Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Evolucija zločinca: U pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu
ZLOČINAC KARADŽIĆ OŠIŠAN, OBRIJAN I SPREMAN ZA 'AG
Objavljeno: 24. July 2008. 06:07:59

Evolucija zločincaIzdao ga brat po zločinu!


Pregledajte video zapis kako je Karadžić postao general bioenergetike


Za vrijeme bjekstva Karadžić je stigao da završi kurs bioenergetike i stekne titulu generala za otrove, zlato i pogodak minskih polja
Mina Minić, vlasnik te neobične škole, priča kako je jednog dana Dabić došao sa buketom cvijeća za njegovu ženu i zamolio da uči kod, kako ga je nazvao, maestra. Od tada je provodio i dane i noći kod čovjeka od koga je želeo da izuči zanat.
Zločinca Karadžića ošišali i obrijali u zatvoru

Skrivanje mi nije teško palo, osim razdvojenosti od porodice. Išao sam na tribine i stajao pred kamerama jer sam bio ubijeđen da me nikada neće otkriti. Isključujem mogućnost dojave jer niko s kim sam kontaktirao nije znao da sam Radovan Karadžić - rekao je juče haški optuženik svom advokatu Svetozaru Vujačiću, piše Blic.

Zločinac Karadžić, jedan od najtraženijih svjetskih bjegunaca ošišan je jučer i obrijan na svoj zahtjev, osjeća se odlično, ne žali se ni na šta i u ćeliji čita Bibliju. Ipak, odbija da jede, pije samo kiselu vodu koju mu donose čuvari iz kantine, a i dalje tvrdi da je uhapšen u petak. Karadžić je, inače, od ponedjeljka smješten u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda u Beogradu, gdje će, prema saznanju „Blica“, ostati sve do njegovog izručenja Haškom tribunalu u utorak ili srijedu. Pred Sudom u Hagu, Karadžić će se, kako se povjerio svom advokatu, braniti sam.

Lajčak: Sonja i Saša Karadžić imaće puno godina priliku da vide svoga tatu

Predsjednik Vlade Genocidne tvorevine Milorad Dodik lično je večeras zamolio visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka da ukine zabranu i vrati lična dokumenta članovima porodice Karadžić, koja im je oduzeo zbog 'osnovane sumnje da pripadaju mreži pomagača haškom optuženiku Radovanu Karadžiću'.
Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak izjavio je večeras da će odluku o oduzimanju ličnih dokumenata članovima porodice Karadžić promijeniti kada bude siguran da to neće pomoći mreži podrške haških bjegunaca.
Lajčak je ponovio da je odluku o oduzimanju ličnih dokumenata članovima porodice Karadžić donio zbog osnovane sumnje da su oni dio mreže podrške Radovanu Karadžiću.
'Ovu svoju odluku promijeniću kad budem siguran da to već neće pomoći mreži podrške haških bjegunaca', rekao je Lajčak gostujući u emisiji 'Telering' televizije OBN.
On je dodao da će Sonja i Saša Karadžić 'imati još puno godina priliku da vide svog tatu, što se ne može reći i za žrtve iz Srebrenice i mnogih drugih mjesta'.
"Treba da gledamo na tu sliku kakva ona jeste, a ne sad da je glavni humanitarni problem ove zemlje i ovog regiona kada će članovi porodice Karadžić dobiti svoje putne isprave', rekao je visoki predstavnik.

Još nepoznat datum Karadžićevog izručenja Hagu

Njegov advokat Svetozar Vujačić uporan je u namjeri da se izručenje što više odloži tako da će, kako najavljuje, u petak u pet do osam, pred sam kraj zakonskog roka, i iz pošte van Beograda Okružnom sudu u Beogradu poslati žalbu na rješenje o ispunjenosti uslova za izručenje Karadžića Haškom sudu. Cilj advokata Vujačića jeste da Karadžić ne bude izručen Tribunalu prije ponedjeljka.
Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić izjavila je u četvrtak za B92 da će takav redosljed događaja uticati na to da žalba na rješenje o izručenju Karadžića Haškom sudu bude razmatrana tokom sljedeće nedjelje, Fena.
"Krivično vanraspravno vijeće ima rok od tri dana da odlučuje po izjavljenoj žalbi. U ta tri dana, odnosno, čim žalba bude dostavljena, ona se iznosi sudiji izvjestiocu koji priprema predmet i u zavisnosti od toga šta je navedeno u žalbi da li je potrebno eventualno nešto pribaviti, će i trajati eventualno samo odlučivanje, odnosno sazivanje vijeća radi donošenja odluke po izjavljenoj žalbi", rekla je Ramićeva.

Buha: Radovan Karadžić je imao dogovor sa Holbrukom

Aleksa Buha, bivši ministar inostranih poslova Republike Srpske i blizak saradnik Radovana Karadžića, izjavio je da je Karadžić imao dva dogovora sa predstavnicima SAD da se povuče iz politike, a da zauzvrat Hag zaboravi na njega.
Buha je u intevjuu za "Večernje novosti" istakao da zbog toga nije vjerovao da će Karadžić biti uhapšen.
"Sa Ričardom Holbrukom dogovor je postignut u junu 1996. godine. Lično mi je to Holbruk potvrdio mašući papirom na kome je bio tekst Radovanove odluke sa potpisom. Potvrdio mi je i to da posle tog papira Srpska demokratska stranka može da ide na izbore u RS i da je za Radovana Hag prošlost", rekao je Buha.
On je dodao da je drugi sporazum postignut skoro godinu dana kasnije u Banjaluci.
"Tada je Madlen Olbrajt tadašnjoj predsjednici RS Biljani Plavšić potvrdila da Karadžić neće biti hapšen pod uslovom da žnestanež, ne samo iz javnog života nego i iz RS. On se tog dogovora pridržavao", naveo je Buha.

ZLOČINAC Ratko Mladić izdao ZLOČINCA Radovana Karadžića!

Web magazin Bošnjaci.Net je još jučer objavio vijest da je bivši lider bosanskih Srba i optužen za genocid i ratne zločine Radovan Karadžić uhapšen zahvaljujući informacijama koje je pružio bivši komandant vojske bosanskih Srba i također optuženi za ratne zločine, general Ratko Mladić, da bi spasio svoju kožu i izbjegao suđenje pred Haškim tribunalom (ICTY), piše "Daily Telegraph" (DT).
Međutim, čini se da će se to osvetiti Mladiću, obzirom da je Karadžićevo hapšenje samo povećalo pritisak na Srbiju da i njega uhapsi.
DT dalje navodi da je jedan izvor blizak njemačkoj obavještajnoj službi BND izjavio da Mladić sa svojim goniocima pregovora uslove za predaju i da je hapšenje Karadžića izvedeno uz pomoć britanske, njemačke i francuske obavještajne službe, kao i američke Centralne obavještajne službe (CIA).
Zapadnim vladama je veoma stalo da Srbija prevaziđe strahovanja da bi moglo doći do nemira zbog hapšenja Mladića, a također ih brine mogućnost da Srbija potpadne pod ruski utjecaj i dozvoli da se sfera utjecaja Moskve proširi do srca Balkana, piše DT.

Uloga stranih službi u hapšenju Karadžića

Stručnjak za evropska bezbjednosna pitanja Paul Beaver izjavio je da su osnovane spekulacije da su strane obaveštajne službe odigrale važnu ulogu u hapšenju bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića.
- Mislim da je sasvim jasno da operacije za hapšenje optuženih za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, kakve se odvijaju poslednjih desetak i više godina, imaju multinacionalni karakter, javlja Tanjug.
- Uopšte me ne bi čudilo da su srpske vlasti tražile pomoć od Amerikanaca ili Britanaca, na primer CIA ili MI6 kako bi ušle u trag Karadžiću, a zatim i generalu Mladiću, objašnjava za BBC Beaver.
On je mišljenja da nema sumnje da su njihovi ljudi (stranih obaveštajnih službi) na terenu, ali da je, kako je rekao najvažnija kompleksna i vrlo sofisticirana mreža za presretanje komunikacija elektronskim putem.
- Oni mogu da imaju uvid u telefonske razgovore, faksove, elektronsku poštu. Istovremeno, mislim da su neki ljudi, koji su znali da je Karadžić u Beogradu, da se bavi alternativnom medicinom, osjetili da je došao trenutak kada o tome mogu da progovore, objašnjava Beaver.
Na pitanje da su promene u srpskoj vladi i službi državne bezbjednosti omogućile prihvatanje informacija od stranih tajnih agencija, Beaver je rekao da je ranija vlada oklijevala da koristi informacije iz stranih izvora, kako ne bi uznemirila radikalne elemente unutar Srbije.
- Predsjednik Srbije Boris Tadić je mnogo pragmatičniji. Jasno mu je da za ulazak Srbije u Evropsku uniju Beograd mora da sarađuje sa međunarodnom zajednicom. Ovo je izvanredan primjer saradnje, rekao je Beaver.
On je objasnio da su Britanci i Amerikanci pružili informacije, koje su potom iskoristile srpske vlasti.
- Bilo je važno da operaciju izvrše srpske snage bezbjednosti, a ne britanski ili američki vojnici ili agenti. To pokazuje da je Srbija politički mudra, da je profesionalna i realna, ocjenjuje Beaver.
- Poslije Karadžićevog hapšenja, mislim da će srpske vlasti u saradnji sa Britancima i Amerikancima pokušati da uhapse i generala Mladića, rekao je on.

Svi su oni Karadžić

Premijer Genocidne tvorevine Milorad Dodik izjavio je 2005. da je Radovan Karadžić odnio oko 36 miliona maraka iz Narodne banke RS, a danas obećava pomoć Karadžićevoj porodici

"Postoje dokumenti o tome da je Karadžić u proljeće 1997. godine u torbi iz Banjaluke odnio 36 miliona maraka. Prvo je iz trezora Narodne banke RS uzeo apoene u vrijednosti od 28 miliona maraka, a drugom prilikom još osam. Tada je već bio smenjen i krio se od ruke međunarodne pravde", rekao je Dodik. I Biljana Plavšić ga je u svojoj knjiiz optužila za prevaru, nehumanost i neodgovornost.
Dodik je to rekao u intervjuu za Dnevni avaz 31. marta 2005. godine. Podsejćajući na te tvrdnje, list ukazuje da je Dodik obrazložio da to krivično djelo "nikada ne zastarjeva i ako neko hoće da pokrene istragu, može to i danas učiniti".
"Nedugo nakon ovog intervjua Dodik je sjeo u stolicu predsjednika Vlade RS, ali nikada od tada nije pokrenuo istragu o pljački novca za koju je tvrdio da posjeduje dokaze. Umjesto toga, danas obećava pomoć Karadžićevoj porodici", konstatuje Dnevni avaz.
U istom intervjuu Dodik je, odgovarajući na pitanje kada se može očekivati da Karadžić i Ratko Mladić napokon otputuju u Hag, odgovorio da "ne bi da bude vidovnjak u tom pogledu", ali da ono što zna jeste da to zavisi od organa vlasti, "prije svih, u Srbiji".
Inače, Karadžić je i tokom 80-ih optuživan za prevare. Zbog optužbi da je državnim novcem sagradio vikendicu na Palama, 1. novembra 1984. godine je otišao u sarajevski istražni zatvor, ali je, u nedostatku dokaza, pušten nakon 11 mjeseci.
U Sarajevu je 26. septembra 1985. osuđen na tri godine zatvora zbog pronevjere i prevare, ali kaznu nije odslužio.
Ko je izdao lične karte Karadžiću i Župljaninu?

Član Odbora za bezbjednost Skupštine Vojvodine Milan Đukić izjavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije morati da objasni pokrajinskom parlamentu odakle haškim optuženicima Radovanu Karadžiću i Stojanu Župljaninu lažne lične karte izdate u vojvođanskim policijskim stanicama.
"Kod područnih uprava MUP-a Srbije insistiraćemo da nas podrobno obaveste o tome, jer to što su Karadžić i Župljanin imali falsifikovane dokumente izdate u ovdašnjim policijskim stanicama ukazuje ne na pojedinačni problem već na sistemsku pojavu", rekao je Đukić za današnji broj novoadskog "Dnevnika".
Đukić, koji je poznati novosadski advokat, rekao je da su i Karadžić i Župljanin u lažnim ličnim kartama koristili identitete preminulih ljudi porijeklom iz BiH.
"To znači da im je neko pomaogao da nabave njihova osnovna dokumenta, poput izvoda iz matične knjige rođenih, ali je i činjenica i da im je neko ovde pomogao da dobiju državljanstvo Srbije", istakao je Đukić.

Timermans: Ništa bez Mladića u Hagu

Hapšenje Karadžića je samo jedna uspješna etapa u saradnji Srbije s Tribunalom, ali za Holandiju ostaje ključni dokaz te saradnje hapšenje Mladića...
24.07.2008. 13:11
Holandski ministar za evropske poslove Frans Timmermans izjavio je da je hapšenje Radovana Karadžića veoma važno, ali da će ocjena o punoj saradnji Srbije s Haškim tribunalom biti izrečena tek kada se pred sudijama nađe i Ratko Mladić.
- Hapšenje Karadžića je samo jedna uspješna etapa u saradnji Srbije s Tribunalom, ali za Holandiju ostaje ključni dokaz te saradnje hapšenje Mladića, istakao je on u intervjuu današnjem novosadskom "Dnevniku".
Prema riječima Timmermansa, Holandija nije zaboravila ni haškog optuženika Gorana Hadžića, a taj njen tvrd stav neće pokolebati ni eventualna pozitivna ocjena glavnog tužioca Tribunala Sergea Brammertza o odnosima Beograda i Haga.
- Mišljenje Brammertza je od velikog značaja za debatu Vijeća ministara vanjskih poslova, ali na kraju samo to tijelo može da donese političku ocjenu o daljim koracima (EU) koji se odnose na Srbiju, rekao je Timmermans.
Holandski ministar smatra da tu nikakvi kompromisi nisu mogući, jer je do toga već došlo prilikom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u aprilu ove godine.
- Puno puta su nam govorili da je apsolutno nemoguće da Mladić i Karadžić budu uhapšeni i da moramo da nađemo neki kompromis. Sada kada smo vidjeli da je to, ipak, moguće, želimo i više nego prije da vidimo Mladića pred sudijama, rekao je Timmermans.

Radovan Karadžić 2006. ljetovao na Čiovu

Haški optuženik Radovan Karadžić, koji je uhapšen dok se spremao na putovanje u Split, i ranije je ljetovao na splitskom području, piše Slobodna Dalmacija.
Listu je potvrđeno da je prije dvije godine pod lažnim imenom Dragan Dabić ljetni odmor proveo u unajmljenom apartmanu u Okrugu Gornjem na Čiovu.
Porodica koja mu je iznajmila apartman željela je da ostane anonimna, ali je potvrdila da su nakon vijesti o Karadžićevu hapšenja u liku muškarca sa sijedom kosom i bradom te naočarima s velikom dioptrijom prepoznali svog bivšega gosta.
Provjerom u knjigu gostiju našli su ime Dragana Dabića i ostali šokirani spoznajom da je u njihovoj kući uistinu boravio jedan od najtraženijih ratnih zločinaca.
Prerušeni je Karadžić, kako saznaje list, na Čiovu boravio desetak dana 2006. godine, a u apartmanu je bio sam. Ponašao se poput ostalih turista, izlazio je, šetao se i kupao na plaži u blizini apartmana.

Blic piše da je Karadžić
Uzeo identitet poginulog Srbina iz Sarajeva?

Radovan Karadžić imao je ličnu kartu na ime Dragan Dabić, izdatu u Rumi, a istražni organi sumnjaju da je najtraženiji haški optuženik uzeo identitet Dragana Dabića, koji je rođen 1954., a poginuo 1993. godine u Sarajevu, javlja srbijanski Blic.
"Još se provjerava da li je Karadžić na isti način kao i Stojan Župljanin preuzeo identitet mrtvog čovjeka preko nekog iz Republike Srpske. Provjeravamo i da li je pravi Dragan Dabić bio rezervista koji je stradao na ratištu - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.
Policija je u srijedu, istražujući kako je Karadžić dobio ličnu kartu, saslušala Dragana Dabića iz Rume, javlja Sarajevo-x.
"Policajci su došli oko 14.30. Pogledali su moju ličnu kartu, zahvalili mi se i otišli. Ništa mi drugo nisu rekli. Nemam ja nikakve veze sa svim tim što se dešava - kaže za "Blic" pomalo uplašeno pravi Dragan Dabić, penzionisani zemljoradnik i radnik kožarske industrije iz Rume. Ovaj Dragan Dabić je samo tri godine stariji od Radovana Karadžića (63), ali fizički ne liče.
Advokat Svetozar Vujačić, branilac Karadžića, kaže za "Blic" da zna da je njegov klijent imao ličnu kartu na ime Dragan Dabić i da je ona na vještačenju i da ne zna više ništa o tome.
Pravi Dabić: Ne ličim na Radovana nimalo

Dragan Dabić, čiji je identitet koristio lider bosanskih Srba i haški optuženik Radovan Karadžić, živi u Rumi, penzioner je i ističe da nema nikakve sličnosti sa Karadžićem.
Dabić je rođen 1942. godine, oženjen je, ima kćerku i sina i četvoro unučadi.
"To mi je jedina sličnost sa Karadžićem", kazao je on i naglasio da što se lika tiče - njih dvojica nemaju nikakve sličnosti.
"Doduše", kazao je, "imam brkove, ali ni nalik Radovanovim".
Dabić je potvrdio da ga opsjedaju novinarske ekipe otkako se saznalo da on postoji i da se Karadžić služio njegovim identitetom, ali je dodao da mu to uopšte ne prija.
Tanjug je Dabića "otkrio" poslije informacije, do koje je došao u MUP-u Srbije, da nisu tačne špekulacije medija da je Karadžić koristio identitet izvjesnog Dabića iz Sarajeva, preminulog 1993. godine.
Bivši lider bosanskih Srba i haški optuženik Radovan Karadžić, alijas Dragan Dabić, koristio je identitet živog čovjeka.
"Takav čovjek postoji, živ je, što znači da su korišteni dokumenti falsifikat", potvrdili su u službama MUP-a koje nastavljaju posao na utvrđivanju ostalih pojedinosti vezanih za identitet kojim se Karadžić koristio.
Niko nije kontaktirao SAD za nagradu za Karadžića
SAD niko nije kontaktirao sa informacijama o Radovanu Karadžiću koje bi ga kandidovale za nagradu raspisanu za hapšenje bivšeg lidera bosanskih Srba, rekla je danas agenciji Beta ataše za štampu ambasade SAD u Beogradu Rajan Haris.
SAD su raspisale nagradu za hapšenje terorista i osoba optuženih za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi. Za informacije koje bi dovele do hapšenja Karadžića, Ratka Mladića ili Gorana Hadžića SAD su ponudile nagradu do pet miliona dolara.
"U slučaju Radovana Karadžića, nemamo saznanja o nekom pojedincu koji bi mogao da dobije takvu nagradu", rekla je Haris i dodala da ambasadu SAD niko ko bi mogao da dobije nagradu, nije kontaktirao sa informacijama o Karadžiću.
Ona je navela da vlada Srbije ili neka vladina služba ne mogu da traže nagradu, jer su "nagrade za pravdu namijenjene nagrađivanju privatnih građana koji su dali informacije koje bi dovele do hapšenja traženih terorista, lica uključenih u finansiranje terorizma i ratne kriminalce".

Podaci o nagradama i traženim osobama mogu se naći na sajtu rewardsforjustice.net.

Od kada je program ustanovljen 1984. godine, vlada SAD je platila više od 77 miliona dolara za informacije koje su dovele do hapšenja više od 50 ljudi.

Profesor Bogoslovije Goran Radenković: Karadžić skrnavi pravoslavne ideale

Pojava Radovana Karadžića u liku hinduističkog gurua, kome nije stran molitveni put do savršenog božanskog mira koji isključuje sve ovozemaljske potrebe i prepušta se molitvenom tihovanju, u potpunoj je suprotnosti s njegovom političkom prošlošću, ocijenio je prof. Goran Radenković.
„On svakako nije molitveni tihovatelj, jer ovaj stepen duhovnosti zahtjeva visoke duhovne i moralne kvalitete“, rekao je Tanjugu ovaj profesor Bogoslovije „Sveti Sava“.
Prema njegovim riječima, to bi se moglo podvesti pod skrnavljenje vjekovnih svetih ideala koje nije lako dostići i kome u pravoslavlju teže monasi koji se posebno duhovno i tjelesno pripremaju za ovaj put približavanja i ulaženja u spokojstvo izvan materijalnog svijeta.
O tihovanju se može govoriti, ali spoznaja tog iskustva bliska je samo tihovateljima, među kojima su monasi manastira Ravanice, Gornjaka, Hilandara, koji jedino imaju pravo da pouče i upute vernike na put smirenja. Karadžić, koji je javno preuzeo ulogu savjetnika i iscelitelja pod imenom duhovnog istraživača Davida Dabića, nije štedio savjete, a ni svoje poznavanje suštine i značenja istočnjačke meditacije koja odgovara hrišćanskom isihastičkom molitvenom tihovanju, kao načinu za uspostavljanje unutrašnje duhovne ravnoteže.


  Dossier: Zločinac Radovan Karadžić
» PRAVDA JE ZAKASNILA, ALI NIJE OPOVRGNUTA, U BOSNI
David Scheffer | 26.03.2016 13:25
» NASTAVLJA SE UTAKMICA ZLA
Said Šteta | 26.03.2016 01:07
» KOLEKTIVNA ODGOVORNOST POSTOJI
Vijesti.ba | 25.03.2016 17:08
» PRESUDA NIJE PRAVEDNA, ALI IMA I GORE OD TOGA
Abdullah ef. Hodžić | 25.03.2016 16:42
» HAŠKI TRIBUNAL UVRIJEDIO ŽRTVE GENOCIDA
Elmedina Muftić | 25.03.2016 06:34
» PORUKA BOŠNJACIMA: UPAMTITE DAN PRESUDE KARADŽIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25.03.2016 06:12
» GOSPODIN SMRT
Nedžad Ahatović | 23.03.2016 19:16
» UVODNA RIJEČ BEZ KRVNIKA
| 03.11.2009 12:05
» PENTAGON STOJI IZA DOGOVORA O KARADŽIĆEVOM IMUNITETU
Nidžara Ahmetašević, BIRN | 08.08.2008 18:53
» KRAJ NACIONALISTIČKIH ILUZIJA
B.net | 27.07.2008 06:40
» MONSTRUM S PALA NIJE PREKASNO UHAPŠEN
Šemso Agović | 24.07.2008 09:17
» PRIČA O DRAGANU DABIĆU
Erna Mačkić, BIRN | 24.07.2008 08:56
» SRBIJA POD PRITISKOM ZBOG MLADIĆA
Fena | 23.07.2008 18:33
» DOBRO IZREŽIRANA (TEMPIRANA) AKCIJA
Mr. Haris Alibašić | 23.07.2008 12:58
» KARADŽIĆ IMA MNOGO TOGA DA ODGOVORI, ALI IMA I MNOGO TOGA DA KAŽE
Ambassador Muhamed Sacirbey | 22.07.2008 19:17
» VEKARIĆ: KARADŽIĆ U HAGU ZA VIKEND
Tanjug | 22.07.2008 12:47
» PJESNIK ČIJI SU STIHOVI PALILI GRADOVE
Ahmed Salihbegović | 22.07.2008 12:35
» TRAČAK NADE
Thorsten Denkler | 22.07.2008 08:03
» UHAPŠEN JE BALKANSKI HITLER
Dr. Ahmed Pašić | 22.07.2008 06:25
» UHAPŠENO ĐUBRE - KARAVANA PROLAZI
Željko Milićević | 22.07.2008 05:28
» UHAPŠEN ZLOČINAC RADOVAN KARADŽIĆ
Bošnjaci.Net | 21.07.2008 15:50

Ostali prilozi:
» RAFET HUSOVIĆ SE POVLAČI SA ČELA BOŠNJAČKE STRANKE I POLITIKE
Anadolu Agency (AA) | 28. February 2021 23:21
» MILO
| 16. February 2021 18:44
» MOSTARSKI „AUTENTIČNI“ SRBI, NA IZBORIMA
Mr. Milan Jovičić | 22. October 2020 15:04
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05