, po pravilu - kažiprsta.
Da bi neko u Srbiji regulisao prebivalište, mjesto na kome je namjeran da stalno boravi, potrebno je da ima dokaz o pravnoj osnovi korišćenja stana - ugovor o korišćenju stana, vlasnički list ili rješenje o kućnom broju.
Adresa prebivališta ili boravišta, kada je riječ o privremenoj promjeni mjesta boravka, unosi se u ličnu kartu.
Radovan Karadžić nije imao državljanstvo Srbije. Postavlja se pitanje da li mu je i ko pomogao da stvori lažni identitet, o čemu možete čitati u posebnoj vijesti.
Optužnica Karadžića tereti za genocid, umiješanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema Bošnjacima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata.

Karadžićev advokat isključio mogućnost da će sudu u Hagu biti isporučen za vikend

Advokat Radovana Karadžića Svetozar Vujačić najavio je danas da će se bivši predsjednik Republike Srpske pred sudom u Hagu braniti sam.
"Karadžić će u Srbiji imati pravni, odnosno stručni tim, koji će mu pomagati u odbrani, ali će se pred Haškim sudom braniti sam, kako to radi i Vojislav šešelj", kazao je Vujačić novinarima ispred Specijalnog suda.
On nije isključio mogućnost da će Karadžić sudu u Hagu biti isporučen za vikend, kako je to najavio portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić, i naglasio da će žalbu na rješenje istražnog sudije o ispunjenju uslova za Karadžićevo izručenje Hagu podnijeti u petak 25. jula.
Vujačić je objasnio da to radi kako bi se odložilo izručenje, da bi na taj način pomogao porodici Karadžića da u pritvorskoj jedinici u Beogradu posjeti nekadašnjeg predsjednika RS.
On je podsjetio da je istražni sudija dao dozvolu da porodica posjeti Karadžića, ali da visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Miroslav Lajčak to koči.
Uži članovi Karadžićeve porodice, koji žive u Bosni i Hercegovini, nemaju putne isprave i bez odborenja Lajčaka ne mogu da napuste zemlju.
Ponovivši tvrdnju da je Karadžić uhapšen u petak 18. jula, Vujačić je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv osoba koje su učestvovale u hapšenju i koje su ga držale do ponedjeljka, kada je predat istražnom sudiji.
Karadžić je juče zahtijevao da bude obrijan i ošišan, kazao je Vujačić.
Ispred Specijalnog suda situacija je mirna, a zgradu obezbjeđuju pojačane policijske jedinice žandarmerije.

Luka: Radovan je optimista

Luka Karadžić izjavio je da se izručenje njegovog brata Radovana Karadžića Haškom tribunalu očekuje u subotu.
"Radovan se iskreno plaši za Republiku Srpsku. Drugim nečim nije opterećen. Očekuje porodicu da dođu da se vide", rekao je Luka Karadžić.
On je naveo da je Radovan Karadžić iz pritvora beogradskog Okružnog suda poručio da će "sve biti u redu" i istakao da je Radovan optimista, "pošto je ovo već i kraj samog Haškog tribunala".
"Pitanje je da li će početi suđenje u ovoj godini. U sljedećoj godini ne mogu počinjati suđenja. Može se desiti da se isporuči nacionalnim sudovima uz prisustvo stranog sudije", rekao je Luka Karadžić, koji je juče posjetio brata u pritvoru.
On je istakao da je Radovan Karadžić ''optimista, ali je malo razočaran što se to desilo na ovakav način, jer, ipak, da je prošlo još ovo pola godine, da je bilo malo više mudrosti i strpljenja, sve bi drugačije bilo i za Republiku Srpsku i za sve''.
"Bog je uz nas. Vidjećete, pobijedićemo, nemojte se brinuti. Biće sve u redu", prenio je bratove riječi Luka Karadžić.
Radisav Karadžić, drugi brat Radovana Karadžića koji živi Podgorici nije htio da komentariše hapšenje svog brata.
On je rekao da je policija kasno u ponedjeljak uveče, nakon objavljivanja informacije o hapšenju Radovana Karadžića, napravila kontrolu u njihovom lokalu "Kula Karadžića" u podgoričkom naselju na Starom aerodromu.
"Legitimisali su goste, pogledali ima li što sumnjivo u lokalu i ništa drugo", ispričao je Radisav Karadžić.

Radovan Ljiljanu "varao" s Milom

Bivši lider bosanskih Srba i optuženi za ratne zločine Radovan Karadžić živio je u zgradi u Ulici Jurija Gagarina 267 u Beogradu, a osim lažnog identiteta, imao je i lažnu suprugu, piše danas beogradska štampa.
Misteriozna Mila, sredovječna crnka, kako navodi "Blic", pratila ga je na svim putovanjima i svim predavanjima gdje je držao lekcije o bioenergiji i zdravom životu.
Karadžić ju je predstavljao kao svoju suprugu.
Proteklih godinu dana bio je čest gost kafane "Luda kuća" u Novom Beogradu, gdje je pio šljivovicu i svirao gusle.
U kafani je praktično guslao ispod svoje i slike bivšeg komandanta vojske bosanskih Srba i također optuženog za ratne zločine, generala Ratka Mladića, koje se nalaze iznad šanka.
U lokalnoj prodavnici u Novom Beogradu pamte ga kao čovjeka koji nije trošio mnogo para, ali je imao običaj uvijek kada svrati kupiti balon od pet litara vode, voće i povrće.
Svoj neobičan izgled, gustu bijelu bradu, brkove i punđu iznad čela pravdao je pozivom.
Govorio je da mu kosa i brada služe da kroz njih prima energiju, piše list "Alo".
Poznanici kojima je predstavljao kao Dragan David Dabić nisu znali detalje o njegovom životu.
Karadžić im je samo govorio da ima sinove i unuke, ali nije želio otkriti gdje se školovao i na kojim je klinikama ranije radio.
Njegovi poznanici također tvrde da je Dabić, odnosno Karadžić, bio prijatan, šarmantan, kulturan i inteligentan čovjek, te im nije ni na kraj pameti palo da se iza velikih naočara i guste brade krije haški optuženik.
Dovoljno rječit i obrazovan, uspio ih je ubijediti da je ljekar, a da im pritom nije pokazivao diplomu. Pravdao se da je diploma kod njegove bivše žene u Americi, koja ju je konfiscirala poslije razvoda.
Beogradska štampa piše da je Karadžić uhapšen u autobusu 73, u Batajnici. Spekulira se i da je uhapšen u svom stanu u Novom Beogradu. Prema jednoj verziji, Karadžić je krenuo na more, a prema drugoj u banju Vrdnik.
Kao povod za njegovo lociranje i hapšenje navodi se spontani telefonski razgovor koji je Karadžić imao sa svojim sinom, a koji su "ulovile" službe bezbjednosti, odnosno Bezbjednosno-informativa agencija (BIA).

Zločinac Karadžić sa pratnjom genocidne vojske i policije

Zvornik: Plakati "Svi smo mi Karadžići" i "Uz tebe smo predsjedniče"

U Zvorniku su se pojavili plakati sa slikom uhapšenog haškog optuženika Radovana Karadžića na kojima je napisano "Svi smo mi Karadžići" i "Uz tebe smo predsjedniče".
Plakati su crno bijele boje i u toku je njihovo uklanjanje.
Načelnik Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimir Vidović kazao je da su plakati, nakon konsultacija sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini, fotografisani, te da je naloženo komunalnoj policiji da budu uklonjeni.

"FRONT" poziva Lajčaka da spriječi terorističke aktivnosti od strane Ravnogorskog četničkog pokreta

Udruženje građana „Front“ poziva visokog predstavnika Međunarodne zajednice i specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčaka da spriječi moguće terorističke aktivnosti usmjerene protiv građana BiH od strane Ravnogorskog četničkog pokreta u BiH.
Fašistička organizacija Ravnogorski četnički pokret javno je, putem današnjeg saopštenja za javnost, pozvala svoje članove i simpatizere na mobilizaciju u povodu hapšenja Radovana Karadžića i oslobađajuće haške presude Naseru Oriću, kako bi odbranili Republiku Srpsku, jer kako kažu „svi smo mi Radovan kad se Otadžbina brani“.
„Front“ stoga poziva visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da hitno zabrani rad dokazanoj fašističkoj i terorističkoj organizaciji Ravnogorski četnički pokret u BiH, kako bi se spriječila odmazda i sačuvali životi i imovina nesrpskog stanovništva u BiH.

Vujačić: Karadžić će se braniti sam, kako to na maestralan način radi i Vojislav Šešelj

Advokat Radovana Karadžića Svetozar Vujačić najavio je da će se bivši predsjednik Republike Srpske pred sudom u Hagu braniti sam.
"Karadžić će u Srbiji imati pravni, odnosno stručni tim, koji će mu pomagati u odbrani, ali će se pred Haškim sudom braniti sam, kako to na maestralan način radi i Vojislav Šešelj", kazao je Vujačić novinarima ispred Specijalnog suda.
On nije isključio mogućnost da će Karadžić sudu u Hagu biti isporučen za vikend, kako je to najavio Vekarić, i naglasio da će žalbu na rješenje istražnog sudije o ispunjenju uslova za Karadžićevo izručenje Hagu podnijeti u petak 25. jula.
Vujačić je objasnio da to čini kako bi se odložilo izručenje, da bi na taj način pomogao porodici Karadžića da ga posjeti u pritvorskoj jedinici u Beogradu, javlja B92.
Vujačić je podsjetio da je istražni sudija dao dozvolu da porodica posjeti Karadžića, ali da visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Miroslav Lajčak to koči.
Brat Radovana Karadžića, Luka izjavio je Tanjugu da je njegov brat zadovoljan tretmanom koji ima u protivorskoj jedinici Specijanog suda u Beogradu u kojoj je od ponedjeljka uvečer.
"Moj brat, advokat i ja nemamo ama baš nikakvih zamjerki na ponašanje zaposlenih koji su veoma korektni", rekao je Luka Karadžić, dodajući da očekuje da će i danas posjetiti uhapšenog brata.

Čestitke srpskoj vladi

State department navodi da je hapšenje Karadžića znak želje nove srpske vlade da sarađuje sa Tribunalom i ide ka evroatlantskoj budućnosti
"Čestitamo srpskim vlastima na hapšenju Radovana Karadžića, koji je bio u bjekstvu više od 10 godina", izjavio je na redovnoj konferenciji za štampu portparol State departmenta Gonzalo Gallegos .
Na pitanje da li su SAD pomogle vladi Borisa Tadića u hapšenju Karadžića, Gallegos je odgovorio da nema nikakvu informaciju o nekoj sličnoj pomoći.


E doktore, možda si i mogao ti da izdržiš ali mi više nismo mogli


Milorad Dodik: Vlada će pomoći porodici Radovana Karadžića

Premijer RS-a Milorad Dodik potvrdio je da će entitetska Vlada pomoći porodici uhapšenog haškog optuženika Radovana Karadžića, ukoliko ona to zatraži.
Foto: ReutersDodik je u izjavi banjalučkoj Alternativnoj televiziji rekao da porodica Karadžić ima pravo na pomoć koju su dobile i sve druge porodice haških optuženika.
Naveo je da su sada, hapšenjem Karadžića, stvoreni uvjeti da se to i realizira.
Karadžić istražnom sudiji: "Da sam izdržao do kraja godine"

Centralna tema novina, obrađena na velikom broju stranica, jeste hapšenje Karadžića, kao i gdje se sve kretao i kako je živio.
List "Blic" piše da je Karadžić uhapšen preksinoć u Batajnici u autobusu broj 73, da nije pružao otpor i da je tvrdio da se zove Dragan Dabić, ali da kod istražnog sudije nije negirao identitet. Izvor lista navodi da je u razgovoru sa istražnim sudijom rekao: "Eh, žao mi je samo što nisam izdržao do kraja godine. Haški tribunal bi do tada bio zatvoren i bio bih miran do kraja života".
"Blic" navodi i da je lociran prije mjesec dana i da je za to vrijeme promijenio četiri stana u Beogradu.
Također, Blic piše da je u posljednjih godinu dana redovno posjećivao jednu kafanu na Novom Beogradu gdje su se održavale guslarske večeri i gdje su držali uramljene slike Karadžića i Ratka Mladića. Vlasnik kafane tvrdi i da je Karadžić jednom svirao na guslama.
Karadžić je imao i svoj sajt na kom je ostavio i dva broja mobilnih telefona, pišu "Večernje novosti".
Na elektronskoj prezentaciji pod imenom Dragan David Dabić nudio je ljekarsku pomoć i tretmane za razne probleme: seksualne smetnje, depresiju, dijabetes, astmu, epilepsiju, autizam.
Sportistima, poslovnim ljudima, biznismenima Karadžić je sa svojim terapijama nudio rješavanje svih životnih teškoća, a njegova osnovna poruka sa sajta bila je - uvijek ima pomoći.

Ko koga laže: Karadžić se namjeravao uskoro predati

Haški optuženik Radovan Karadžić namjeravao se predati u januaru 2009. godine, jer je mislio da bi tada za njega bili nadležni sudovi u Srbiji, tvrde Karadžićev advokat Svetozar Vujačić i brat Luka Karadžić, prenosi FENA.
"Radovan bez ljutnje komentira uhićenje. Samo zamjera Borisu Tadiću što nisu pričekali tih pet-šest mjeseci koliko je bilo potrebno da Haški tribunal završi s radom, pa da mu se sudi u Srbiji. Mogli su ga uhapsiti, recimo, pola godine ga držati skrivenog, a onda mu suditi u Beogradu. Ne samo zbog Radovana, nego i zbog Srbije", kazao je Luka Karadžić "Večernjim novostima" od srijede.
Obojica u izjavama beogradskim medijima, koji se u srijedu opširno bave Radovanom Karadžićem i njegovim životom prije hapšenja, tvrde da je on uhapšen u gradskom autobusu kod Batajnice prošloga petka, te da je do ponedjeljka navečer držan na tajnoj lokaciji, ali to nije potvrdio niti jedan vozač autobusa na toj liniji, a Gradsko saobraćajno poduzeće Beograda osporilo je tvrdnje da je ikada izdalo mjesečnu markicu za prijevoz na ime Dragana Dabića.
Suprotno njima, glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić u utorak navečer je, gostujući na Televiziji B92, ponovio da je Karadžić uhapšen u ponedjeljak navečer, nakon čega je o tome ubrzo obaviještena javnost.
Mediji prenose izjavu Karadžićeva advokata Vujačića da će on tek u petak predati žalbu (uoči isteka trodnevnog zakonskog roka) na rješenje istražnog suca o ispunjenosti pretpostavki za izručenje, te najavu da će se pred Haškim sudom Karadžić braniti sam.
"Imat će samo četveročlani ili peteročlani savjetodavni tim u kojem ćemo, pored ostalih, biti ja i Kosta Čavoški, predsjednik Odbora za istinu o Radovanu Karadžiću. Ali, izvjesno vrijeme će potrajati dok u Republici Srpskoj ne prikupimo za obranu nužne dokumente", kazao je Vujačić u razgovoru za internet-izdanje njemačkog "Der Spiegela", što prenose beogradski mediji.
Vujačić, kako kaže, računa s time da će Karadžić "idućeg utorka ili srijede specijalnim avionom, praćen dvjema dodatnim letjelicama, biti prebačen u Den Haag", a Vekarić je u spomenutoj emisiji Televizije B92 kazao da bi njegov transfer mogao biti možda i tijekom vikenda, ovisno o tome kad će žalba stići do suda, koji ima trodnevni rok za odluku o njoj.
Karadžićev advokat tvrdi i da je Karadžić proteklih godina radio i na psihijatrijskim odjelima dvije velike beogradske bolnice, da je dvosobni stan koji su mu izdali "zemljaci koji žive u Londonu" plaćao 350 eura mjesečno, kao i da je na njegova predavanja o psihijatriji i alternativnoj medicini dolazilo i po 300 do 400 ljudi.
"Njegovo psihičko stanje je stabilno, ali je naravno razočaran. Planirao je predati se dobrovoljno u januaru 2009. godine. Tada bi se branio pred srbijanskim sudom, jer 31. decembra 2008. svi započeti procesi trebaju biti predani nacionalnim sudovima", kazao je Vujačić. On je, na pitanje o tome je li on odvjetnik i odbjeglom Ratku Mladiću i hoće li i on uskoro za Karadžićem, odgovorio: "Daj Bože da ga ne nađu".

"Drugi život" Radovana Karadžića

U očekivanju zvaničnih informacija, novinari domaćih i svjetskih medija pokušavaju da rekonstruišu kretanje Radovana Karadžića.
Hapšenjem Radovana Karadžića otvorena su pitanja gdje i kako se on skrivao 13 godina, o čemu nadležni državni organi najavljuju istragu. Akcioni tim za saradnju sa Haškim tribunalom za sada nije izašao u javnost sa mnogo detalja. Za to vrijeme, izuzetno veliki broj stranih novinara okupio se u novobeogradskim blokovima.
Najviše ih je zanimalo kako je svoje slobodno vrijeme provodio jedan od najtraženijih haških bjegunaca. Karadžić je dio svog slobodnog vremena provodio u kafani u blizini stana u kom je živio, u Ulici Jurija Gagarina 267.
U kafani pod imenom Luda kuća dominiraju upravo slike Radovana Karadžića i Ratka Mladića. “Vrlo učtivo je pitao da li može da sjedne da sluša gusle. Voli gusle, pa ga je to povuklo. Sjeo je na čelo stola, a mi smo ga sa oduševljenjem primili. Preko puta je bila njegova slika”, kaže vlasnik lokala Miško Kovijanić.
Interesantan je podatak da je Radovan Karadžić u svom “drugom životu” živio u skladu sa svojim ubjeđenjima "duhovnog istražitelja". “Više je dolazio u našu prodavnicu, tu je pazario skoro svakodnevno", navodi Kovijanić.
"Uzimao je obično kvalitetno voće i povrće. Uzimao je crno vino Medveđu krv. Uzimao je jogurt sa što manje masti i uzimao je vodu od 5 litara, obično. Ljutio se ako nema te vode i govorio: ‘Neću Vam više dolazit’”, kaže on.
“Stvarno idealan gost, miran tih. Dođe, sa svima normalno, za svakog ima lijepu riječ, pohvali. Bar što se mene lično tiče. Nekad, i kad problema imaš, zna da uteši”, kazala je konobarica Darka Raketić.
Zgrada u kojoj je Radovan Karadžić živio bila je pod opsadom novanara, tako da ni komšije više ne otvaraju vrata kada im neko zazvoni. Nasuprot njima, lokalni penzioneri su vrlo rado govorili za strane medije.
Saga o haškom optuženiku, koji se kao u holivudskom scenariju krio od vlasti, šokirala je strane novinare, koji su jutros prvi pojavili na vratima "Lude kuće".
Mediji spekulišu da je Radovan sa svojom novom saputnicom često izlazio u restorane. Navodno, njegovo omiljeno mjesto bila je jedna picerija u Zemunu. Međutim, zaposleni u toj piceriji kažu da ne znaju da je kod njih picu jeo najtraženiji haški bjegunac, javlja B92.


  Dossier: Zločinac Radovan Karadžić
» PRAVDA JE ZAKASNILA, ALI NIJE OPOVRGNUTA, U BOSNI
David Scheffer | 26.03.2016 13:25
» NASTAVLJA SE UTAKMICA ZLA
Said Šteta | 26.03.2016 01:07
» KOLEKTIVNA ODGOVORNOST POSTOJI
Vijesti.ba | 25.03.2016 17:08
» PRESUDA NIJE PRAVEDNA, ALI IMA I GORE OD TOGA
Abdullah ef. Hodžić | 25.03.2016 16:42
» HAŠKI TRIBUNAL UVRIJEDIO ŽRTVE GENOCIDA
Elmedina Muftić | 25.03.2016 06:34
» PORUKA BOŠNJACIMA: UPAMTITE DAN PRESUDE KARADŽIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25.03.2016 06:12
» GOSPODIN SMRT
Nedžad Ahatović | 23.03.2016 19:16
» UVODNA RIJEČ BEZ KRVNIKA
| 03.11.2009 12:05
» PENTAGON STOJI IZA DOGOVORA O KARADŽIĆEVOM IMUNITETU
Nidžara Ahmetašević, BIRN | 08.08.2008 18:53
» KRAJ NACIONALISTIČKIH ILUZIJA
B.net | 27.07.2008 06:40
» MONSTRUM S PALA NIJE PREKASNO UHAPŠEN
Šemso Agović | 24.07.2008 09:17
» PRIČA O DRAGANU DABIĆU
Erna Mačkić, BIRN | 24.07.2008 08:56
» SRBIJA POD PRITISKOM ZBOG MLADIĆA
Fena | 23.07.2008 18:33
» DOBRO IZREŽIRANA (TEMPIRANA) AKCIJA
Mr. Haris Alibašić | 23.07.2008 12:58
» KARADŽIĆ IMA MNOGO TOGA DA ODGOVORI, ALI IMA I MNOGO TOGA DA KAŽE
Ambassador Muhamed Sacirbey | 22.07.2008 19:17
» VEKARIĆ: KARADŽIĆ U HAGU ZA VIKEND
Tanjug | 22.07.2008 12:47
» PJESNIK ČIJI SU STIHOVI PALILI GRADOVE
Ahmed Salihbegović | 22.07.2008 12:35
» TRAČAK NADE
Thorsten Denkler | 22.07.2008 08:03
» UHAPŠEN JE BALKANSKI HITLER
Dr. Ahmed Pašić | 22.07.2008 06:25
» UHAPŠENO ĐUBRE - KARAVANA PROLAZI
Željko Milićević | 22.07.2008 05:28
» UHAPŠEN ZLOČINAC RADOVAN KARADŽIĆ
Bošnjaci.Net | 21.07.2008 15:50

Ostali prilozi:
» RAFET HUSOVIĆ SE POVLAČI SA ČELA BOŠNJAČKE STRANKE I POLITIKE
Anadolu Agency (AA) | 28. February 2021 23:21
» MILO
| 16. February 2021 18:44
» MOSTARSKI „AUTENTIČNI“ SRBI, NA IZBORIMA
Mr. Milan Jovičić | 22. October 2020 15:04
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
Ostali prilozi istog autora:
» DAN GRADA SARAJEVA
06. April 2021 13:39