Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Borci Armije RBiH i njihove porodice gladuju u državi za koju su se borili: Kupovinom prehrambenih artikla HOŠE komerca pomažete porodicu demobilisanog borca Dževada Bešića, pripadnika 7. muslimanske brigade
JA OVDJE KUPUJEM, KUPUJTE I VI
Procitaj komentar

Autor: Harun Hodžić
Objavljeno: 01. April 2014. 00:04:13


Napisano je desetine tekstova o kupovini domaćih proizvoda i kupovini u domaćim tržnim centrima. Svi manje-više znamo i razloge zašto to raditi. Jačamo naše proizvođače, punimo naš budžet, stimulišemo cijeli lanac od proizvođača do potrošača, a najvažnije ne idu naše pare u hrvatsku, srbijansku ili slovenačku privredu. Zato ja kupujem isključivo u "HOŠE komercu" jer su cijene najpovoljnije, radnici odišu zadovoljstvom i kažu da im plate ne kasne, ljubaznost na svakom koraku a na policama marketa HOŠE komerca možete naći sve naše domaće proizvode.


Namirnice

IMENJACI: Obilazeći ovu porodicu i uručujući im poklon vlasnika HOŠE komerca saznao jedan meni posebno drag detalj. Najstariji sin Harun Bešić koji je rođen 1994. godine za vrijeme agresije na R BiH dobio je ime po meni jer sam u to vrijeme bio musafir u kući oca Dževada Bešica kao pripadnik 7. muslimanske brigade.
Ali cilj ovog pisanja nije mi samo stimulacija kupovine domaćih proizvoda u domaćim tržnim centrima već jedan human gest vlasnika HOŠE komerca koji je nesebično izašao u susret da pomogne prehrambenim artiklima porodicu demobilisanog borca, pripadnika 7. muslimanske brigade Dževada Bešića koji živi u veoma teškim uslovima sa nemogućnošću zarade zbog povreda tokom rata i poslije rata na poslovima deminiranja.

Dževad Bešić živi u porodičnom domaćinstvu sa suprugom Nusretom i četvero djece (Harun, Nedim, Velid i Hana) od kojih je troje maloljetno. Najstariji sin Harun je završio srednju školu i bez mogućnosti upisa na fakultet zbog nedostatka finansijskih sredstava trenutno stažira u domovima zdravlja kao fizioterapeut. Iako su u veoma teškim socijalnim uslovima ne gube nadu u borbi za obezbjeđenje životne egzistencije. Porodica Dževada Bešića samo je jedan od primjera socijalnog stanja demobilisanih boraca Armije Republike BiH.

Stoga formiranje udruženja veterana 7. muslimanske brigade je neophodno kako bi se došlo do svakog pripadnika 7. muslimanske brigade kojima je bilo kakva pomoć potrebna od socijalne do pravne. Nužno je uz formiranje udruženja planirati i osnivanje fonda za pomoć ugroženim veteranima 7. muslimanske brigade. Očito da svi kojima je pomoć potrebna žive u agoniji nemoćni da obezbijede svoje osnovne potrebe.

Još bih napomenuo da sam danas obilazeći ovu porodicu i uručujući im poklon vlasnika HOŠE komerca saznao jedan meni posebno drag detalj. Najstariji sin Harun Bešić koji je rođen 1994. godine za vrijeme agresije na R BiH dobio je ime po meni jer sam u to vrijeme bio musafir u kući oca Dževada Bešica kao pripadnik 7. muslimanske brigade.

VRHOstali prilozi:
» GENERAL MEHMED ALAGIĆ – SMRT OD NEPRAVDE
B.net | 07. March 2024 14:06
Ostali prilozi istog autora:
» MOJE ISKUSTVO SA ZDRASTVENIM
03. June 2020 13:58
» DA LI JE PROŠLO VRIJEME GAZIJA?
28. January 2016 17:03
» NESALOMIVI DUH BOŠNJAČKI
16. March 2015 01:56
» LAŽNA VIJEST O MOJOJ POGIBIJI
22. February 2015 14:49
» DŽEPNI KUR'AN NAJBOLJI PANCIR
16. September 2014 00:00
» MORALO SE DALJE
03. June 2012 03:19
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif