Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Završna sudska riječ: Produženi crnogorski zločin genocida nad žrtvom Ibrahimom Čikićem
DA LI ĆE CRNOGORSKI SUD OSUDITI IBRAHIMA ČIKIĆA ZA NAPAD NAD DUBROVNIK, VUKOVAR, SARAJEVO, SREBRENICU…
Procitaj komentar

Autor: Aldina Kardum
Objavljeno: 09. May 2014. 16:05:31

Crna Gora na putu europskih integracije najvjerovatnije će Ibrahima Čikića proglasiti krivim za sve zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije
Danas je u Osnovnom sudu u Bijelom Polju održana završna riječ u parničnom postupku koji se već šest godina vodi protiv Ibrahima Čikića i “Vijesti”. Iznošenjem završne riječi Čikićevih tužitelja i advokata odbrane Čikića i Vijesti, stavljena je tačka na produženi crnogorski zločin genocida nad žrtvom Ibrahimom Čikićem.

Fasistički crnogorski režim preko priručnog sudstva godinama je pokušavao moralo i materijalno ušutkati žrtvu Ibrahima Čikića. Vjerovatno pod pritiskom europskih intergracija definitivno je proces morao biti završen. Ipak, imajući u vidu stave europske komisije o stanju crnogorskog pravosuđa, kao i imajući u vidu presude za hapšenje i deportaciju, Bukovicu, Morinj i Kaluđerski laz, velika je vjerovatnoća da Ibrahim Čikić u ovom praničnom postupku bude proglašen krivim čak i za napad na Dubrovnik, Vukovar, Sarajevo, Srebrenicu… I tako Milo Đukanović, putem ovog farsičnog postupka stekne simpatije bošnjačkog naroda što je osudio glavnog organizatora svih pomenutih zločina. Tako će Crna Gora na putu europskih integracije najvjerovatnije Ibrahima Čikića proglasiti krivim za sve zločine počinjene na prostorima bivše Jugoslavije.

Gledajući višegodišnju kontralustraciju i budno prateći ovaj farsični i sramni parnični postupak protiv Ibrahima Čikića i Vijesti, gdje bivši stražari bjelopoljskog istražnog logora tuže prezivjelu žrtvu genocida za navodne duševne boli koje im je nanio tokom devedestih godina za vrijeme robijanja u pomenutom crnogorskom zločinačkom logoru u kojem su zbog imena na smrt prebijani Bošnjaci. Istovremeno zahvaljujući i čudnoj šutnji ostalih uhapšenih čelnika SDA bilo je moguće voditi ovakav sramni postupak. Imajući u vidu da je Crna Gora zemlja nekažnjenih zločinaca sasvim je normalno očekivati da ovaj proces i presuda uđu u anale i školske udžbenike svih pravnih univerziteta. Moguće je očekivati da nakon izricanja presude 3.juna t.g., udarna vijest u svim medijima bude “Preživjela žrtva genocida crnogorske policijske akcije ‘Lim’, dužna da plati stražarima crnogorskog bjelopoljskog logora 120 hiljada eura odštete za duševne boli što se usudila opisati djelić torture kroz koje je prošla 90-tih”. Takva presuda bi bila pravo lice fašističke Crne Gore, njenog lidera Mila Đukanovića i njegove zločinačko-mafijaške družine i genocidnih saborca ratnih zločinca Miloševića, Karadžića Mladića.

U svakom slučaju, ako takva presuda bude, proces se neće još dugo završiti. Ipak postoje i europske pravodsudne institucije, dok će ogromna bošnjačka dijaspora koja je protjerana zahvaljujući genocidnoj srpsko-crnogorskoj politici će uložiti sva pravna i druga sredstva kako bi doživotni crnogorski premijer i nekažnjeni ratni zločinac, zaslužno sjeo na optužničku klupu i dobio adekvatnu kaznu.

Iako je ovaj sudski proces održan na Dan pobjede nad fašizmom, kao i cjelokupni pravni proseci koji su održani u istom sudu, te odnosu crnogorskog režima prema bošnjačkim žrtvama, najbolji je pokazatelj da Europa na ovom tlu ne može da slavi svoj dan. Fašizam na ovom prostoru još nije poražen i iskorijenjen, javlja specijalni dopsinik Bošnjaci.Net.

VRHOstali prilozi:
» JUSUF NURKIĆ: SVI SMO MI FADIL I AJŠA MEMIŠEVIĆ!!
Bošnjaci.Net | 25. March 2023 13:50
» TRAUME PREŽIVJELIH ŽRTAVA GENOCIDA NE ZACJELJUJU
Anadolu Agency (AA) | 24. March 2023 13:41
» DA LI JE DRŽAVNA IMOVINA BIH DIO TALA?!
Bošnjaci.Net | 23. March 2023 19:21
Ostali prilozi istog autora:
» ZAGREBAČKI MIKA
26. September 2021 16:28
» PORODICA BABIĆ USELILA U NOVI DOM
22. October 2009 14:52
fastvee.gif
banner ago.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif