Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Slučaj crnogorski katili tuže žrtvu Ibrahima Čikića: Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju otkazalo ročište na neodređeno vrijeme
ČIKIĆ: OVAJ PROCES JE FARSA I ISKLJUČIVO SLUŽI ZA ZASTRAŠIVANJE EVENTUALNIH IBRAHIMA U CG
Procitaj komentar

Autor: Aldina Kardum
Objavljeno: 17. January 2011. 10:01:11

ČIKIĆ: Pravosudni organi Crne Gore nisu u stanju pronaći zločince Bukovice, pa vjerovatno poučeni tim iskustvom i svjesni da život Bošnjaka u CG ima određenu cijenu, zaziru od mog pojavljivanja na sudu
Danas, 17. januara t.g., pred Vijećem Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao sudija Rahmo Banda, na neodređeno vrijeme otkazano je ročište za navodnu klevetu protiv Ibrahima Čikića autora knjige “Gdje sunce ne grije”. Kao glavni razlog odlaganja današnjeg suđenja je neposjedovanje adrese i mjesta stanovanja Ibrahima Čikića. Simptomatično je da Ibrahim Čikić već dvadeset dana prije suđenja boravi u rodnom Bijelom Polju, gdje se inače odvija proces, te da je danas svo vrijeme bio u neposrednoj blizini suda, gdje je šetao i kahvenisao sa prijateljima. Ove činjenice govore da se radi o običnoj sudskoj farsi i da se sve ovo radi u cilju zastrašivanja hiljada Bošnjaka u Crnoj Gori koji su Ibrahimove sudbine.

Da podsjetimo, jedanaest dželata, trećerazrednih likova iz Čikićeve knjige “Gdje sunce ne grije” pokrenulo je krivični i parnični postupak tražeći 120 hiljada eura za duševne boli.

Nego, da je Crna Gora demokratska država, i da posebno ima demokratske kapacitete i nezavisno sudstvo specijalni tužioc za ratne zločine u CG morao je poslije 16 godina otvoriti istragu, pohapsiti nalogodavce i izvršioce zločina, izreći im primjerne kazne, uputiti javno izvinjenje žrtvi genocida Ibrahimu Čikiću, i isplatiti mu obeštećenje za produžene duševne boli, patnju i dodatno maltretiranje.

Neposredno nakon suđenja naš specijalni izvještač od Ibrahima Čikića je tražio da odgovori na kompleksno “sudsko pitanje”, kako to pravosudni organi na mogu da vas nađu? Čikić je odgovorio:
- Pravosudni organi Crne Gore nisu u stanju pronaći zločince Bukovice, pa vjerovatno poučeni tim iskustvom i svjesni da život Bošnjaka u CG ima određenu cijenu, zaziru od mog pojavljivanja na sudu, rekao je Čikić. Na pitanje kako kao žrtva vidi ovaj proces, između ostaloga, on je istakao:
- Ovaj proces je farsa i isključivo služi za zastrašivanje eventualnih Ibrahima u CG kojih je popriličan broj. Na kraju zločinci će se morati pomiriti sa istinom da ovaj posljednji zločin nad Bošnjacima nikada neće otići u zaborav. Moja knjiga će biti izvanredan povod za pisanje knjige za neke buduće generacije o čuvenom crnogorskom čojstvu i junaštvo, zaključio je Čikić, javlja specijalni Izvještač Bošnjaci.Net iz Bijelog Polja.

VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
» DEKLARACIJA "SVESRPSKOG SVETA"
Faktor.ba | 09. June 2024 17:08
Ostali prilozi istog autora:
» ZAGREBAČKI MIKA
26. September 2021 16:28
» PORODICA BABIĆ USELILA U NOVI DOM
22. October 2009 14:52
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif